Автор Тема:  Чудя се....  (Прочетена 20944 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dilyara

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Хроничен хепатит B
Чудя се....
« -: Август 08, 2008, 17:08:49 »
Чудя се дали  при наличие на хроничен хепатит Б има ли смисъл да се лекувам(след като лечението не винаги е успешно ,има странични ефекти,не ми отпускат от Здравната каса),а и засега нямам оплаквания...И сигурни ли е ,че след 20 години се развива цироза? :ashamed:

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Чудя се....
« Отговор #1 -: Август 08, 2008, 17:26:27 »

То никой от нас нищо не чувства.Нали затова го наричат "Тихия убиец"
А за страничните ефекти не е гаранция, аз примерно нямам никакви.
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #2 -: Август 08, 2008, 17:35:30 »
Не е сигурно,можеш да я развиеш и след 10 год.  :yahoo:

Особено ако употребяваш алкохол. Всеки сам си решава.Нищо не ти пречи да пробваш, какво толкова, тази една година ще мине като миг. Дори и да не постигнеш кой знае какъв резултат, поне ще си  забавил процеса.Знаеш ли, колко още хора с какви болести се опитват и надяват на мъничък успех?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Dilyara

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Август 11, 2008, 10:54:09 »
Благодаря за информацията..Прочетах твоя статия ,в която пише:
"Съвремените медикаменти имат най-голям ефект при тези, които имат активно чернодробно заболяване. Не всеки болен има нужда от лечение. Всеки болен трябва да се консултира с лекуващия си лекар за плюсовете и минусите на лечението с тези медикаменти."
А,и че до 25 % от хронично болните умират от цироза...Разбирам сериозността на болестта ,но при условие ,че личната ми лекарка не ме пренасочва към гастроентролог,защото изследванията ми били"добри"незнам какво да предприема... :crying3:

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Публикации: 298
    • Профил
« Отговор #4 -: Август 11, 2008, 11:12:39 »
Всички, които имат хронична инфекция с Хепатит В, дори неактивните носители, подлежат на наблюдение поне веднъж годишно.
Обикновените гастроентеролози от поликлиники и клиники нямат практика да лекуват Хепатит В и С. Има Специализирани центрове за това: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=863.msg8587;topicseen#msg8587
Най-добре си избери някой от посочените по-горе специалисти, отиди на консултация и се направи всички необходими изследвания.
След като си се изследвала не само за носителство, но и за останалите антигени на Хепатита, както и за вирусно натоварване - едва тогава може да се каже какво е състоянието на вируса в теб, в каква фаза си и дали имаш нужда от лечение.
Разбира се, лечението за Хепатит В не е принудително.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #5 -: Август 12, 2008, 14:05:57 »
Разбирам сериозността на болестта ,но при условие ,че личната ми лекарка не ме пренасочва към гастроентролог,защото изследванията ми били"добри"незнам какво да предприема... :crying3:
Здравей,
за да може развитието на болеста да е под контрол, човек трябва, както Катя вече е споменала, да си прави изследвания поне веднъж годишно.
Значи първо трябва специалист да ти потвъърди, че болестта при теб не се развива, и освен това трябва да имаш и резултат от биопсия, който да потвърди, че с черния ти дроб всичко е наред.
Това дали личната ти лекарка те пренасочва към гастроентеролог, или не, не е важно. Ти си длъжна да чуеш мнението на специалист, който има достатъчно опит в тази област и да не се доверяваш на общи приказки.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Dilyara

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Август 14, 2008, 09:04:54 »
Благодаря Ви много...Ще се вслушам в напътствията ВИ..

Неактивен Eli

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #7 -: Август 15, 2008, 00:02:12 »
Здравей, Dilyara,

Искам просто да ти пожелая успех!!!  :congrats:
И се надявам, че ще пишеш как се развиват нещата при теб!!

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 174
    • Профил
« Отговор #8 -: Август 16, 2008, 22:33:41 »
Диляра, аз съм от тези, при които в момента не се налага лечение, защото чернодробните ми стойности са в норма. Явно е така и при теб, което е добре-но не забравяй да си контролираш редовно чернодр. ензими.

И сигурни ли е ,че след 20 години се развива цироза? :ashamed:
В около 30% от нелекуваните пациенти с хрон.хепатит В се развива цироза. Развититето на цирозата зависи също и от възрастта, на която си била заразен(а). Колкото по-млад е бил човек по време на заразяването, толкова е по-висок риска да развие цироза по-късно. Консумацията на алкохол, също и в малки количества, може да спомогне за развитието на заболяването и да допринесе за възникване на цироза.

