Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - тина

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
На лечение съм / след година и половина
« -: Януари 09, 2013, 20:47:00 »
Здравейте на всички и за много години! Не съм писала отдавна, защото нямаше какво ..... вирусът не се открива цяла година! И така до преди месец, когато получих резултата 175 копия в мл. Е, не е кой знае какво, но такъв е хепатита! За тези които не знаят съм на Виреад и  си пия таблетката ежедневно, без пропуск.  Направих си контрола с надеждата,  че може би е грешка в лабораторията, но едва ли! 

2
Здравейте! Не мога да не споделя новината, че Виреад от 3 години се увеличава на 4 с тенденция да стане 5! Това ми го каза проф. Чернев, след като се върна от Германия!

3
Може би трябва да отворим нова темичка някъде.
Ради, защо приемаш нещата като личен упрек! Не е така - нито си министър на здравеопазването, нито шеф на касата, нито с медицинско образование, нали?
Чест ви прави, че ви има, знам какво коства и какво време изисква всичко това!
Този форум е така да се каже за взаимопомощ и самопомощ и не би трябвало да се размахва пръст и да се казва "стига, престанете вече" на тези които мислят с главите си и споделят нуждата /желанието/ нещо да се промени, така че да получат това, което по право им принадлежи!
Благодаря на тези, които ме подкрепиха и не мислят, че съм крайна, остра и т.н., защото злоба в мен - няма!

4
Силве, играла ли си на " развален телефон", защото това се получава, а с Ради си изяснихме позициите ... и грешките!

5
С разбра ли ме, питам дали си разбрал и подтекста,  за да не влизам в дълги обяснения, но ако това те обижда - извинявай!

6
В разговора ми с доц. Антонов стана ясно, че хепатолозите са на мнение, че трябва да се алармира за проблема, има и пациентски организации каза той, така, че на здравната каса да и стане ясно, че само 3 години не са достатъчни! Не можеш да започнеш нещо и да не го довършиш, след като за момента не е измислено нищо друго.
Извинявай, но ти в няколко поста звучиш така: Хубаво си помисли можеш ли след 3 години да си заплащаш лекарството и ако не си в състояние, по-добре не започвай!
Има някои заболявания - например инсулинозависимия диабет, които се лекуват цял живот, от ранна детска възраст - до края на живота им, да продължавам ли с примери, интелигентен човек си, четеш много, разбра ли ме?

7
"Моля всички да спрат вече, защото ми омръзна да обяснявам едно и също нещо! Не може да скачате на лечение с нуклеозидни аналози, само защото не можете да овладеете емоциите си и бързате да се излекувате! Това лечение изисква сериозно обмисляне и не може да се вземе импулсивно, защото то директно засяга вашето здраве! Може да се премине към такова лечение, ако състоянието на дадения човек го налага и ако лечението с интерферон не е показано или не е било успешно".
 Това вече е не само брутално, но и доста некомпетентно!
"Скачаш" да си купиш Аналгин или Аспирин, но нито един пациент не си е назначил сам необходимото лечение /всички знаем как става това/.
Въпроса беше друг! Проблема е глобален и не става дума всеки да си спасява кожата както може.
И това не са емоции! Бих спорила доста, но нямам такова време, и жалко, че точно ти, разсъждаваш така.

8
 :doubleup: Това е чудесна новина! За биопсията - няма страшно, факири са!

9
Ако Виреад се спре ( както казах, "е" отриц. пациентите трябва да го приемат доживот), има опасност от силна реактивация на вируса, което може да доведе до чернодробна недостатъчност. Вируса, който е бил приспиван с помощта на лекарството, в момента в който го спреш, се събужда ( образно казано) и може за кратко време да нанесе огромни вреди.
Не знам в кой град живееш, но ако не е София, не се хаби да ходиш при най-добрите специалисти в твоят град. Те просто няма да имат опита който имат единствено и само лекарите от Токуда, ВМА, Александровска и Иван Рилски. Това е лекарство което е на пазара едва от 3 години, а в България е от около година, така че много малко лекари имат задълбочени познания за него.

Така че според мен тактиката ти трябва да е следната:

1. посещение при специалист хепатолог
2. ПСР
3.биопсия ( не пишеш да имаш такава)
4. преценка дали имаш нужда от лечение

Това е което мога аз да те посъветвам. Вече какво ще направиш, си зависи единствено и само от теб.

Силвана

Здравей,
Извинявам се за смяната на пола!  :oops: Не знам защо съм решил, че си жена, може би заради потребителското ти име.
Силви вече ти е казала нещата, които мислех да ти пиша. Аз само искам да ти пусна линк към темата на Дими, който е в доста подобна ситуация на твоята и където също обсъждахме как той е най-добре да постъпи след края на лечението си: Re: Лечение на хепатит B с пегилиран интерферон. Прочети цялата дискусия в темата след поста, към който ти пуснах линк, мисля, че ще ти помогне да се ориентираш.
Започването на лечение с нуклеозиден аналог, е много важно решение и след започването на такова лечение не можеш да го спираш, когато пожелаеш. Затова, трябва много добре да обмислиш дали преминаването към нуклеозиден аналог е най-доброто решение за теб в този момент. За да вземеш решението е силно препоръчително да потърсиш минимум още едно лекарско мнение от лекар, който е специалист в областта на хроничните вирусни хепатити.


