Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - hristo_gb

Страници: [1] 2 3 ... 9
1
Мен през 2019-та началото на лятото ме хванаха, но с други симптоми, а имах и придружаващи заболявания. Общо взето се чувствах като отровен, с усещане като постоянен махмурлук без да близвам алкохол от години, но това ми състояние се засили 1-2 месеца след прием на антибиотик, защото все нещо като болен се чувствах и една лекарка ме принуди да го пия без нужда. Имах проблем с очите също, треперене постоянно, даже едното око ми трепкаше около месец... кашлица постоянна... но аз съм и пушач.
Отидох при личната - тя ми пусна кръвни, тогава се оказа че АЛАТ, АСАТ и ГГТ са 2-3 пъти над нормата и после общо взето сам се сетих (като взех да чета), че може да е хроничен хепатит, изследвах се за Б и Ц и Ц-то беше положително. После в Токуда - фиброскан, оказа се че съм с Ф2 (средна фиброза), имах проблем със стомаха, но не е било гастрит, а от самия черен дроб, понякога човек си мисли, че е от стомаха, а се оказва, че ако не работи добре черния дроб се маскира като стомашно заболяване, а и всъщност той отговаря за ензимите при храносмилането, така че може да възникне и стомашен проблем. Отделно при цироза имаше и някакви проблеми допълнителни - разширени вени се получават в стомаха, може това да е при теб.
Та аз спрях всякакви химии, кафе и прочие, много плодове и зеленчуци, но май от тях пък гъбясах (прекалявах с плодовете, а те имат повече захари)... както и да е... пих и Хепамерц, който личната ми изписа, но не знам дали е било правилно, но пък тогава за първи път от години след 2-3 седмици прием се почувствах без мъгла в главата и по-свеж. Не знам дали е било от хепамерца или диетата, която си наложих. Оказа се че това се изписва точно за подобряване на състоянието при енцефалопатия при цироза (т.е. токсини в мозъка, заради неспособността черния дроб да ги изчисти).
После пих зепатиер и хепатита изчезна, но не и всички симптоми - оказа се, че съм имал завишен калций (в Токуда не бяха го пускали това и нямаше как да знам), и от него още симптоми, които не ми минаха. Това лято се оперирах от паращитовиден аденом, който е причинявал повишения калций, така че не съм съвсем типичен случай и при всеки е индивидуално.
Не съм си слагал никакви ваксини, защото при мен явно химикалите ме удрят по-силно, отделно имам завишени лимфоцити от години, нещо което не се оправи след лечението и не знам дали нямам някакво допълнително имунно объркване, затова и не смея да си слагам ваксини.
Но това, не значи че ти не трябва да слагаш, въпреки, че аз лично в твоето състояние бих се пазил от всякакви излишни токсини и химикали...
Та хапчетата (зепатиер) ще помогнат да се махне хепатитния вирус, който ти е прецакал черния дроб, но самия черен дроб и останалите неща, които са се увредили, ще трябва да ги лекуваш и да се пазиш допълнително с диети.
Всъщност черния дроб може да се възстановява, но най-вече с правилна диета, почивка, умерени упражнения и движение и спокойствие :) Хубавото е, че поне няма да се уврежда допълнително от самия вирус, затова е важно да се мине това лечение и да се изчисти.

2
Извинявай, късно съм видял че си писал. Имах под ребрата от черния дроб понякога тежест, а умора и отпадналост имах доста силни. Сърцебиене понякога също. Хепатит Ц може да засегне много органи не само черния дроб.

3
За млякото не би трябвало да има проблем, стига да е максимално истинско, а не с разни заместители с каквито изобилства пазара. Ако прекалено прилича на кремче, няма цвик и не се разваля - не е добро :)
Може да добавиш и овесени ядки към киселото мляко.

За тестените може, но да не са от бяло брашно, а пълнозърнести...

