Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - КВТ

Страници: [1] 2
1
Благодаря за обяснението...много си права  :flowers:
Днес лекуващия се обади, че няма нищо тревожно в тези резултати.
Мъжа ми преди да започне лечението на Хеп. С  се наложи да се ваксинира против Хеп. В , защото успоредно с лечението слагахме и едно друго лекарствено средство по една програма, което спомага за съсирването на кръвта, защото мъжа ми е с вродено заболяване на кръвта, което възпрепятства съсирването, и се очакваше по време на лечението да има повече кръвозагуба от обикновенно.
Това лекарство се добива от кръв и затова преди започване на употребата му задължително пациетна се имунизира за Хеп. В.
Лекуващия обясни, че резултатите показват, че има изграден иминитет срещу Хеп. В.

Успокоих се! Благодаря! :flowers:

2
Първият ред го разбрах...отрицателен хеп.В, но сведващите редове ме разтревожиха. Като видя "положителен" и настръхвам...не зная какво е anti-HBs и anti-HBc (хеп.В коров антиген) и четох за тях и останах с впечатление, че не трябва да са положителни стойностите им. Може би аз нещо бъркам, или съм разбрала погрешно прочетеното за тях... :sad3:

Благодаря

3
Здравейте отново
Мъжа ми в понеделник (20.06.2011)  се прибра от болницата и резултатите му ще са готови след около месец са му казали от там. Той приключи лечение на Хепатит С преди малко повече от седмица с Копегус и Пегасис.
Преди да постъпи в болницата обаче, лекуващия му каза, че трябва да си пусне изледвания за Хепатит В или по-точно HBsAg, anti-HBs, anti-HBc . Резултатите обаче не бяха готови, за да ги занесе в болницата, когато влиза и сега ще ги изпраща с имейл. Мен тези резултати ме притесняват и не мога да изчакам отговора на лекуващия, затова пиша отново тук. От лабораторията са отказали на мъжа ми да му кажат, какво означава това:

Име на теста                         резултат           единици           референтни стойности

HBsAg (хипатит В)                      0.45              S/CO                   < 1.0 /-/ отр.;> 1.0 /+/ пол.

anti-HBs                                      81.57               IU/L                  до 10.0 (-) отр.; над 10.0 (+) пол.

anti-HBc (хеп.В коров антиген)      *               Профил                           Виж по-долу

anti-HBc  стойност                        0.36                                       1.0 - 3.0 (-) отр.; 0.0 - 1.0 (+) пол.

anti-HBc  интерпретация               ПОЛОЖИТЕЛЕН????? Какво означава това??????

4
Здравейте и надявам се СБОГОМ на този раздел "На лечение съм". Преди малко повече от час бихме последната инжекция на мъжа ми :dance: На 17-ти юни ще постъпи в болницата за изследвания. Дано никога повече не се върнем тук, нито той нито аз (надявам се...още не съм се изследвала). Пожелавам успех на всички, които са на лечение, и на тези, които дават ценните за нас съвети. Нямате представа колко съм ви благодарна. Ако не беше този форум никога нямаше да почнем лечението. Този форум ме водеше стъпка по стъпка до тук...до края. Лесно е, когато вървиш по утипкана пътека, утъпкана от вас, всички които сте тук и заедно минавате по тази пътека и тя става все по широка и лесна за вървене. Думата "лесна" точно тук звучи не на място, защото лечението е кошмарно, но когато знаеш, че не си сам и че толкова много (за съжаление) хора минават през същия ад, е малко по-поносимо.
Вече ще пиша в следващия раздел "Завършено лечение"!  :smile:

БЛАГОДАРЯ  :love5:

5
Да, заради слагането на две половинки 12-та и 13-та седмица сега остава една цяла инжекция, т.е за 49-та седмица. Мисля си обаче, че мъжа ми би се съгласил повече с това да си я сложи без хапчета, отколкото да вземем и хапчета за тази седмица  :smile:. А най-много би му харесало да не я слага изобщо, естествено. Чака с нетърпение края!

6
 :oops: една корекция: 48 -ма седмица ни е! И аз не зная от къде ми дойде да пиша 60  :pardon:. Нали не са на моя гръб... :wink3:

7
ivka27 благодаря ти, че искаш да помогнеш, но при нас въпроса не е в това, че нямаме Копегус, за да довършим лечението, а в това, че имаме Пегасис в повече. Сега е 60-тата седмица, а имаме още една инжекция, защото два пъти бихме половинка. Ако бием и следващата тя вече ще е 61 седмица, а хапчета са точно за 60.

tetibulka ще обсъдим с мъжа ми какво да правим. Той беше навит да си я бие, но...според мен няма смисъл да си удължава излишно мъките. Може да е по-необходима на някой друг, който има проблем с протоколите примерно. Ще решим утре какво да правим или през седмицата ще се опита да се свърже с лекуващия.

