Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Любо

Страници: [1] 2 3
1
Здравейте,ако някой е още на Бараклуд от стария си протокол да се обади.Аз,откъдето си взимам лекарствата останаха две опаковки,
бяха взели четири опаковки от склада си - на предпоследното ми взимане от стария ми протокол и две опаковки им останаха.
Ако е от София мога да му кажа името на Аптеката и да си провери...
Поздрави.

2
Да се похваля че днес си взех лекарствата (бараклуд) без да доплащам. Вчера се обаждах много пъти до здравната каса и ми обясняваха че новите лекарства ги нямало още по аптеките и да си доплатя  разликата до която се поема от касата, друг вариант нямало поне на този етап? Като няколко пъти ми затваряха телефона,понеже не можеха да ми обяснят че след като не ми предлагат вариант който се покрива на 100% от касата. ми дадоха телефона на официалният вносител на бараклуд и да говоря с тях. Останах много учуден след като лицето ми каза че се са се договорили с касата и остава старият вариант и че онзи ден е пратил официално писмо до тях, да не се доплаща и че ако аптеките искат пари в никакъв случай да не дават,а до се информира и да се каже името на аптеката. Аз си взимам лекарствата от марешки,че е до нас. Отидох вчера до тях и им казах какво са ми обяснили от официалният вносител,след като направиха справка казаха че още явно здравната каса не е актуализирала цената и трябва да се доплати. Потърсих друга аптека и след като им разказах как стоят нещата и че съм говорил с официалното лице на марката, ми бе поръчано за днес. Взех си лекарството без проблем и понеже ми е последното(6-то) от стария протокол,го занесох със новият който ми бе изготвен за продължение.
Останах много изненадан, че вече новият протокол ти го заверяват на место(РОЗК) и ти го дават на момента,без да ходи в НОЗК и ти връщат другите документи който ни ги изготвяха от Болницата.
Е, за това браво.

3
Здравейте,за днес си бях поръчал лекарствата(бараклуд) и като отидох в аптеката да ги взема, ми казаха че не са ги получили и че ги нямало в склада, от които се снабдяват и че за утре ще видят и в други техни  складове за да поръчат (става въпрос за аптеките на Марешки) Лошото при мен е че тези са последните от протокола, който трябва да занеса в РЗОК,заедно със документите за изготвяне на новият протокол. Притеснява ме това че на документа изготвен за продължаване на лечението ми, е за бараклуд и евентуално като отида да ги подавам да не ме върнат за нов протокол,с наименуванието на новото лекарство. Пълен шаш,сега кога ще ги има по аптеките и евентуално нова ли рецепта ще искат за това лекарство не знам, знам че ми писна от техните номера и да си прекъсвам лечението. Явно още и самите фармацевти не са информирани. Молбата ми е, ако знае някой и вече ги е взел, нека сподели.

4
Общи теми / Re: Помощ
« -: Декември 26, 2017, 21:19:04 »
Да,за да имаш Д - задължително е да имаш и Б - хепатит.Но това че имаш хепатит Б не-значи че трябва да имаш и хепатит - Д .      Явно, се явява нещо като мутант на - Б

5
Общи теми / Re: Помощ
« -: Декември 26, 2017, 14:44:47 »
Здравей, то и при мен не се откриваше да е активен вируса на хапатит б но-преди десетина години се сетиха да ми кажат да си пусна за хепатит- д и се оказа че е активен с милиони! От там ми е и цирозата.
А,колко до фиброскана аз му нямам вера,защото при доказана цироза от биопсия и в последствие видима и ехо графска,на фиброскана ми искараха че имам фиброза Ф-0 -1 (5,3) по-  скалата за изчисление на еластичността на ч.дроб. Така че аз на това не му вярвам,лично мнение. 

6
Явно има разлика в качеството от самият производител на лекарството, не-зависимо от еднаквите съставки който влагат в него.Спомням си през 1995г. бях приет по-някаква програма за лечение с интерферон в болница  св. Иван Рилски. Бяха ми направили биопсия за да видят в какво състояние ми е дроба и се оказа че нямах до тогава данни за морфологични увреждания.
 Тогава завеждащ отделение бе проф. Захари Кръстев и на визитацията една сутрин попита лекуващият ми лекар за какво съм и след като му обясни че съм по програмата и пр.
ми погледна резултатите и видя че освен лека стеатоза от 10% всичко друго бе в норма.
Професора настоя веднага да бъда изписан и няма нужда да чакам новото лекарство за да бъда лекуван с него.Попитах, да продължавам ли да взимам  карсил. Думите му бяха ;Кирпич "
Ако имам възможност да съм взимал Легалон, който бил много по-изчистен от карсила.
Та, явно има някакво значение от самият производител на самото лекарство.

 

7
Това е чисто нова машина която е в- Св. Иван Рилски и лично Професора, предложи да ми направят изследването. Мисля че би трябвало да имат и тази представка,поне като е нова и в такова престижно лечебно заведение. А и след като ми пише че нямам стеатоза?
Приключвам, това е мое лично мнение и се извинявам отново за спама, в чуждата тема.

