Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Walmsley

Страници: 1 2 3 [4]
46
Здравей Ирена,

Не съм се лекувала преди и както вече писах, изчаквах да влезе новото лекарство. Понеже съм носителка на ген ТТ, в мой интерес беше да изчакам за новото лекарство. То дава също мн.добри резултати и при пациенти с релапс и не отговорили на стандартна терапия.
Тук лекуващият ти лекар ти дава рецепта и отиваш в аптеката и на опаковка плащаш 10 евро. Долу-горе за 3 месеца даваш 40 евро. Зависи от аптеките и може да почакаш ден-два за доставката. За по-сигурно инжекциите ми ги съхраняват в аптеката и всеки петък ходя да си вземам по една. Всички изследвания по време на терапията са безплатни.
И както казах тая болест ни е от белите престилки, нека Здравната каса да проверява тях, а на нас заразените без проблеми да дава лекарствата.
Желая успех на всички болни,
Уалм

47
Здравей Ани,
На лечение с телапревир бях 12 седмици, по 2 хапчета 3 пъти на ден. Задължително дражетата се вземат с 20 гр мазнина, която поглъщаш около 20 мин. преди хапчетата. Аз в началото ги вземах с краве масло, но взех да качвам кг, а това е лошо за стандартната терапия. После минах на зехтин(3с.л.), сусамов тахан с мед(3с.л.) или орехи(1/2 ч.ч.) това се равнява на 20 гр. мазнина. Тялото трябва да започне да се маже със зехтин или някакъв мазен крем всеки ден дори и преди да се започне лечението. Това е много важно, за да нямаш обриви и сърбеж. И понеже аз нямах странични действия, подцених тази подробност и сега се чудя с какви разтвори и кремове да се мажа, че да успокоя сърбежите. И другата важна подробност е, че не трябва да се ядат през този периодникакви цитрусови плодове
По време на лечението с телапревир се вземат задължително интерферон и рибавирин. Рибавиринът го вземах сутрин около 30 мин. след телапревира (понеже не е препоръчително да се вземат заедно).
В момента продължавам терапията с интерферон и рибавирин. На 24-та седмица имам нов контролен преглед и тогава ще ми кажат за продължителността на терапията. Целта на това тройно лечение е и да се съкрати продължителността на терапията, както и увеличава шанса на излекуване при пациенти с генотип 1. При мен е по-сложно, както вече казах в началото, аз съм генотип 1а на вируса и съм носител на ген ТТ. Но пък вирусното ми натоварване не беше голямо и нямам увреден черен дроб. Това беше и причината, да изчакам около половин година за телапревир. А странични ефекти с интерферон и рибавирин нямам,освен умора и сърцебиене при качване на стълби.
За това горещо препоръчвам, ако предстои влизането на това лекарство в Бг. и който може да чака, да започне терапията с телапревира.
За боцепревира знам, че го вкл. 4 седмици след започване на стандартна терапия, но при него четох, че шансовете са малко по-малки.
Искрено се надявам, МЗ по най-бързия начин да внесе тези две лекарства, които в някои държави се водят вече като стандартна терапия.
Поздрави,
Уалм
 

48
Здравей Краси,

Имам късмет, че се лекувам в бяла държава, но не знам дали в бялата държава или в България ме заразиха докторите? Натоварването ми беше малко над 100 000. Досега почти 3 месеца нямам проблеми с кръвната картина и общо взето всички показатели са около нормата.

Поздрави и успех,

Уалм

49
Тройната комбинация-Телапревир + Стандартна или Боцепревир + Стандартна е новото стандартно лечение. Препоръчва се за генотип 1. Аз съм генотип 1А ИЛ28Б генотип ТТ. Това е за съжаление най-лошата комбинация.

50
Здравейте на всички,

Искам да споделя с вас информация и за моето лечение. Аз започнах терапията с Телапревир + Стандартна. Мога само много добри отзиви за Телапревира да кажа. На 3та седмица имах по-малко от 15 вируса в кръвта, а на 10 седмица вируса беше изчезнал. С почти никакви странични ефекти, освен сега в последната седмица на Телапревира получих зачервявания и сърбеж, който е много неприятен, но издържах.

Настоявайте час по-скоро за този медикамент да влезе в България. Както знаете за успешното приклучване на терапията е много важно и количеството на вируса.

Ние този вирус в кръвта си не сме си го вкарали по желание, а той ни е дошъл от белите престилки!?

Желая на всички успешно лечение!


Страници: 1 2 3 [4]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007