8
Здравейте отново  :smile:
Относно моите изследвания...още не съм си направила, защото ми изникна друг здравословен проблем и най-ветоятно скоро ще ме оперират, така че тогава заедно с другите изледвания ще пусна и това  :pardon:

Сега имам друг въпрос:
На 12-тата седмица от лечението на мъжа ми левкоцитите му бяха много ниски и в болницата са решили да му поставят половин доза Пегасис. На следващата седмица бихме другата половина. После левкоцитите се пооправиха и минахме пак на цяла инжекция.
Сега обаче сме в края на лечението и както се досещате Копегуса свършва, а Пегасис имаме за още една седмица. От няколко дни напомням на мъжа ми да се обади на лекуващия си лекар да пита какво да прави, но...сега и аз като съм заета с моите здр.проблеми този въпрос остана висящ. Днес бием предпоследната инжекция, а Копегуса свършва! Какво да правим?

Благодаря предварително!!! :flowers:

9
Благодаря за подкрепата!
И аз пожелавам на всички, които се борят с тези коварни вируси само отрицателни ПСР.
От няколко месеца се каня да отида да си направя отново тест и аз, защото минаха вече 2 години от последния, а съжителството с вирусоносител (особенно такъв като мъжа ми, който постоянно кърви от венците или носа) все пак ни постява в малко по-рисковия контингент. Каня се, но все повече се страхувам от резултата, а сега като видях и лечението...но...страх не страх ще се ходи скоро!

10
Благодаря на всички още веднъж за всичко  :love5:
Това лечение се оказа наистина много коварно. На мъжа ми му остава само още един месец и една седмица до края на лечението, но като че ли сега започва. Имам предвид, че когато четох и се запознавах с последствията от лечението си мислих, че в началото е най-лошо, организма реагира най-много на промените, а в последствие си мислих, че се свиква, но при мъжа ми не е така! В момента го е обхванала такава депресия, постоянно му се пълнят очите със сълзи и си мисли какви ли не "глупости". Слабее все повече. Направо се топи пред очите ми, а аз от стреса пълнея (все едно си прехвърля килограмите на мен). Не прилича на себе си!
Той се опитва да успокои себе си и мен с думите: "още само един месец и всичко ще е наред", но аз зная, че няма да е така, защото чета тук и ми е ясно, че нищо няма да се върне за един ден или месец... Много е трудно...Съчувствам ви...на всички, които сте преминали или в момента минавате през този ад. Мъжа ми беше толкова позитивен човек, с толкова висок дух, дори до степек луд оптимист. Мислих си, че лечението ще го вкара в някакви нормални гранници , само леко ще го презими, а то направо го срина!
...Всичко ще се оправи...макар и не толкова скоро, колкото ни се иска!!!

11
Благодаря на всички за съветите! Сутринта към 10,00 ч температурата падна до нормалната и все едно нищо не е било от тогава насам. В момента е много добре! Чак се учудвам! Какво беше това снощи...незная, но дано не се повтаря повече. Ако се повтори пак отиваме доректно в спешното, въпреки неговия отказ, защото това не е нормално.
Благодаря ви още веднъж! Бяхте ми много полезни. Не знаех, че толкова висока температура не е типична за лечението и вероятно наистина е имало друга причина. Организма му е много слаб и най-малкото нещо може да го събори за една вечер, както стана снощи.
 За сега продължаваме със силната и витаминозна храна, пък дано не се повтаря.

12
Благодаря! И аз си мислих ако не спадне да отидем до спешния кабинет. Сега от аналгина падна малко, но пак има. Ще давам витамин С, ще го накарам да хапне... Значи според вас определено не е от лечението, така ли да го разбирам??? До сега всяко едно неразположение го свързвахме с лечението, но сега вече 8 месеца след началото...температурата не ми се струва да е от това, нали!? Той настоява, че е от лекарствата, но според мен съвсем не е от тях!

13
Последните му изследвания са от февруари. Тогава са били 2,3 левкоцитите

14
На него нищо не му е в норма. Левкоцитите по време на цялото лечение са под долната гранница. Единия път беше на път да спрем за малко, но ни се размина. Само глава го боли в монента, нищо повече. Няма симптоми за грип, мисля. То всишност при всеки почва по различен начин грипа, но...Нямали сме контакт с болни...пазим се много, защото имаме и дете на 1 год. и почти не излизаме по време на грип, както в момента. Мъжа ми си работи от дома и също не му се налага да излиза и да се среща с болни примерно. Ограничили сме контактите уж...Незная

15
Здравейте
Имаме проблем и незная към кого да се обърна, освен към вас като за начало...
Мъжът ми е с хроничен хипатит С и е на лечение вече осем месеца, дори почти девет. До снощи вече си мислих, че няма още какво да се случи, защото милия мина през всичко...постоянното главоболие, голямото отслабване (повече от 20 кг), обривите, които и още има...и какво ли още не. За всичко това бях подготвена и нищо вече не ме учудваше и стресираше до снощи...
Снощи мъжа ми вдигна много висока температура 40 градуса. Той в началото на лечението само след първите 2 инжекции вдигна до 38,4 а сега...не зная какво да правя. Пи аналгин, както му беше казал лекуващия лекар, още в началото, но не спадна много. И така цяла нощ си поддържа температура, дори и в момента продължава- 38,5. Преди малко пак дадох аналгин...не зная на кокво да правим. Казва че нищо не го боли...нито гърло,нито корем...нищо. Че е и неделя...Ако продължава така май ще ходим до спешното. Снощи той ми отказа, но ...незная. Помогнете със съвет, моля!!!

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007