Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Smurfieta

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
 :flowers: :flowers3: :flowers: :congrats: :clap:
Честито унищожаване на вируса и от мен! Да си жив и здрав дълги дълги години ти пожелавам и след 6 месеца съм сигурна, че ПСР ще е пак отрицателен! Дано всички имат твоя успех!  :angel:

2
Здравейте сладури    :flowers:
Аз не съм писала отдавна, но за сега чакам да си получа протоколите. Ясно ми е, че няма да е скоро, но поне съм одобрена. Исках да ви попитам дали това забавяне с финансирането на програмата касае и мен?
целувки на всички  :love5:

3
Честито! Всичко да върви по вода и само хубави резултати ти пожелавам!  :congrats:

4
леле..мн сте мили всички, благодаря  :love5: аз нямах интернет и не бях видяла честитките...всичките ви пожелания да ви се върнат тъпкано  :girl_wink: Джина и аз не съм видяла, че сме на една дата.. :dance:

5
Още нямам писмо, че съм одобрена, а вече минаха 2 месеца от подаването на документите!? Нали трябваше до месец поне 1вото писмо да пристигне? Някой ще ми каже ли, напразно ли се надявам? Ако не ме одобрят, ще получа ли писмо все пак или? А ако ми липсва някой документ или има някакъв проблем изобщо как да разбера??? :sad3:

6
Благодаря ви за милите думи на всички, много сте милички :flowers:
резултатите са при мен...ПСР - 64100 (мисля, че не е много). От биопсията...пише: умерено хистологично увреждане, общо 11точки, а фиброзата е оценена с 3 т.ако можеш Радо да ми поясниш горе долу, но все пак д-р Генов ме успокои, че увреждането е умерено (нито мн силно нито мн леко)...това е най-важното мисля... и генотип 1б :-\ иначе лекарят каза, че всичко е ок и съм мнооогооо подходяща за лечение и това че съм на 20год ще помогне много за положителния резултат в края на лечението :bravo2:
иии това е май за сега  :wink2: остава чакането...след 2 дни си подавам документите в касата :dance:

7
Здравейте, доста време не съм писала...като че ли отбягвам, малко се натоварвах психически в последно време от цялата информация и се депресирах, но сега вече съм по-добре и ето ме!  :wink2:
Най-после бях в болница за биопсията и ПСР и др. изследвания.
Ще поразкажа (на кратко ;) )
Дойде датата за влизане в болница и аз и приятелят ми се запътихме на към болницата (както ви споменах преди - ИСУЛ). Срещаме се със сестрата, а тя ни посреща със "ти за кога идваш...много си закъсняла, вече е 11 часа!". Половин час и обяснявам, че идвам от Благоевград и докато стигна до болницата съм полудяла от задръстванията. Накрая с големи мъки я убеждавам и идва друг лекар, който ми обяснява, че не трябва да се прави биопсия щом, че нямам правен ПСР и най-добре да си се прибера в къщи. Като ми пуснат сега ПСР да стискам палци да не съм болна...?! След това естествено аз съм като в небрано лозе и първата ми реакция е да се свържа с моя лекар (д-р Генов) и да го попитам защо ми казват да си тръгвам??
Нямате представа как се зарадвах, когато се видях с него и той на дълго и на широко ми обясни всичко, което ме интересуваше. Веднага ме приеха, намериха легло (въпреки, че сестрите твърдяха, че няма свободни легла), гледаха ме на ехограф и сигурно час разговарях най-спокойно и подробно с д-р Генов и другата лекарка, която отговаряше за стаята, която бях. Изключително мили бяха и двамата и аз им споделих за наркотиците - колко време съм ги взимала, кога и как съм спряла, дали съм взимала инцидентно или не и т.н. Те толкова ми се радваха и половината разговор мина в това как съм спряла...отговарях им че сили незнам от къде съм имала и дали съм имала..и аз още се чудя как съм успяла...и така взеха ми мноооогоооо кръв  :laugh: чак се стресирах по едно време и се чудех още колко пъти ще дойдат да ми вземат?! За ПСР ходих до Св. София - там правеха това изследване, не в ИСУЛ. Е наи-голямото ми учудване беше, когато ми казаха, че мога да си ходя където си искам само да се прибера там да спя и на сутринта да съм там за да ми вземат още кръв. Така два дни минаха разходки из София (много си го обичам този град :love: ) и вечерта на втория ден доктора дойде с новината, че АЛАТ-а ми се е повишил (януари месец беше 84) на 107, но пък всичко друго е наред. За ПСР трябвше да почакам месец. Аз се притесних, защото това значеше, че на следващата сутрин ще ми правят биопсията. Лекарят видя, че съм нервна и вечерта ми удариха една инжекция Диазепам. Както ви бях писала, предполагах, че ще си поплача преди биопсията - така и стана...после се успокоих и заспах спокойно. На сутринта отидохме в друга стая, манипулационна и докторът ми обясни какво ще прави, аз какво трябва да правя и т.н. е през цялото време докато ми слагаше упойката и правеше други работи ми казваше "спокойно това все още не е биопсията"...по едно време само каза "я да направим една малка тренировка преди биопсията - задръж си въздуха...такааа...сега издишай...добре..е това беше биопсията"  :congrats:  :laugh: аз се разсмях, а той каза да не се напрягам много да се смея...изобщо не усетих нищо :bravo2:...на следващия ден си тръгнах и изобщо болката беше в първия половин час след манипулацията, после нищо!  :tease:
Сега резултатите ми са готови, но когато ги взема ще ги напиша точно. За сега знам, че имам умерено увреждане на черния дроб и количеството е също е умерено...общо взето по телефона разбрах, че поне съм идеален кандидат за лечение и няма как да ми откажат.
Много съм благодарана на всички в болницата и най-вече на д-р Генов, защото по-мил лекар не съм срещала. Всичко ми беше обяснено и без да питам, а ако имах въпроси, веднага ми се отговаряше пълно и точно! Отделението по гастроентерология е ново, след основен ремонт, в стаите с телевизор, банята във всяка стая е като в хотел..абе абсолютно всичко вътре е ново! Съветвам новите във форума, които още не са се насочили ако искат разбира се да отидат в ИСУЛ. Там само д-р Генов се занимава със хепатитите, така че 100% ще ви е той лекуващ! но всеки има право на избор...аз съм невероятно очарована от всичко там :flowers:
скоро пак ще пиша, след няколко дни отивам да ми обясни лекаря най-подробно за изследванията и да си взема протоколите за здравната каса и до 2 седмици най-много ще ги подам  :dance: После е чакането, но поне имам напредък.
Целувки на всички и много усмивки  :flowers: :love:

8
Забавни теми / Re: Лично творчество
« -: Юни 07, 2008, 20:41:58 »
Здрасти Теди  :love:
За съжаление, както повечето хора, аз почти винаги се отнасям несериозно към това, което умея или виждам, че ми се отдава... :-\ Пиша все по-рядко, а почти всичко е в кофата за боклук. Това, което оцелява е в сайта ми  :browse:  ;) май всичко е от мързел...цялата тази незаинтересованост, която ни е затиснала от всякъде...не знам. Света щеще да е много по-красив ако хората показваха на околните своите таланти...

9
Забавни теми / Re: Лично творчество
« -: Юни 07, 2008, 20:10:19 »
Чудех се доста време, дали ви напиша едно мое стихотворение... свързано е с моето минало и наркотиците, които както разбрах са били част от живота и на други хора тук... ето го и него:

БЯЛАТА ФЕЯ

Седим студени, мрачни,
двамата сами навън
и хапещ вятър брули
сухите набръчкани лица.
Мокър сняг пропива се в обувките.
Земята - черна,
както нашите крака.
Безмълвни чакаме,
какво? - не знаем!
Но надежда имаме,
че днес ще е денят...
Защо не си признаем,
че няма днес,
че няма утре.
Всичко свършва
тук, сега!
...
И ето!
Тъмна фигура в далечината,
бавно влачи крак към нас...
И сякаш не Смъртта видели, а ангел,
огряват се лицата ни с усмивка;
сърцето лудо бие,
ще изхвърчи;
до скоро сивите, изсъхнали черти
променят се, изпъват се в напрегнато,
но сякаш радостно лице!...
...
О, ето!
Нежна фея със табелка "ЩАСТИЕ"
лети край нас:
леко закача телата ни
с крайчеца на дългия ръкав;
ярка светлина струи в косите и,
нежна красота блести в очите и,
а тя отново и отново
с безкрайните бели ръкави
завива ни, увива ни -
като в пашкул...
Усмивка мила,
прегръдка мека -
това желаем ден и нощ.
Безгрижни да сме
винаги сме искали,
докато някой там
далече в миналото
прободе ни със нож!
Другар ли беше
или пък не?
Излъга ни...
Не помня вече...
...
О, не...
Пак студа започвам да усещам,
забравям всичко,
себе си дори...!
Минава времето в безвремие
и после пак обратно,
и свършва този сладък миг.
...
За пореден път
студени, мръсни, мрачни
ще седим забили поглед
в черните мокри крака
и отново бемълвни ще чувстваме
как вятърът хапе сивите сухи лица.
Като в мрежа оплетени
ще чакаме двамата новия ден,
в който ще дойде
"Бялата Фея" както ние наричаме я,
не както другите
грозно и гнусно и казват "Смъртта"...

10
ееее честито Ники! :applause:
Много се радвам за теб!
Желая ти всичко да е безпроблемно без гадни странични ефекти! Дано все така да ти върви на добре като тези дни :) :) :) Скоро не съм те засичала в скайп, за това тук те поздравявам. Сега покрай толкова хубави новини сигурно си зает - и бебе и протокол. Когато ти е добре, все така да е!
Целувки и много щастие ти желая :-* :love:

11
Мога да ви предложа идея (за тези, които все още не са си боядисали яйцата). Аз от много мъничка, все си спомням как се събирахме семейството в родния град на баба ми - Берковица и боядисвахме яйцата освен по познатите начини и по един, който аз смятам за запазена марка :)
Увивахме ги с лентичка (например от някоя стара аудио касета) и послеги завръзвахме с дамски чорапогащник за да не се развие лентичката. Така ги потапяме във боята. ПОлучават се все едно са увити с панделка :) ако искате пробвайте.
А домашния козунак, не съм се и опитвала да правя. Баба ми го прави и като вземе да увива едни големи плитки...ммм няма да ви казвам каква вкусотия е като се извади топъл, топъл от печката!!!  ;D Само миналата година на Великден ядох от магазина и се разочаровах разбира се. Исках си нашия козунак :crying2:
Пожелавам на всички весело и приятно изкарване на празника, по възможност със семейството и най-близките хора. Няма по-хубаво от това! :) :-*

12
Честито, Ники :) :applause:
Много здраве, щастие на малкия :) :-*

13
В това за седмицата може и без думи, много са сладки :bravo: а за грима..не знам, аз не се гримирам, ама пак не съм за изхвърляне ;)

14
Честно казано, като го видях в началото се замислих, но нали пише до 25-и а и още не знам кой генотип съм...после вече говорих с приятеля ми и той почна да ме разубеждава и ми каза същите неща, за които писахте вие. Наистина, пред нас има избор, не е като да няма, пък да помислиш дали си заслужава или не. Все пак лечението, което се провежда сега е достатъчно утвърдено и мисля, че не си струва риска да се подлагаме на неизвестните опити с неизвестен край. Наистина все някой трябва да го направи, току-виж се окаже, че е по-добре. Аз лично сега не бих се навила, въпреки че отначало подскочих от радост (и аз незнам защо). Но нали казват, че колкото е по-млад един човек, толкова по-вероятно лечението да е успешно(говоря лично за себе си и не искам да казвам нищо за когото и да било друг, извинявам се, че точно за това споменавам).

15
Значи записването не може да стане по-късно от 25-и април???

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007