Поздрави,
Радо

Здравей ТОЙ,

ВИРЕАД се изписва и на двата типа пациенти- "е'' положителни и ''е'' отрицателни. Разликата е, че първите го приемат няколко години ( 3,4,5 или малко повече) докато го негативират, а вторият тип- който си и ти, го пият доживот.

Помисли си добре дали си готов на толкова важна стъпка, като имаш предвид, че ВИРЕАД струва около 700 лв, и Касата го поема само за три години. След това идва на дневен ред твоят портфейл.

А относно ПСР- това състояние е познато като имунен толеранс. Имунната система не разпознава вируса като злосторен, той се множи в милиони и милиарди ( аз съм пример за човек с 13.5 милиарда) и нормални чернодробни ензими. Счита се, че в този период вируса не уврежда черният дроб, затова и ензимите са в граници. Той може да продължи месеци и години преди да се реактивира. Ето защо се прави проследяване и чак тогава се назначава второ лечение.

Казвам ти всичко това, не за да те откажа, а за да те накарам да прочетеш малко повече информация относно този препарат и да се запознаеш с историите тук. Чак тогава, и след посещение при втори специалист, би имал реална представа какво искаш за себе си и доколко това би било в твоя полза/ вреда.

Поздрави,
Силвана

Здравей и на мен ми предложиха подобен експеримент с виерад и дали не беше и  себиво.Трябваше в началото на месец март да ми се обадят ако стартира програмата,но не ми се обадиха и си мисля ,че е по добре.Ако ми се обадят мисля да не се връзвам с такива програми и да откажа,защото както са ти писали и по горе тези лекарства при пациенти като мен и теб ще се наложи прием до живот :medicine: а са непосилно скъпи поне за мен.Ти правил ли си биопсия и какво е увреждането на дроба ти ?Ако не е много високо си мисля,че може да се поодложи приема на нуклеузид поне до като не стане наложително.А какво ще се прави докато стане наложително ами  проследяване и това е.Колкото и песимистично да звучи на този етап така стоят нещата с нашето заболяване.

Не мисля, че разсъжденията са ви в правилната посока! Не може непосилната цена на единствената алтернатива за лечение /нуклеозид/ да бъде мотив да не се лекува човек.
Държавата според конституцията е длъжна да се грижи за здравето на нацията и т.н. Както за онкоболните поема лечението ... така и за хепатитно болните би трябвало, защото това е социално-значимо заболяване.
Тук е мястото и на пациентските организации да се заемат с този въпрос, защото бързо ще минат тези 3 години, а  и  доста се питат после какво следва.
Има ли някой право да каже, че не можеш да продължиш лечението си, защото държавата /НЗОК/ спира да заплаща скъпо струващото ти лекарство!
Ами има съд за това, даже Страсбург!
Разбрахте ли ме?
Пациентски организации, специалисти, МЗ и т.н. - всички трябва да се впрегнат!


Уточнение от модераторите: Дискусията е започнала в тази тема: "Свърши лечението УЖАС!!! Нещата станаха по зле", след което е обособена като отделна тема и преместена в този раздел.

10
На лечение съм / Re: Започвам и аз
« -: Март 15, 2011, 10:08:28 »
Сега разбра ли? След 90-тото хапче, т.е. след 04.04! Не е важна толкова датата, но този ПСР ще ти послужи за новия протокол /за следващите 6 месеца/.

11
Ако непрекъснато търсиш вина в себе си, няма да си полезна на никой.
Лекарите си знаят работата, ако Зефикса не е подходящ, могат да го сменят с друг лекарствен препарат.
Баща ти с каква фиброза от биопсията е? За твое успокоение ще ти кажа, че най-страшното /цироза/ се вижда на ехограф, така че нова биопсия не се прави, от което следва, че не е толкова сериозно и дано да е така!

12
1. Хроничен хепатит (вирусен, алкохолен, автоимунен) - след чернодробна биопсия, според хистологичната находка в стадий F3-F4: 10 - 40 %:
1.1. лека степен на активност: 10 %
1.2. умерена степен на активност: 20 - 30 %
1.3. висока степен на активност, преход към цироза: 40 %
2. Чернодробна цироза:
2.1. I стадий по Чайлд: 50 %
2.2. II стадий по Чайлд: 80 %
2.3. III стадий по Чайлд: 95 %
Ето това е по наредбата от 05.05.2010 г., друга по-нова - няма и наистина са намалени процентите.

13
Много жалко, че така е станало, но мисля, че и GP-то ти е трябвало да се постарае малко повече.
Можеш да обжалваш в 14-дневен срок решението на ТЕЛК. Нищо не пречи!
Ти с какви документи се яви и каква ти беше биопсията?

14
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Февруари 24, 2011, 21:11:56 »
Много се радвам за теб, чаках с нетърпение резултатите ти и стисках палци!
Пожелавам ти успех и занапред още по-ниско вирусно натоварване!

15
Ани, не е за вярване! Първо говори с баща ти, нали той е на твоя страна и бавно и методично я убедете, че с пасуване не се разрешават проблемите, а проблем - има! Освен това ежедневно и говори, дай и да прочете какви фатални последствия има ако не се следи активно или лекува хепатита. Ако при баща ти лечението не е ефективно, има изход .... има други лекарства, така че не трябва да се отказва.

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007