Кафето е по-сложно - на много места съм чел, че е полезно както за черния дроб, така и за облекчаване на хепатит ц, но в умерени количества. Поне избягвай да го пиеш на гладно, особено ако имаш проблем със стомаха.

Като цяло при цирозата общо взето заместител на белтъчините се явяват въглехидратите - т.е. тестени, кафяв ориз, картофи... с месото внимавай, защото се натрупва амоняк... млякото също е белтъчина, затова не прекалявай и с него.

4
Системата за лечение в България / Re: Помощ
« -: Ноември 29, 2021, 16:00:37 »
Междувременно може да се подсигурите, като си намерите аптека, която да ви ги достави.
Важно беше, доколкото си спомням, да се вземат преди да ви изтекат протоколите.
Важно е и да си оставите малко време след като вземете първата опаковка.
Т.е. да не започвате веднага да ги пиете, преди да сте сигурни че навреме ще ви дойдат и следващите опаковки, защото за лечението е много важно да не се прави пауза - трябва да се пият всички предписани хапчета всеки ден.

5
Предстои ми лечение / Re: Какво да очаквам
« -: Ноември 29, 2021, 14:25:20 »
Здравейте престои ми лечение с zapatier някои приемал ли го е досега и какво да очаквам .
Аз се лекувах с него, няма проблеми, аз получих много силна сухота в устата, но после се оказа, че съм имал друг недиагностициран проблем - проблем с паращитовидна жлеза и калция ми се бил повишил.
Приемай повечко вода и няма да имаш проблеми. Изчиства се с фекалиите, така че няма проблем да пиеш повече вода.
Важното е да не пропускаш хапче, това е много важно, на 24-часа точно се пие, няма значение след или преди хранене, както и по кое време от деня. Аз пиех вечер, но май е по-добре сутрин.
Предполагам си генотип 1, защото основно за него го изписват.

П.п. Прочетох че си и с цироза, предполагам компенсирана, защото имаше май и други препарати, които ставаха за некомпенсирана.

Следи се докато го пиеш за прежълтяване, потъмняване на урината и изсветляване на фекалиите. Ако усетиш някакъв такъв проблем се обърни към лекуващия ти лекар - този, който ти е издал протокола.
Другото са ти го казали: никакъв алкохол (изобщо е добре да се примириш и да забравиш за съществуването му), без мазно, соленото също трябва да се избягва, както и пикантно. Като цяло по леки храни и без химии - гледай да е по-органично. Леко натоварване и движение, без никакви тежки натоварвания и ако можеш без стрес и с повече почивки и спокойствие. Всичко ще е наред! Успех! :)

6
Моята история / Re: Резултати след преглед....
« -: Ноември 11, 2021, 10:51:45 »
Имам един изпитан от мен самия метод за пречистване на жлъчката - сутрин една супена лъжица зехтин с няколко капки лимон на гладно. Не знам дали ще ви помогне за вашия случай, но според мен няма да навреди. Максимум месец се прави и обикновено това е достатъчно.

Виузида го дават за лечение И на хепатити, но е имуностимулатор, не знам дали е правилното лечение за вашия случай - не помня изопринозина по какъв начин работеше...

За Б12 - инжекциите обясняват нещата :)

7
Моята история / Re: Резултати след преглед....
« -: Ноември 10, 2021, 11:48:50 »
Поздравления, чудесни резултати.
Детенцето ми имаше проблем и й бяха изписали изопринозин. Като четохме страничните ефекти също се стреснахме и тогава попаднахме на едно друго лекарство - виузид (viusid)... та може да погледнеш листовката и да питаш доктора дали не може да го пиеш вместо изопринозина, макар че ме съмнява, че са го чували....

П.п. Жлъчния проблем обяснява леко завишения ти билирубин, а Б12 дали сте пила, чудех се на резултата
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=5068.msg69950%3Btopicseen

8
Пратих ви тел-а на Балабанска на съобщение, че не знам дали е удачно да го давам публично.

