Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - back to work

Страници: [1]
1
Днес за първи път сериозно се замислих, дали ще мога да издържа 6 месеца.
С всяка инжекция ме удрят все нови и разнообразни ефекти
дотук - болки в мускулите - най вече около дупето, краката, ръцете и кръста,
болки в кожата и обривчета
болки в главата
болки в зъбите
кървене на венци
болка и дискомфорт в небцето
усещам си лимфните възли като подути
като по часовник ми идват някакви страхотни стомашни киселини и ми парят в корема и на гърлото
...които после повръщам

в началото бях ентусиазиран и даже се радвах когато ме втрисаше, а на следващата сутрин пикаех отровно тъмна урина и си представях, че в нея се разлагат измрелите вируси.

ама вече се уморих - взех да сдавам багажа
избива ме на философия, гледане на антипропаганда от сорта на зайтгайст и съм така яко облъчен, че вече не съм в състояние да си държа мисълта ниско долу на земята и неотложните ми задължения
имал съм яка депресия и личностна криза в началото на 20те ми години (което съвпада между другото с периода на заразяване и прекарване на острия хепатит "на крак")
сега просто искам да споделя, че май цикъла се повтаря

слава богу, знам, че се преживява и най-вероятно ще ми издържи ангела
обаче пуууу мама му стара, голям зор   :scream:
ето - киселините пак се обаждат

2
Онзи ден имах една не чак толкова приятна, но със сигурност в крайна сметка полезна (за мен, а не за тях) среща с хитри търговци на билки и добавки.

Като предистория да обясня, че аз с огромно удоволствие и желание разказвам на абсолютно всеки озовал се на моята маса в кафенето, че имам хепатит С, че слава богу, най-накрая съм се добрал до лекарствата и прочее и прочее.

И така това веднъж разбра и една случайно появила се от руски произход женица. Същата любезно ми взе и телефончето, което аз давам абсолютно винаги и без проблеми и след няколко седмици ми звънна да се видим.

Появих се аз в посоченото барче и ме инсталираха на едно голяяяяямо сепаре извито в прав ъгъл. Имаше още 1 нова женица там. А тази рускиня стратегически ме инсталира между нея и себе си. Един вид в затвор между двете  :smile:
Освен това другата жена и аз седяхме там, където се събираше правия ъгъл - демек в позиция вещаеща приятелски разговор.
С други думи всички невербални техники и похвати за печелене на доверие и поставяне в зависимост чрез езика на тялото бяха приложени.

Да, ама аз също съм бил в бранша с търговиите и когато ми прилагат търговски трикове ми става изключително интересно. Зачаках с удоволствие да видя, дали ще успеят да ми продадат нещо. По принцип нямам нищо против и съм с отворено съзнание, защото никога не знам дали офертата ще е изгодна. Старая се да използвам научената информация и после търся още по-евтино стоката или неин заместител.

Значи този път малко останах отвратен от нечестните похвати. показваха ми някакви снимки на не знам си кой , и ми се обясняваше че това бил еди кой си професро, архитект, и прочее и прочее "светила" предимно от бившиата СССР зона на влияние. Някакво модно шоу на което въпросната търговска марка е била спонсор ми се представи като събиране на акционерите (хахаха тоя метод го запомних наум като полезен)

В крайна сметка се опитаха да ми продадат някакви капсулки пълни със нещо което ми напомни стрита на прах кенефна хартия на цена 60лв за 60 капсулки!
Егати и капсулките!
Като чух цената направо изригнах. Обясних й на жената абсолютно всичко за състоянието ми. МНого силно наблегнах на това че АЗ ИМАМ ПРОБЛЕМ НО НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ЗЛЕ! НЕ СЪМ ОТЧАЯН! Обясних й че по принцип съм си купувал Легалон, който е от бял трън. Цената му е горе долу 40-50 лв на месец. И на опаковката пише колко милиграма е.
Питам я - на вашите капсули пише ли колко милиграма. Тц.
Предложи ми да пробвам една. Съгласих се. Какво толкова. (тая ако мисли че така ще се почувствам задължен да й купувам боклуците много се е излъгала! по-нагъл и нахален търговец съм от нея) Пия 1 капсула аванта. След около 30 мин след като сме се разделили и проклетото нещо явно се  е разложило ме заболя корема! С язваджийската болка! Нещо което не ми се беше случвало от много отдавна. Това поне за мен сложи окончателна присъда върху прехвалените билкови извлеци, прахчета, стрити на прах при ассолютната нула и други подобни шменди капели.

