Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - kristiyan

Страници: [1]
1
Ето реззултатите от теста след 14-те дни: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1008.msg10088#new
Да не си променям начина на живот каза доктора, все едно не съм болен да е....

2
След като ми записаха час с англо-говорящ доктор и срещата с него две сецмици по-късно (вчера), ми взеха кръв и назначиха тест за наличие на вируса (количествен PCR). Сега чакаме тези резултати след 14 дни.
Нямам увеличение на черния дроб, според потупването в коремната област. Може би си въобразявам болки в гърба долу вдясно...


Много положителни настройки и емоции!
 :flowers2: :cowboy:  :flowers2:

3
На лечение съм / Re: Ето ме и мен
« -: Юли 11, 2008, 09:36:38 »
аз имах/м/ същия 'проблем'. караме се като две малки деца. разделяме се, събираме се... но всичко прикючи.

още повече когато разбрах за хепатита, тя ми сервира че обича бившето си гадже.

неврон, хората рядко се променят. приключи сега подобре за да имаш повече време за търпение до срещата с прравилния човек.

знам какво е да си мислиш че този е единсствения който те ттърпи, и може би ще се промени, но не би!

сега с моята яна сме разделени, не е леесно, но е подобре в голямата картинка. няма  вече нерви и драми. спокойно ще чакам да отшуми егото, любовта, нуждата.

вземи съвет! продължи с живота си, хоратаа рядко се променят. приеми го като статистическа възможностт в рамките на 1-3% :love: :angry3:

4
Хубава статийка!   :bravo2:

5
в зармата лежах в инфекциозно отделение понеже ми откриха токсичен хепатит. тогава ми правеха пълни изследвания и за другите видове, с отрицателни резултати. така че съм убеден, че когато и да съм се заразил - е било след това.

от тогаава са миннали вече 10-11 години, което пак не е нито много нито малко. нямам оплаквания, освен може би лесна умаряемост, което обаче ми се струваа нормално при все, че не съм ввече младеж. не съм боледувал сериозно през изминалите последни 4-5 години, с изключение на един грип който ме събори серизно за една седмица преди 6 месеца.

сега бях при ГП тук и уттре  съм пратен на изследвания в инфекциозна болница в Прага. молитвите  ми са да  сьм се излекувал вече...

първоначалния шок отмина сега след 1-2 седмици, дори погледнах на живота с един освежен поглед, повече благодарност и отговорност,, но и известна  доза непукизъм за незначителните спънки.


6
Здравейте,

Научих, че млечицето от магарешки трън има доказан ефект подпомагащ черния дроб, и се препоръчва при увреждания с цироза. (http://en.wikipedia.org/wiki/Silibinin)

Изследванията за сега доказват че Silymarin-а намалява серумните трансмисии в черния дроб, но в никакъв случай не променя Viral Load покзателите или чернодробната хистология. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16255756)
Цитат
In conclusion, silymarin compounds likely decrease serum transaminases in patients with chronic viral hepatitis, but do not appear to affect viral load or liver histology.

Страничните ефекти сред хора се свеждат до лека диария, Но също така и намалява кръвната захар което май не се препоръчва при хора с принципно ниска кръвна захар. (http://silymarin.com/?p=silymarin.risks)

Основно Silymarin се счита за добавка с минимална токсичност и общо взето добър защитник на черния дроб. (http://en.wikipedia.org/wiki/Silibinin)

В този сайт http://www.medicalnewstoday.com/articles/96009.php допълнително се описват по сериозни излседвания:
Цитат
In comparing the clinical data of silymarin users and non-users, the researchers found that "the levels of HCV RNA were not significantly different between silymarin users and non-users," indicating no effect on virus activity. Similarly, the product did not alter serum ALT levels, indicating no effect on hepatic inflammation. However, after adjusting for covariates, the data showed that silymarin users reported less fatigue, nausea, liver pain, anorexia, muscle and joint pain and better general health than non-users.
Което в обобщение съобщава че употребяващите Silymarin имат по-добро общо състояние от не-употребяващите.

Въпреки всички плюсове описани в Интернет, аз ще се посъветвам с лекуващия лекар дали мога да използвам млякото от магарешки трън. Не зная къде се продава в България, нито колко струва.


7
Мерси Радо!

Резултатите от повторния тест потвърдиха Anti-HCV положителен.

