Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Dessita

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Здравейте,

Исках да попитам най-вече Силвана, дали е чувала нещо повече за това:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/hronichno-bolnite-shte-podnovjavat-dokumentite-si-za-lekarstva-po-nzok-samo-vednazh-v-godinata.html

Дали Здравната каса обмисля 1/годишни протоколи и за лечение на хеп. Б? Чудя се, дали да не им напиша едно писмо с мнението ми по този въпрос  :smile:.

17
Здравей,
Искрено ти съчувствам за целия този ужас, през който си минала и от сърце ти пожелавам да се намери лекарство, което да ти понася или тази алергична реакция да изчезне от само себе си, нищо не е изключено :smile:
А за какво лекарство ти е говорел въпросният професор, което щяло да даде още повече странични ефекти, че нещо не разбрах?
Горе главата, няма да е все така!

18
Браво, Лорка, ти си истинска щастливка, много се радвам за теб. И честито бебче  :smile:!

19
Здравейте,
нещо не разбирам, на мен във ВМА ми обясняват че двата ПСР-а са заради Здравната каса, а не защото болницата ги иска, та ЗК да не ме върнела. Но ако тя приема и само един ПСР, тогава просто мога да откажа второто изследване за протокола, така ли излиза?
Нещо не ми харесват тези двойни стандарти :sad3:

20
Общи теми / Re: Заразяване с хепатит б
« -: Ноември 16, 2017, 09:04:49 »
Здравейте, наистина при отрицателен ПСР възможно ли е все пак да се зарази съпругата? Не че някой може да ти гарантира нещо на 100%, но все пак се чудя, каква е хипотетичната вероятност..

21
Чудесно, и аз отново съм с нов протокол...Малко са ни посещенията в болницата, ами сега отново това, оффф, как пък все ни вгорчават живота и един път не направиха нещо, което да ни облекчи :crying2:

22
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 19, 2017, 09:59:20 »
Здравейте хора!
Вели, много ми хареса поста ти по-горе, наистина винаги има надежда  :smile:.
Аз се загледах в линка, който Силвана е постнала и се загледах в следното:
Serum HBV DNA should be determined every 3–
4 months during the first year and every 6–12 months thereafter.

За мен еднозначно новите препоръки за лечение са за ПСР-и на 6-12 месеца след първата година. С 2 думи, не виждам вече оправдания за нашите инстутуции, че такива били препоръките за проследяване на лечението.
Силвана, дали да не пратим този документ до нашата Здравна Каса? Предполагам, те иначе не биха го прочели в близко бъдеще..


23
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 06, 2017, 09:00:46 »
Мерси за насоките, Силве. Много ми помогна.
Относно протоколите, да, във ВМА си влизам с хоспитализация, за да ми издадат нови. Нямам идея, каква е процедурата по другите болници, явно не навсякъде е толкова сложно.

24
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 06, 2017, 08:19:31 »
Силве, правилно ли разбирам, че е най-добре да насочваме жалбите си срещу Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография? След като това е институцията, която е създала изискванията за проследяване.
И още нещо, не знам, дали във всички болници е така, но във ВМА примерно също се хоспитализира по 76 пътека и за издаването на протоколи. Това на практика означава, че се постъпва на всеки 2 месеца в болницата. Това навсякъде ли е така и мога ли да го включа и него в жалбата си? Защото смятам, че има как да се облекчи и тази процедура.

25
Здравей Любо, аз не се лукувам в Иван Рилски, но се очудвам, че връщат планирани ПСР-и с аргумента, че няма места. В крайна сметка само се взема кръв, не се остава в болницата.
Предполагам, че болниците вече изнемогват с големия брой пациенти, във ВМА например едва смогват. Ама вместо да отлагат хоспитализации, защо не надигнат глас да се намалят.
Дано те планират скоро.

26
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 16, 2017, 10:07:23 »
Мен и функционално излекуване ме устройва идеално, както всички хора, преболедували хепатит. Искам да нямам австралийския антиген и вирусна репликация, да не се налага да вземам хапчета и да се разправям със Здравната каса. Така че ще продължавам да се надявам да се намери някакво лекарство за всички нас.  :smile:.
Иначе аз явно съм хората, които не могат да се примирят, мразя го този вирус и не искам да живея с него...

27
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 15, 2017, 14:03:59 »
Дано новият здравен министър направи някакви реформи и за тези гадни хоспитализации за ПСР-и. Аз лично смятам да му пратя и на него едно хубаво писмо в тази връзка.
Силви, много ще ми е интересно да разкажеш, какво тогава се говори в разработките за лечение на хепатит Б, след като казват да забравим, че може да се намери лечение. Имаме си Виреад за потискане на вируса. Значи ли това, че няма слисъл да се надяваме на нищо :sad3:. То ако и надежда няма, не знам... Не се виждам през 2 месеца да вися по болниците до края на живота си, честно. Депресирах се пак.

28
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 11, 2017, 11:39:07 »
Силно се надявам, поне в началото, докато хората имат все още протоколи за Виреад, да допускат пациентът да вземе генерика, ако не желае да доплати.

29
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Април 01, 2017, 14:41:18 »
Силви, аз пуснах вчера срещу хоспитализациите. С удоволстие ще ти я пратя, но в понеделник, защото е на служебния ми лаптоп, а не си го взех сега вкъщи. Може би е по-емоциален текстът ми, ще го погледнеш и може да го променим малко.
Общо взето писах, че искам да ни намалят ПСР-ите до 1 или 2 годишно, а протоколите да се издават амбулаторно без хоспитализация. Трябва да се направи като терапия на хронично заболяване, примерно както диабетиците си вземат инсулина.

30
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Март 31, 2017, 18:28:32 »
Мен вече генерикът също не ме притеснява, щом е същото лекарство.
Днес си излях цялото огорчение и възмущение за нашето лечение на един лист хартия и го пратих по пощата към директора на НЗОК. Едва ли има други хронично болни пациенти, които биват хоспитализирани през един месец. Моите вени вече са калцирани и едва ми вземат кръв всеки път. Та мисля, че трябва да се борим затова - да ни облекчат с ПСР-ите и издаването на протоколи.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007