През цялото време ми се повтаряше с разни "примери" - моя мъж еди кво си, ама като почна да ги пие вълшебните прахчета и капсулки и сега о, чудо. Приятел на познат че и той така. Моята дъщеря ала бала. Аз самата ако не знаете. БРееей, лъжеше автоматично и обиграно без да й трепне окото. Това не ме ядоса, ядоса ме, че явно ме смята за по-глупав от нея.
Понеже съм безсрамен и нетатктичен опитах се да измисля нещо с което да я жегна на място, но да изглежда изтънчено. В английски стил. Нищо не ми хрумна освен да й кажа че "Честно казано, ако си говорим честно без да се лъжем, Легалона който е немско произвоство и е признат от НЗОК в списъка с лекарствата, които се заплащат ми идва на по-добра цена" - това "айде да си говорим честно" ми е любим израз  :smile: (само не си мислете, че ще последват честни откровения след като призова за такива хахаха - Легалон май го нямаше в позитивния списък  :wink3: )
Друго което й казах, че това са абсолютни глупости да ми продава прахчета за 60лв при положение че социалната ми помощ е 65лв, а тока 165бв.
Тогава жената очевидно се зарадва защото ми предложи "работа" : да съм купил поне 8 шишенца с 40% отстъпка, които разбира се мога да продам на еди ква си цена.

Както и да е, след като се разделихме и ме заболя корема от тъпата й капсулка натъпкана със субстанцията Хикс, започнах яко да чета за билки, добавки, включително и този раздел на форума.

И нека споделя с Вас окончателното ми решение.
Първо - Спирам Легалона!
Спирам въобще всякакви билки!
Оставам само на рибата и пегито - никой лекар не ми е казал да продължа да си харча парите за Легалон.
ВТОРО - вместо 60 кинта за 60 капсулки от които 40% да са й комисионна на тая, по-добре да си купиш една сокоизтисквачка и да се надяваш да я използваш поне 6 месеца без да се развали хахаха.
Трето - ей това за сокоизтисквачката много искам сега да й го кажа на мадамата, ама не мога. Че затова и го пиша тука. Като ги видите дистрибуторите дето зарибяват да си купуваш глупостите им кажете това за сокоизстисквачката :)
Най-евтината сокоизтисквачка в интернет е на цена 30лв!

(П.С. Заедно с многото други неща, които съм правил съм произвеждал и билки 1 година и се отказах заради ниските изкупни цени. Мисълта че някой китаец с диария и външен кенеф събира билки които после суши на снопчета из двора, а после друг китаец ги тъпче в някаква машина за ярма дето ги дроби, нещо не ми вдъхва ама никакво доверие. Още повече че ми продават прахче в капсулка на цена 1стотинка за 1 лев и го наричат френско произвоство понеже патента бил френски)

3
В ужас, потрес и страх съм.
Започнах си онзи петък лечението, но не страничните ефекти от първия интерферон ме уплашиха. Напротив, зарадвах им се.

Ужасен съм от повсеместната гнусна корупцийка, плъзнала из коридорите на болниците.

Време е да разкажа това, което ми тежеше от години, и другото, което ми се случи онзи ден.

Преди година и половина се озовавам в клиниката по гастроентерология на болницата Х и ми предстои биопсия. Аз съм щастлив. Имам си хубави осигуровки, болнични, даже допълнително здравно осигуряване (освен НЗОК). Освен това разполагам с кредитни карти и се чувствам финансово обезпечен (което с кредитни карти е доста лъжовно усещане, всъщност) Както и да е.