8
Не случайно споделих моите резултати в тази тема,защото те съвпадат с предните от по-горният пост!
(195 db/m, съответно Стеатоза 1-ва степен. ) мойте са 1-1 само че при 195db/m пише, fibrosis-б.о
Колко до-1 ви,предположение че лекара е бил неопитен това е така,но имаше втори лекар който явно беше обучен да работи с машината или да убочава другите(с цел да не засегна някои,няма да цитирам имена) така обучаващият лекар докато обяснаваше пруцедурата как се прави,то 90% направи то. При положение че то е правило и на други преди мен,е меко казано че не знае как.
На-2,ро-то,предположение че фиброзата може да е причината за резултата,то тогава защо измерв и фиброзата,някъде четъх че е много по- прецизен от ехографа от 5% отчита докат ехографа от 30% и поне 50% та дори и повече,който имат напреднало чернодробно заболяване имат и стеатоза.
Плюс това му дават че е по прецизен при напреднало заболяване,каквото е моят случай. При положение че при напреднало чернодробно заболяване не е възможна биопсия,тогава какво остава освен ...и то не дава реални резултати| При този резултат който имам,кога ли биха ми отпуснал лечение,ако го приемат за златен стандарт. Това при мен е много голям разлика,доди и напълно здрав човек без чернодробно заболяване не би имал. Та затова не вярвам на тази електронна. Извинявам се че оспамих темата.
Поздрави.

9
Здравей,аз лично не вярвам на фиброскан. Не знам тези който го плащат,защо го правят.
В, петък ме изписаха от Св. Иван Рилски и преди да ме изпишат ми направиха фиброскан.
Аз съм със цироза и портална гастропатия, доказана от биопсия и 40% стеатоза,вече и ехографска видима цироза.
Резултатите ми са 4,7 kPa и 195 db/m...
и на документа който ми дадоха пише че имам Fibrosis, F0 -1 и Steatosis- бо
Така, че сами си правете извода от това чудо на техниката.

10
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 12, 2017, 20:11:00 »
На мен също ми беше одменено влизането миналият месец и ми дадоха за юли чак.
Говорех, с професор Антонов и ми заяви че са се разбрали със здравната каса за проблема и че ако неможе да се влезе в рамките на 6-те,месеца два пъти, да нямало проблем с издаването на новия протокол.
Но това щяло да се доотучни по- натам.Дано нещо направят с тази хоспитализация че вече...

11
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 05, 2017, 23:17:42 »
А защо трябва да е 4 дни,като преди беше - 2 дни и мисля че бе-по 35 пътека.
При, положение че ти правят една ехография  и вземане на кръв  и след това лежиш като родилка.
Те и родилките не ги държат толкова.

12
Не знам точно какво става,но точните думи на д-р. Петкова (поне така се представи) са че от здравната каса са намалили и нямат направленията за хоспитализация  и не - могат да ме приемат за датата която съм плануван и по-натам ще ми се обадят да ми кажат кога евентуално ще ме приемат, просто да чакам обаждане от тях по телефона.
Попитах я дали няма да имам проблем при отпускането на лекарства от здравната каса,защото искат две проследявания в рамките на шест месечният протокол каза че нямало да има тъй като те биле запознати с проблема.

13
Здравейте,някой знае ли какъв е проблемът за хоспетализацията на хепатит и има ли такъв.
Трябваше да постъпя на 25.05. във Иван Рилски,но рано тази сутрин ми се обади д-р Петкова,
която ми съобщи че няма лимит(направления) за хоспетализацията, ми се отлага за по-нататък и ще говори с п-р Антонов, за кога евентуално ще има лимит за да ме приемат.Много гадно става защото си бях планувал други работи след болницата и то при положение че приемат ми е плануван още преди - 3 месеца.
Някой знае ли за този проблем или проблема е индивидуален само при мен! То по- принцип не ми е за първи път да ми се случва,на два пати от болницата ме връщат защото съм бил от София и нямало места и така.

14
Преди години и мен така ме излъгаха. Бях в ИСУЛ при д-р Генов, каза ми че първо ще ми сложи упойка и да не мърдам и след минутка две, каза хайде готов си. Просто не осетих нищо, едно щипване и толкоз.

15
На лечение съм / Re: Още един на Виреад
« -: Май 25, 2016, 22:30:57 »
Здравейте и аз съм със същият проблем, последният протокол го дадох на 18.04. като трябваше новият да го поуча до 18.05 ...Ходих на 19.05 - до Р.З.О.К та вдигнах скандал и нищо, имало технологичен период и трябвал да се чака до като ти се обадят че е готов и да отидеш да си го-получиш. Днес след обяд отидох при - джипито за направление че утре съм записан за хоспитализация и точно и обяснявам на лекарката че не съм още получил новият протокол и телефона ми звъна(17,20м.)че протоколът ми е готов и да ида да го получа. Сега, утре в болницата ли да постъпя или да отида да взема протокола и от там при джипито и след това до аптеката, защото хапчетата ги свърших... При всичко отгоре джипито не знае по коя пътека да ми издаде направлението че вече 35-та, пътека не съсществува и на края пита някаква неина колежка, която има пациент с хепатит и скоро му е издавала направление, ама коя пътека е 76 ли 75 ли? Не знам утре ще видим, мании - мании...така го направиха че....   

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007