Автор Тема:  Искам съвет - да предприема ли лечение в чужбина?  (Прочетена 13230 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vili

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
Здравейте приятели!
Моля за съвет, синът ми е е болен, с хроничен хепатит B. Беше 5 месеца на Roferon A, но беше безуспешно.
Болестта е хванал по време на операция на слънчевата жлеза.
Миналия месец бяхме в София, предписаха му Entakavir, който го няма в България. Баща му е в Германия и попита тамошните лекари - казали са, че лекарството струва 3000 евро на месец. Или го купуваш, или дотук направените изследвания не ги признават и почват нови, биопсията също, само така могат да го лекуват на половин цена.
Майка ми е във Франция, там казват че са по-евтини лекарствата. Не знам кой път да хвана или въобще да не ида никъде и да го лекувам с билки, но риска е голям.
Имам голям страх и от лекарствата, той е много малък и за това се двоумя дали да заминем за втора биопсия. Хич не ми се говори, да не дава Господ, но той усети всичко. Много болки имаше, а пък да не говорим за мен.
Някой от вас лекувал ли се е в чужбина? Дали се държат добре там?
Моля за съвет!
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 17:54:13 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Искам съвет
« Отговор #1 -: Август 05, 2007, 22:25:44 »
Цитат
ENTAKAVIR  KOYTO GO NYAMA VIV BULGARIYA bistamu eviv germaniya popita tamosnite lekari  kazali sa ce lekarstvoto  struva  3000 evro  na mesez  ili go kupuvas ili otuk napravenite isledvaniya ne gi priznavat i pocvat novi  biyopsiyata sishto  za da go lekuvat  na polvin szena
Здравей, тази цена за ENTAKAVIR е малко завишена като че ли!!! В САЩ цената на медикамента е 715 долара на месец (източник), а годишната 8 700 долара. Или надценката е 400-500% или някой се опитва да изкара парички и в Германия (не се учудвам). Не знам баща му с какъв статут е за да дам съвет как би му излезнало лечението по-евтино и на колко години беше синът ти? Ето тук ти давам и координати на една немска организация за хепатитно болни и да пита бащата как стоят нещата и къде е най-добре да се лекува. Той може да вземе и участе в някое изследване. Проучете добре въпроса!

Deutsche Leberhilfe e.V.
Luxemburger Str. 150
D-50937 Koln - Germany

Mr Achim KAUTZ
TEL 0049-221-28 29980
FAX 0049-221-28-29981

internet:
www.leberhilfe.org
akautz@leberhilfe.org
info@leberhilfe.org

Да се обади и да пита! Предполагам че ще му обяснят всичко. Ако има проблеми с немския език не се притеснявайте аз ще им драсна един и-мейл с въпросите, които имате и всичко около едно евентуално лечение в Германия.

За Франция също е опция. Там лечението е по-евтино защото те са на социална здравна система и стига да си осигурен в момента и почти всичко ти е безплатно. Проучете и там как са въможностите

Hépatites Ecoute et Soutien (HES)
Office Municipal des retraités
26,rue du Château
69200 Vénissieux - France

Mr Ernest ROHRMANN
TEL/FAX (33) 04 72 51 39 36

internet:
www.hes-rhone-alpes.com
hes@libertysurf.fr

Тук вече не мога да ви помогна защото уча малко френски и все още съм зле. Но ако се налага и на английски ще напиша един и-мейл!

Съветвам да внимавате къде ще предприемете лечението, защото Германия или Франция е много обхватно понятие и трябва да внимавате при какв специалисти ще отидете!

За Германия знам един ибститут, който се занимава засилено с хепатит В казва се Роберт Кох! Щракнете на синия надпис за да ви излезе страницата на института. Можете и там да се свържете и да проучите въпроса.

Поздрави Емо!

Неактивен vili

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Август 06, 2007, 11:44:23 »
Благодаря ти, Емо!
Синът ми е на 16 години. Надяваме се да поемем правилният път.
Пожелавам и на теб здраве и късмет!