В един момент при мен се появява някаква сестра (нещо като асистентка) и ми заявява, че трябва да заплатя 135 лв за... иглата, с която щели да ми правят биопсията. Шокиран, но донякъде успокоен, че разполагам с парите врътвам главата - ок, няма проблеми. Слизам до банкомата, изтеглям парите, но нещо в мен упорито ми казва, че тази работа е нещо сбъркана. Ето корупцията! Безсрамната!

Брееей. Ами сега? Аз съм тотално ЗАВИСИМ И УЯЗВИМ в тази ситуация. Някакъв нагъл, долен, корумпиран лекар трябва да ми завира игли в черния дроб. Много ясно, че ме е страх. Много ясно, че ще му играя по свирката. Аз съм в ръцете му.

Въпреки всичко намерих едно евентуално спасение: заявих на сестрата, че искам фактура, защото от допълнителното здравно щели да ми възстановят средствата. Както и очаквах сестрата се намръщи, но нищо не каза.

Биопсията мина. Аз съм в болничната стая и онзи изрод с медицинско образование, рожба на прогнилата ни система се появи с някакъв кочан листя - готов разбираш ли да ми пише фактура, едва ли не. Давам му парите. човека си ги взема. Врътва се кръгом и излиза.

А аз нищо не му казах.

Няма да забравя никога това! И ето онзи ден какво пък ми се случи.

Точно в деня на изписването след първия интерферон на мене ми се представя една "окончателна сметка" за болничния престой по 4,80лв на ден. Дотук всичко е ок. Само че аз съм социално слаб на социални помощи и не трябва да плащам. Да, ама лекаря откъде да знае. Показвам му документа, че получавам социални помощи. Лекарят (този е друг - не е онзи от биопсията преди повече от година) го взема и ми казва да изчакам за епикризата. И тук стана интересно.

Идва в стаята, дава ми епикризата и цитирам: "Дължиш ми 5 лв!". Вбесих се.
Викам му, че съм освободен от всякакви такси - аз така знам. Лекарят се смути и почна да обяснява, че офис консумативите, мастилото за принтерите...Викам му - ама това не се ли плаща от касата? Лекарят би отбой и вика "Не, не се притеснявай."

Какво да не се притеснявам! Аз завися от тези хора и те ми искат пари, разбирате ли! И съм се опълчил. И сега ме е страх, че това ще се отрази на начина, по който ще ме третират.

Ами другите случаи?
Колега-пациент от мята стая:
"На мен ми искаха 85лв за биопсията"
Друг познат за случка в друга болница:
"На мен ми искаха 150 лв за упойката за операция от жлъчка"  (а това с операциите е най ама най гнусното - представяш ли си да се опълчиш на такова искане за пари при положение че си в болки и много добре знаеш че ще си проснат в безсъзнание и ще те режат)

Срам ме е от вас!
Страх ме е от вас!

Искрено се надявам това да се протече от който трябва и да се познае. Фамилията ми най малкото ме издава кой съм.
Въпреки страха, че ставам мишена - аз съм длъжен да съобщя това.
Длъжен съм за предам отвращението, което изпитвам към тези гнусни практики.

Може би ще направя група във фейсбук "Аз не давам пари на ръка на лекари"
Може би решението е да се залепят едни грамадни плакати във всяка болница с надпис "Не давайте пари на лекарите и сестрите!"
Може би.
Но това явление няма да го търпя повече. Стига!