Повече няма да навлизам в подробности за евентуални цироза и рак на черния дроб, че искам да спя спокойно тази вечер ! :wink2:

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Публикации: 298
    • Профил
« Отговор #9 -: Август 18, 2008, 09:37:58 »
    При мен чернодробните ензими също са в норми, но това не значи, че няма процес на увреждане на черния дроб, защото вирусът е запазил способността си да се размножава. В такива случаи увреждането е в минимална или средно изразена хистологична степен. Пациенти с нормални нива на АЛАТ подлежат на лечение точно поради тази причина. Но най-важното изследване е HBV DNA, защото то показва високо или ниско вирусно натоварване. Важни са също данните, получени от биопсия, при които най-добре си проличава дали вирусът нанася сериозни поражения.
    Освен това се счита, че когато се открие рано наличието на ХепатитВ вирус /HBsAg/ в кръвта и се започне навреме лечение, терапията ще има по-добър ефект и ще се подпомогне по-бързото възстановяване на функцията на черния дроб. 60% от заразените с хепатит В нямат клинични оплаквания и инфекцията, макар и активна, протича безсимптомно.
    Трябва да се има предвид, че възпалителния процес в черния дроб в голяма степен зависи от отговора на имунната система към HBV инфекция. Ако имунната система не разпознава вируса може да не боледуваш от Хепатит. В някой момент имунната система може да разпознае вируса и да започне да се бори с него. Тогава възможностите са 2: 1. да се пребори и изчисти вируса, 2. изработвайки недостатъчно антитела и интерферон в борбата с вируса да провокира възпалителен процес в черния дроб. От тази гледна точка е от значение да се установи дали се намираш в активна фаза на инфекцията и състоянието на имунната система.

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
« Отговор #10 -: Ноември 26, 2008, 17:35:32 »
Аз примерно се притеснявам доста много дали цялото това нещо през което съм преминал досега в лечението си дали има смисъл, защото преди малко търсих сайта на форума в гугле, че му бях забравил името и написах хепатит ц в търсачката и излезе нещо което ме напрегна. Някаква тема в която общо взето пишеше че въпреки лечението с интерверон, вирусът само затихвал за някакво време и после пак се появявал, думата беше "подтиска". И това естествено ме потресе, аз зная че като се изчисти до 0 повече няма вирус. Споделете вие какво знаете, моля. Въобще за тези неща се чувствам доста неук.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #11 -: Ноември 26, 2008, 17:50:56 »
Можеш ли дадеш линк към тази страница, за да погледна какво точно са написали.
По принцип при хепатит C се използва термина SVR /Sustained Virological Response/, и се приема че си постигнал SVR ако след завършено лечение, на 6-ия месец без лекарства, качествения PCR все още ти е отрицателен.
И според изследвания, при 99% от хората постигнали SVR, вируса не се връща. Разбира се, тук не включваме повторно заразяване например.
Ако дадеш линк ще мога да коментирам по-конкретно.

Поздрави,
Радо

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2008, 15:45:52 »
http://www.lekar.bg/news-127/info-2036/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82.C.%D0%BD%D0%B5.%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5.%D0%B4%D0%B0.%D1%81%D0%B5.%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0,.%D0%BD%D0%BE.%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5.%D0%B4%D0%B0.%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5.%5C

Според мен е писано от някой който нищо не "вдява" за хеатит ц :D
ако не се отваря поради това че линка излиза не както трябва с копи/пайст, в гоогле - search: hepatit c и се падя 4тия link
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 15:53:26 от chuhoveca »

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #13 -: Ноември 28, 2008, 16:45:11 »
Поразрових се да науча нещо повече за сайта Lekar.bg, статий от който са бил цитирани и друг път във форума.
Доколкото виждам, зад него стоят двама автори - Георги Календеров и Албена Маджарова. И доколкото виждам, Георги Календеров е журналист и писател, но не е лекар.
Ето и какъв сайт е има той през 2001-ва година:
Цитат
The Next Gate
Сайт на Георги Календеров за сензационни материали, очерци, критика, литература и ню медиа арт, обновяван всеки ден. Чат-пат се включват и други автори. (07/14/01)
Интересно, че този сайт в момента автоматично насочва посетителите към портал с информационен портал за подготовка за сватби: http://www.svatba.bg/.
Този пък сайт е собственост на ЕТ "Каталог" и е регистриран от Лиляна Вучева:
Цитат
Информация
   Фирма ЕТ КАТАЛОГ - ЛИЛЯНА ВУЧЕВА се занимава с производство и търговия с резервни части на електрокари и мотокари. Фирмата развива своята дейност от 15 години. Извършва търговия на едро и дребно за страната. Износ на резервни части за електрокари и мотокари в чужбина - Румъния, Русия и Полша. Осигуряват доставка за цялата страна.
Същият този търговец е регистрирал още сайтове, които са в процес на разработка: http://www.sasedi.bg/ и http://www.shoes.bg/.
Не знам каква е връзката на Календеров с ЕТ "Каталог", но явно той е обграден от всестранно развити приятели.
Освен интересите си в тази област, той явно се интересува и от окултното, ако съдя по книгата на която е автор: Срещи с маг Селена, наследила дарбата на Ванга
Доколкото разбирам, Георги Календеров стои и зад сайта http://www.tra6.com - авторски сайт за траш естетика и интересни неща. Явно и списва там от време на време.
С две думи, явно е доста активна личност, журналист и писател и то явно с многостранни интереси.  :pardon:, което си е негово право, разбира се  :good:

