Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ios57

Страници: 1 ... 4 5 [6]
76
Миглена, здравей! Пише ти Данчето. Съжалявам за неприятната вест, която си получила, но смятам, че няма за какво да се притесняваш.  Аз съм почти сигурна, че това е само заради приключилият прием за 2007 година. В Дъжавен вестник преди два дни четох  новият  списък на лекарствата  одобрени от НЗОК за 2008 година и там фигурира и интерферона в двете му разновидности, но списъкът влиза в сила от 01.02.2008 год., вероятно затова са спряли временно да приемат документи.  Вярвам, че всичко ще бъде наред.
Поздравявам те с настъпването на Новата 2008 година и ти желая повече късмет и добро настроение! И разбира се весело изкарване на празника! :)

77
Ирка, наистина съжалявам! И много добре те разбирам.......Преди време споделих, че съм със ревматоиден артрит/също автоимунно заболяване/ и не подлежа на лечение. Не ни остава нищо друго, освен да чакаме и да се надяваме на нещо ново в медицината. Ако мога до някъде да те успокоя /струва ми се че си доста млада - по това което пишеш за децата си/, аз имам хепатит С повече от 20 години /при раждане ми правиха кръвопреливане - предполагам, че е от тогава/ и все още се чувствам добре - т.е. нямам оплаквания /болки или увеличен черен дроб/. А наскоро, четох статия на един италиански професор/ не помня името/, в която той споменава, че голяма част от боледуващите от хеп. С не е необходимо да бъдат лекувани - болестта се развива бавно, а в голяма част от случаите без сериозни последствия. Същото ми каза и проф. Захариев след консултация. Може би за да ме успокои.......
А сред като се рових из нета прочетох, че автоимунните заболявания до голяма степен са отговор на организма да се дправи със вируса /свръх производство на антитела/. При мен е обяснимо - имам вируса от дълго време. Жалко, че и при теб се е получило така!

78
Поздрави за Радо! Надявам се и за напред всичко при теб да бъде все така успешно! Ти го заслужаваш! Благодарности и за съпричастността, за надеждата и куража, които даваш на всички.

79
Благодаря на Радо и Irka за доброто отношение. Въпреки лошото стечение на обстоятелствата аз не съм се отчаяла. Водя си най-нормален начин на живот, не се срамувам и притеснявам от болестта си. Почти всички мои близки, познати и колеги знаят за нея и не бих казала, че изпитват някакво безпокойство от общуването с мен. Наистина много неприятно е да си чак такъв карък - хем да те заразят незнайно как /най-вероятно при кръвопреливане/, хем да имаш и друг проблем. Но какво да се прави, трябва да гледаме по-ведро на живота, да правим всичко което е по силите ни за подобряване на състоянието ни. Останалото не зависи от нас.
Пожелавам на всички късмет и успехи при лечението!

80
Благодаря на Радо за отзивчивостта! Чернодробните ми ензими са АсАТ-47 АлАТ- 49 /според лекарката, а и според това, което съм чела - в рамките на нормалното/. А що се отнася до ревм. артрит - той е автоимунно заболяване и лечението му се състои от лекарства, които подтискат имунната система - т.е. точно противоположни на лечението при хепатит. Така, че мисля, че съм безнадежден случай, но поне бих искала да знам малко повече за състоянието си, макар че какво ли би променило това. А може би действително е по-добре парите да отидат при някой на който действително биха помогнали. Е, просто си излях болката.

81
Здравейте! Случайно попаднах на сайта! Чудесно е, че има такива ентусиасти, защото голяма част от нас просто не знаем как да постъпим и къде да отидем за изследване и лечение.
Моята история накратко: Страдам от ревматоиден артрит. И тъй като 2 год. се лекувах ме насочиха за изследване на чернодробните ензими, а след като се установи, че са завишени ме изпратиха да се изследвам и за хепатит. Оказа се че си имам С. Вече почти две години ходя при гастоенеролог/уж един от най-добрите в града - от Русе съм/, който освен кръвна картина и ехография друго не ми прави, да не говорим за по-специални изследвания - нямали направления по здравна каса. След като от части проучих въпроса на свои разноски ходих до София и си направих PSR в клиника Св. Ив. Рилски - дадох 200 лв. /не че е чак толкова важно, на все пак не са 20/. И за какво ми послужи резултата - за нищо. Да докаже нещо, което и без това знаех. Заради Рев. артрит не съм подходяща за лечение. Не че ако бях сигурно щеше да стане. Биопсия пък правели само ако подлежиш на лечение. Така, че не знам нищо повече за болестта- нито как ми е черния дроб, нито какъв генотип ми е хепатита. Така си продължавам вече втора године - с Легалон и Вит.Е. Ако някой може да ми каже какво повече мога да направя за себе си ще съм много благодарна.

Страници: 1 ... 4 5 [6]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007