4
Виждам, че тук е мястото за разни "политически" теми.
(моля погледнете и темите за делата срещу НЗОК)

Та в началото да ви представя една сметка:
Съгласно това че съм генотип 3, на мен ми е преодставен 6 месечен курс за лечение.
Това са 24 инжекции с Пегинтрон и 5 кутии с Ребетол.
Общата им цена е 17 100 лв за този 6месечен престой или прибл 8500 евро .
Следователно генотип 1 с 12 месечен курс за лечение е 17 000 евро.
Според СЗО в света има 170 000 000 души -  носители на вируса.
Позволете ми да изключа 20 000 000 или малко повече от 10% като неподходящи за интерфероново лечение.
Така остават 150 000 000 души, които СЕ НУЖДАЯТ от интерферони и рибавирин!
Това е гарантиран пазар за фармацевтичната индустрия!
Нещо повече!
Разходите за медикаменти навсякъде се покриват от ДЪРЖАВНИТЕ СРЕДСТВА от системите за здравно осигуряване на развитите държави.
Тоест фармацевтичната индустрия основно се захранва с държавни пари! В световен мащаб разбирай от осигуровките на всички работещи от цял свят.

(Забележка: под фармацевтична индустрия разбирам двете фармацевтични компании Рош и Шеринг Плау, които  произвеждат и търгуват заедно с третата команията, която държи лиценза за производство на интерферони и рибавирин)

Нека направим едно елементарно умножение, но преди това условно да приемем че от всички нуждаешщи се 150 млн, около половината пациенти се нуждаят от 6 месечен курс за лечение, а другата половина от 12 месечен.
Значи очаквания оборот на тази индустрия е приблизително:
75 000 000*8500 евро + 75 000 000*17 000евро = 1 912 500 000 000 евро - чете се 1 трилион 912 милиарда и 500 милиона евро. Може да се прочете и като 1192 милиарда евро, ако ви е по-ясно.

Тези сметки ги правим за да опиша интересите на фармацевтичната индустрия в източчването на финансов ресурс от държавните бюджети по цял свят.

Колко е себестойността на интерферона?
Колко милиона са получили изследователския екип учени (те наистина си ги заслужават)
колко струва едрото серийно произвоство на милиони дози интерферони и рибавирин?
И КОЛКО Е ПЕЧАЛБАТА ЗА КОМПАНИЯТА ДЪРЖАЩА ЛИЦЕНЗА И ДРУГИТЕ ДВЕ ДЕТО ПРОИЗВЕЖДАТ И ТЪРГУВАТ?!
Резултатите от тази алчност са ви пред Вас - забавяне с години на лечение, лишаване от лечение на милиони, нерви и ядове за бюрокрация да контролира разходването на тези средства.

Не е ли време за реформа във фармацевтичната индустрия?
Държавен контрол върху крайната цена!, схеми за възнаграждения на научните екипи, гарантиращи тяхното справедливо получаване на голямо възнаграждение.

Ние издържаме тази индустрия - време е да поискаме обяснение за печалбите й!

(а междувременно ако имате излишни пари се замислете за закупуване на акции от въпросните компании  :mocking: )

5
търсачката във форума не ми показа никакви резултати за марихуана.

а аз не съм в състояние в момента да търся англоезични гугъл резултати.

затова да попитам Вас, дали знаете нещо.

Всеки знае, че не трябва да се пие алкохол когато си с хепатит С. НИКОГА - няма малко, няма много, няма рядко, няма често.

Но какво за марихуаната?

Аз вече свикнах да излизам вечерта по барчетата и да се виждам с приятелите ми като те гъкат бири, пък аз пийвам сокче. Но ми се ще някой път наистина да имам възможност да се разтоваря по старомодния стар начин - с пиене, с трева. Да си прекарам добре в компанията. За пиенете ясно че не е опция.

Преди време бях спрял цигарите за година и 9 месеца. Но от няколко години пак пуша тютюн.
Пуша от повече от година насипен тютюн, а не цигари (щото е по-евтино и се научих от престоя ми в Англия)
Преди пушех горе долу по 1 кутия цигари, ама като минах на насипен тютюн сякаш че пуша много по-малко (свивам си не повече от 10 цигари, ако е работен ден)

Не желая да спра цигарите! Освен ако някой ми обясни че ще застрашат изхода от лечението.