Та, думата беше за статията за хепатита, която той или Албена Маджарова са написали.
Информацията, която са използвали явно е много стара, но пък за сметка на това е писана само преди 3 месеца - на 15 август 2008 година.
Заглавието на статията е запомнящо се и привличащо вниманието: Хепатит C не може да се излекува, но може да бъде "приспан" задълго  :clap3: :clap3: :clap3: :clap3: :congrats:
Следват изключително "сериозни" препоръки относно храненето:
Цитат
Придържайте се към специална диета. Абсолютно са забранени сланина, маргарин, супи с месен, рибен и гъбен бульон, както и мазна риба, свинско месо, колбаси, месни консерви, пълномаслени сирена и кашкавал, твърдо сварени яйца.

Забранено е да консумирате кисело зеле и мариновани зеленчуци и плодове, както и подправки, бобови продукти, чесън, ряпа, спанак, бадеми, шоколад, торта, сладолед. Но нека това не ви отчайва. За сметка на тези забрани можете да си позволите зехтин, масло, вегетариански и млечни супи, задушени телешки котлети, нетлъсто пилешко, обезмаслена извара, кисело мляко, айрян, прясно мляко с нисък маслен процент (не повече от 2,5 процента), рохки яйца, пресни или варени зеленчуци, зрели плодове, зарзали, стафиди, мед, мармалад, тестени изделия от обикновено тесто.
А финалът с бабината рецепта прави ефектен завършек:
Цитат
• Ето и една рецепта от народната медицина, която е подходяща за поддържане на основната ви терапия. Смесете по 4 супени лъжици корени от девесил и мента, 3 супени лъжици корени от аир, по 2 супени лъжици брезови пъпки, страшниче, корени от глухарче и пирей. 2 супени лъжици от тази смес (билките предварително се смилат) се залива с литър студена вода, слага се на слаб огън и сместа ври 10 минути в затворен съд. След това цялата смес се сипва в термос и престоява една нощ. Приема се по половин чаша 30 минути преди ядене. Курсът на лечение е 4 месеца. След това направете почивка от 2 седмици и отново продължете лечението.
С две думи, това е доста сериозна траш статия за хепатита  :bye2: :bye2: :bye2:

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 15:22:52 от Радослав Русинов »

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #14 -: Ноември 28, 2008, 16:58:18 »
 :laugh1:

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #15 -: Ноември 28, 2008, 18:59:22 »
Кво правИхме ний га хората билки събираха...
Де ся штърсим корени от пирей...
 :angry3:
Hang in there.

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
« Отговор #16 -: Ноември 28, 2008, 23:38:00 »
 :laugh1: :laugh1: :laugh1:
 :bye2:
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
« Отговор #17 -: Декември 01, 2008, 00:19:50 »
ох, какви ли простотии още ще прочетем.............?

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
  • Публикации: 312
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #18 -: Декември 01, 2008, 09:17:24 »
лелеееееееееееееееееееееее  :mocking:. :clap2: браво на такива всестранно развити личности и не само това,но и какви лечители са само,аз като веща в областта на алтернативната медицина относоно хепатит Ц започвам да пиша народни рецепти  :lol: и след дълги опити ще кажа едно -да билките подпомагат работата на черния дроб,но не лекуват хепатита.Всичко добро от мен.......................

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #19 -: Декември 04, 2008, 17:57:31 »
и след дълги опити ще кажа едно -да билките подпомагат работата на черния дроб,но не лекуват хепатита.Всичко добро от мен.......................

Хубаво е, че си го разбрала и си се убедила в това! :clap:

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #20 -: Декември 18, 2008, 15:21:00 »
Здравейте!
Относно това, което спомена Радо, за 99% гаранция за излекуване, че след като веднъж си дал отрицателен ПСР след изминалия необходим период след края на лечението (6 месеца след края на последната инжекция), е точно така. Аз на скоро четох научна статия по този въпрос и е установено, че вече 19 години след първите лекувани от хроничен Хепатит, дали отрицателни показатели за наличие на вируса в кръвтта, близо 99% от тях до ден днешен са здрави, и дори този 1% не е сигурно, че някоя от болестите при този процент има връзка с Хепатита, който е бил лекуван.
Т'ва е!
Здраве и щастие на всички!
Петя!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #21 -: Декември 18, 2008, 15:29:55 »
Извинявам се, да поясня само, че става дума за Хроничен хепатит Ц.
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен kalenderov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #22 -: Ноември 18, 2011, 15:29:52 »
Статиите на Лекар.Бг в по-голямата си част се взимат от т.нар. здравни вестници, които пък от своя страна много често вземат статии от някъде другаде в интернет. Сигурно така е станало и с тази статия, която нямам честта и удоволствието дори да съм чел, а да съм неин автор, за съжаление - още по-малко. Ако смятате, че тя е от вреда на болните, ще я махна на секундата. Тя не представлява особена ценност за сайта, нито някой се гордее с нея.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007