Вили
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 16:30:57 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Август 06, 2007, 11:55:39 »
blagodarya ti EMO sinat mi e na 16 godini  nadyavamse  da poyemem pravilniyat pit pojelavam i na teb zdrave i kismet  VILI
Няма защо! Дръж ме в течение, дали тук или на лично съобщения. Аз с каквото мога ще помогна. Но още веднъж ти казвам потърсете някое изследване и може синът ти да се лекува безплатно. На 16 години е и е минал безуспешно интерфероново лечение. Мисля че го прави за съжаление идеален кандидат за изследване на втора терапия с друг медикамент като Еннтакавир.

Може тук да са предписали този медикамент, ама каква е гаранцията да не грешат след като не работят с него ??? затова по-добре в чужбина и изследванията на ново, ако имате финансовата възможност разбира се...

Неактивен vili

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Август 06, 2007, 13:30:49 »
Майка ми и баща ми имат финансова възможност, ако трябва и аз ще работя при тях, но ме е страх, ако искат да му направят втора биопсия. Няма ли апарати, с които да се гледа черния дроб?
Баща му работи в Германия, нали някак си, за пари горе-долу ще се справим.
Много ме е страх, не знам никакъв език освен турския и българския естествено.
Ще ви държа в линия, даже ако замина, пак ще влизам във форума.
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 16:34:55 от Radoslav Rusinov »

Неактивен vili

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
   Здравейте, аз съм Вили.
Преди 5 месеца заминахме със синът ми във Франция за преглед - той е болен от хепатит Б.
Интерферонът нямаше ефект тук, във България. Във Франция му правиха 3 месеца поред иследвания, но след като му разреши там здравната каса, изследванията ще продължат, ДНА теста тогава ще се изследва.
Изследванията бяха такива:
3 месеца поред
- Асат - 44
- Алат - 82
и
- Асат - 28
- Алат - 49
Последните са:
- Асат - 29
- Алат - 45
Пак искат да ходим там. След изследванията ще решат дали да му дават лекарства Ентакавир или Епавир, или не знам каквото решат.
Дайте ми съвет, страхувам се много!
На 17 години все още за тези лекарства не е ли рано?
Да идем ли във Франция, или да останем при нашите лекари?

Благодаря ви,
Вили
« Последна редакция: Март 08, 2008, 11:23:33 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей Вили,
В момента предстои да се появят нови лекарства, които са по-ефективни при лечение на хроничен хепатит B. Например лекарството Telbivudine (Tyzeka, Sebivo) - обсъждали сме го няколко пъти във форума. Дори мисля, че официално е одобрено за лечение, но все още не се използва в България.
Емо има и публикувана статия за лекарствата за лечение на хроничен хепатит B: Медикаменти за лечение на хроничен хепатит В
Доколкото разбирам, Entecavir (Baraclude) е много силен медикамент и също би могъл да помогне.
Моят съвет е да опитате лечение във Франция с някои от най-добрите медикаменти в момента. В България в момента лекуват главно с интерферон, а Sebivo например все още не е одобрено за отпускане на безплатно лечение от Здравната каса.
Струва ми се, че във Франция синът ти ще има по-голям избро от страна на медикаменти за лечение на хепатита. Освен това, най-вероятно няма да му се налага и да чака за отпускане на лечение.
Също знам, и че Франция има големи традиции в борбата с хепатита. Още преди 10-15 години правителството е направило сериозни стъпки по отношение на информиране на населението и сега повече от половината болни от хроничен хепатит C /но предполагам това важи в същата степен и за хепатит B/, знаят че имат болестта.
Във Франция се работи и много активно по отношение на лечението на хепатитите, там се провеждат и много от симпозиумите, посветени на чернодробните болести. От симпозиум в Париж идва и прословутият консенсус за лечение на хепатитно болни, който ползва Здравната каса при отпускане и проследяваня на лечението на болните от хепатит: КОНСЕНСУС ОТНОСНО ДИАГНОЗАТА, ЛЕЧЕНИЕТО И ПРОСЛЕДЯВАНЕТО НА БОЛНИ С ХРОНИЧНИ ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ

Обмисли сериозно варианта Франция и продължете с изследванията и опитите за лечение там.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Март 08, 2008, 11:41:58 от Radoslav Rusinov »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007