Всъщност въпроса ми е: какво ако веднъж-два месечно пуша трева с компанията?  :oops: :ashamed2:

6
Здравейте, на всички!
От години чета форума и съм носител на хепатит С от 10 години.
Преди няколко години се опитах да се регистрирам, за да разкажа за неволите, които имах, но слабия нет затри във виртуалното небитие поста ми, писан 2 часа.
Както и да е.
Благодаря на всички участници във форума за информацията, с която ми помагахте през тези години.
След 10 години онзи ден вече се сдобих с протоколите, рецептурната книжка и рецептите.
И реших че е време и аз да разкажа за моя опит.

Но преди това да разкажа за това, което ме накара да сложа това плашещо заглавие на първата ми тема.

Със заверени протоколи за Пегинтрон и Ребетол, заверена рецептурна книжка и рецепти, написани от личния лекар, съобразно написаното в Протокола отидох да диря аптека да ме снабди с лекарствата.
Живея в малък град но има 4-5 аптеки. Отидох до най-оборотната според мен в центъра на града. Оттам ми казаха, че въпросните лекарства се отпускат по държавна поръчка от аптека която работи с такива държавни поръчки и ми казаха коя е тази аптека.
Отидох във въпросната аптека и те ми казаха, че им е необходимо известно време за да разберат повече как да се снабдят с лекарствата от доставчиците им.

НО МЕ ПРЕДУПРЕДИХА ЧЕ ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ДОПЛАЩАМ 150ЛВ МЕСЕЧНО ЗА РЕБЕТОЛ!

Това се случи вчера, днес малко по-късно ще отида до аптеката за да попитам за информация. Но счетох че е необходимо да напиша тази тема, защото може би има и други болни, които след като години са се борили за протоколи за БЕЗПЛАТНО лечение научават че имало някаква възможност да се наложи да доплащат 150лв на месец!

Със свито сърце се прибрах и започнах да търся информация. За съжаление не можах да открия чрез гугъл и търсачката във форума подобна тема. Затова почнах да разследвам от А и Б.
Първо - така наречения Позитивен Лекарствен Списък.
Неуспешното лутане из сайта на НЗОК (който е отврат) ме убеди че тази информация - кой е списъка, какво е в списъка, колко се плаща и прочее я няма там - не и ясна и изчерпателна актуална форма.
Слава богу набарах, че имало специална Комисия по Позитивен Лекарствен Списък. Те си имат сайт под шапката на сайта на МЗ. (нещата в БГ са толкоз пръснати и разводнени и нелогични че ги откриваш не там, където очакваш)

Заповядайте линка:
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=384&categoryid=1355

На въпросния линк следва интуитивно да се досетите, че това което търсите е една екселска таблица замаскирана като "Приложение 1 свали файл"  (за да се объркате и откажете от търсенето на тази информация, държавата ни се е погрижила да сложи  още 7-8 линка с подобно "описателно" съдържание)

Въпросната таблица - О! Радост! Носи заглавие Позитивен лекарствен списък, а на долния ред се чете: Актуализиран към 07.01.2010 - демек съвсем скоро (спрямо датата на поста ми)

Препоръчвам ви да сложите курсора в началото на ред 9 и горе от менюто уиндоус, да изберете команда фрийз, която ще застопори заглавията на колоните.
След това с конторл+Ф може да отворите прозорче за търсене и да въведете Ребетол. Той е на ред 1059 (на ред 1058 е Копегус)
Интересните колони са именувани
"Търговец на едро", 1421,41лв
"Референтна стойност за DDD/ Терапевтичен курс",
"Стойност за опаковка, изчислена на база референтна стойност ", 1271,22
 "Ниво на заплащане (%)" - тук най-горе пише 100% а отдолу - 1271,22

Предполагам че основанието за това предупреждение, което ми отправиха аптекарките беше разликата от 150лв между колонките "търговец на едро" и "ниво на заплащане"

Вие как мислите?

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007