Мисля че това се е случило при едно съмнително татуиране което си направих след казармата.

До колкото разбирам следва HCV-RNA теста сега?

Поздрави!
Кристиян

8
Благодаря! И на теб Здрасти!

Може би изглежда сякаш втория съпруг на майка ми е боледувал от хепатит, но не е така. Сори ако се е получило недоразумание.

Отзивите са, че това е най-доброто на пазара от кората на рядко дърво използвано от 1580 г. Понеже този човек се храни само със салати, протеини, витамини и подобни анти-оксиданти е трудно да се определи точно какъв е отделния ефект на Пикногенол, но човекът не е боледувал от 30-40 години насам.

9
Диагностика / Re: Тест за HCV?
« -: Юни 29, 2008, 11:16:06 »
  Да де... то ако е положителен, може да е грешка, но ако е отрицателен, не може да е грешно отрицателен. Поне да знаем дали има смисъл да си прави по-сериозен тест

  LaSombra, твърдението ти звучи като изказано с несигурност. Спомням си, че докато събирах информация след моят позитивен тест с лентички, прочетох на едно място че има тестове които са false-negative, т.е. показват че нямаш Hepatitis C, но всъщност да имаш. За това два независима теста незаивисмо от резултата на първия са (Според мен) задължителни.

  За теб специално разрових в мрежата и бързо-бързо с Google открих два достоверни източника които да цитирам.

  Според страницата на националната програма по Хепатит-Ц на Американска правителствена служба (http://www.hepatitis.va.gov/vahep?page=test-01-12):
  Цитат
  Can I have a 'false-negative' result?

  Yes. This is also rare, but a "false-negative" test means your results suggest that you have not been exposed to hepatitis C, when in fact you have been. One reason someone could have a false-negative result is that they have been infected with hepatitis C recently and haven't developed enough antibodies for the test to detect them.

  Както и според друга: Американска национална агенция (http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/chronichepc/):
  Цитат
  More sensitive and less expensive assays for measuring HCV RNA and antigens in the blood and liver are needed. Although current tests for anti-HCV are quite sensitive, a small percentage of patients with hepatitis C test negative for anti-HCV (false-negative reaction), and a percentage of patients who test positive are not infected (false-positive reaction). Also, there are patients who have resolved the infection but still test positive for anti-HCV. Convenient tests to measure HCV in serum and to detect HCV antigens in liver tissue would be helpful. Clinically, noninvasive tests such as ultrasound elastrography that would reliably predict liver fibrosis would be a very valuable advance.

  В обобщение:

  • Негативен резултат може да се получи когато заразяването е скорошно, и тялото още не е развило анти-тела които теста да засече. (в такъв случай повторен тест е задължителен след поне още 3 месеца)
  • Положителен резултат може да се получи когато заразяването отдавна е отшумяло и организма се е само-излекувал, но анти-телата са останали като ехо от артилерия на имунната система. (нещо като натурална ваксина)
  [/li]
  [/list]

   :browse:
  В същото време аз изобщо нямам доверие на тези тестове с лентичките, тъй като те представляват лакмусова хартия която съдържа химикали които се предполага да реагират на определени съставки в кръвта. Често сред тези лентички има дефекти или в кръвта има подобна аномалия която подвежда лакмуса да реагира позитивно. Знам от приятелката си, че тестовете за бременност които действат на същия принцип също не могат да бъдат на 100% достоверни.

  Моят съвет е - направете два независими теста от две различни лаборатории като поне единия изследва подробно кръвната картина.

  10
  Според мен смисъла на този въпрос за всеки един човек по принцип и като цяло е дали може сам да премине през трудностите на лечението. Като имам впредвид възможните тежки странични ефекти, си мисля че всеки един човек би имал повече полза да не е сам по време на лечението. Моментите в които е вероятно да не можеш да станеш от леглото би било добре някой да ти донесе храна вместо да се тътриш до кухнята с болки в ставите и главобол опитвайки се да си вземеш нещо за ядене което така или иначе не искаш дори да виждаш. Например.

  Сам самичък човек вкъщи подложен на психическите и физическите трудности по време на това лечение би бил в по-лошо положение от оногова който има някого на когото да разчита в случай на нужда. Още повече, че тежестта на страничните ефекти не излгежда да е универсална и предвидима. Може да мине всичко леко и сам човек да си е по-добре спестявайки тежестта си на друг, но в някои отношения може да се окаже че самотата е голяма грешка.