9
В Български сайтове са достъпни агарикус. Но не помня ти дали беше в България. Ако ти трябва съдействие бих могъл да ти ги поръчам и пратя, стига да съм се убедил, че си изчела всичко, вкл. и евентуалните рискове при ползването им - доколкото си спомням се стигаше първоначално до състояние близко до острия хепатит, което всъщност е начина да се изчисти вируса.

10
Positivevibes имаше една тема за едни гъби, не че те подстрекавам ама пробвала ли си го това? Да я търся ли темата или ще си я намериш сама? :)

11
Моята история / Re: Моята история
« -: Октомври 22, 2021, 10:29:18 »
Минавам само да добавя един глас за фиброскана, и един минус за биопсията. Даже ви съветвам по-скоро да си уредите един фиброскан за да сте по-наясно с цялостното състояние на дроба.
Ако не е крайно наложително, биопсия е по-добре да не се прави.
Желая ви успех!

12
Благодаря, ще ги проуча. Факт е, че се бях поотпуснал напоследък с храненето и качих и килца и ядях доста боклуци, та, да - май е добра идея да взимам нещо. Бях се успокоил, че черния дроб няма какво да го мисля след добрите стойности на ензимите последно, а и не пия алкохол, но ето че той ми напомни за себе си :)

13
Здравей,
Не не съм изследвал феритин, защото го нямаше в пакета, а преди 3 месеца и желязото ми беше в норма и ензимите бяха идеални. Ще го изследвам след 1-2 месеца, няма смисъл да пускам по-често сякаш. Почнах пак брашното от бял трън да видя дали ще повлияе.
Хемангиома доколкото разбрах е другото име на киста, но когато го установиха беше преди операцията за паращитовидната жлеза, а тогава чернодробните също бяха идеални и затова не се разтревожих особено. А и беше доста набързо прегледа в Токуда, по-скоро се притеснявах за предстоящата операция и дали няма да си навредя с упойката нещо. Видимо от изследванията преди три месеца (1 месец след операцията) уж не бях навредил...
Но тази киста ако е порастнала може да стане и проблем... според мен е станала от биопсията, която се наложи да правя преди време за да мога да получа скъпите хапчета за хепатит Ц....
Само че никак не ми се ходи пак по лекари в момента особено с тези нови ковид истории отново...  А и от Токуда сякаш съм разочарован... Мен поне никакво внимание почти не ми обръщат - набързо ме претупват и никакви отговори на такива въпроси...
Склонен съм да мисля, че има връзка с желязото защото тая пролет АЛАТа ми спадна от около 40 на под 30 точно когато ми падна и желязото (тогава така и не разбрах как спадна). Може би и взимането на кръв за изследвания да е помогнало знам ли....

Чудя се дали някой гастроентеролог няма частен кабинет, от тези добрите в София, но поне да не се тъпча в болниците...

14
Пак същата история. Калция вече е в норма, но желязото пак се е вдигнало - 31 при горна граница 28, и заедно с него и АЛАТа - 61 при горна 44.
Белтъка на горна граница.
Другите винаги са ми така - лимфоцитите нагоре, гранулоцитите надолу.
Чудя се дали АЛАТ-а може да се е вдигнал само от желязото или има връзка с нещо друго (примерно повишения белтък).
Или пък да съм омазнил дроба?
Или да е от хемангиома в дроба, който ми откриха тази пролет? Но тогава всички чернодробни бяха идеални.
Алкохол не близвам, лятото изпих 2 бири и това е.

Напоследък се чувствам доста изморен (особено след стрес с роднина, който имаше здравословен проблем).
Започнах да се схващам и т.н. - особено ме мъчи ръката напоследък - лявата - сякаш болката тръгна от плешката (лявата).... а то желязото прецаква и сърцето май...
Или пък да съм лепнал Ковида и аз най-после?
Ето изследванията:
https://imgur.com/a/Cn68ibC

Страници: [1] 2 3 ... 9

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007