  В светлината на случая на Нервон, до колкото разбрах лечението преминава сравнително леко вече след толкова много време и няма тежки ефекти, а и човек който не те подкрепя и сам-самия е повече стресиран от теб е по-добре без него, си мисля.

  И все пак, каквото и да реши четящия тази тема, имам един съвет който ми идва на ум: след като си биеш инжекцията, винаги имай телефон на една ръка разстояние и достатъчно информирани и подготвени приятели готови да откликнат.

  11
  Аз не съм специалист но втория съпруг на майка ми е маниак на тема хранителни добавки, витамини, здравословно хранене, физически упражнения и т.н. Та, на първо място преди да премина към въпроса искам да вмъкна, че от него знам че в почти всички случи най-добрия начин да спомогнем излекуването на едно заболяване е да подсилим имунната система и според неговите книги, имунната система използва едно основно и главно гориво - Витамин Ц. До колко това е безвредно за черния дроб - не съм специалист да кажа. Човекът е доста запознат с витамините като цяло и само за това говори по цял ден и по всякакъв повод така, че съм прихванал доста информация. Витамин Ц се предполага че в големи количества спомага имунната система а излишъка от витамина се изхвърля с урината.

  Относно темата на публикацията ми тук -- става дума за анти-оксидант продаващ се под търговската марка PYCNOGENOL сайта на продукта и фирмата производител -> http://www.pycnogenol.com

  Според списъка с най-често задавани въпроси, както и в краткото описание на продукта, освен че пълноценно премахва свободните радикали в организма, продукта също така и спомага силно имунната система, засилва стените на кръвоносните съдове и капилярите. Премахването на свободните радикали всъщност би трябвало да елиминира последствията от повишения стрес. Това не е на психологическо ниво. А т.е. така както основното гориво на имунната система се смята че е Витамин Ц, то така и основния враг на имунната система е стреса. Свободните радикали унищожават клетъчните стени и застаряват клетките като по този начин подсилват възпалителните процеси и разпадането на клетките. Pycnogenol не само прихваща свободните радикали и ги елиминра, но и подсилва клетъчните стени. Не знам дали това може да повлияе едно лечение негативно, но аз употребявам продукта профилактично преди лечение.

  Твърди се, че PYCNOGENOL е преминал много тестове са сигурност (safety tests) и е един от най-безопасните помощници на имунната система. Не ми се ще да правя реклама на продукта, защото е доста скъп. Има го на БГ пазара, но е нещо като 50лв на кутия от 60 таблетки като препоръчителна доза според листовката е 2 таблети на ден (предполагам за профилактично приложение).

  Това е. Просто ми се щеше да споделя таз информация на вместо да я премълча в случай, че би била от полза. Съветвам Ви в никакв случай да не приемате тази информация за чиста монета а сериозно да се запознаете с всички подробности и да се посъветвате с лекуващия лекар. Добре ще е ако някои има информация за противопоказаност да я сподели за обсъждане.

  12
  Здравейте,

  Преди два дни си направих тест за хепатит Ц, заедно с такъв за Б и ХИВ. Всички тестове бяха отрицателни (една чертичка) с изключение на този за Хепатит Ц.

  До колкото разбирам теста е за наличието на анти-тела борещи се с вируса. За по-сигурно отидох в друга лаборатория и дадох кръв за повторно изследване. За разклика от първата лаборатория където изледването се прави на място и резултата е готов след 15 мин., сега ще чакам до Понеделник за резултата от тази не поради технологично време, ами заради вътрешна политика някаква си.

  Независимо от резултата на повторния тест, като се върна в Чехия смятам да премина през всички и пълни изследвания стъпка по стъпка, едното след другото, от самото начало.

  През изминалите два дни изчетох всичко което ме интересува от този форум и благодаря на Радо че е приел случилото се като мисия да помага на други комуто се е случило това нещастие.

  За сега това е като за представяне, мърдам към друг раздел на форума да напиша мненията си по някои теми.
   :flowers:
  П.П. Да добавя, че няма да мога да се включвам във Форума често, но когато има нещо за казване ще намирам начин да споделя.

  Страници: [1]

  СтатистикиСтатистики за посещенията

  Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

  Посетители след 12 Февруари 2007