Автор Тема:  Проблем с килограмите  (Прочетена 30809 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 154
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Проблем с килограмите
« Отговор #15 -: Януари 08, 2009, 20:26:25 »
Аз много се радвам , че през последният месец качих 4 кила.Вече съм 55     юпиииииии.
Приятелят ми също е много доволен.Казва, че вече приличам на човек.
Минал е само месец от края на лечението.Притеснявам се обаче да не продължа да качвам.Много много не е много добре.А нали съм и с подфункция и на хормони.
Е ще видиме.Ще пиша след месец пак.
Поздрави
Тука в Германия хич не го обичат слабите.Слабите хора изглеждат болнави.Ценят по едричките.Така , че споко за тези които са в България.Разни хора ,разни идеали.......

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #16 -: Януари 08, 2009, 20:39:58 »
Волак пука ти,но е по лесно да сме самоиронични вместо да се напънем и да се ограничим в хапването и да се поразмърдаме.Аз например се оправдавам ,че най-вероятно нивото на серотонина ми е ниско и затова плюскам като за световно когато ми е нервно даже и без да съм гладна.Това със серотонина го знам от опит.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #17 -: Януари 08, 2009, 21:01:19 »
Понеже съм с хипофункция на щитовидната жлеза като Мария ми е забранено да гладувам, но има начин за отслабване без глад, както и преди съм споделяла и това е разделното хранене. За Дюкан ендокринолога ми забрани и каза, че имало много жени с увредени бъбреци от нея, освен това влияела много зле на черния дроб, моля ви внимавайте какво правите със себе си! Аз отслабнах 23 кг. за 1 година 2 години след раждането на второто ми дете. Бях опитала каква ли не диета, но само разделното хранене ми помогна. Схемата е много проста - до 12 ч.само плодове, плодови прясно изцедени сокове и чай с мед, след 12 ч. месо със зеленчуци, без картофи или хляб с масло и зеленчуци, или картофи със зеленчуци или сирене със зеленчуци, т.е. месото, картофите, яйцата, сиренето, хляба са концентрирани храни, не се смесват помежду си , а се ядат самостоятелно със зеленчуци. На всеки, който иска да опита - успех! Аз съм във форма вече от 3 години. Опитайте и ще останете удивени, колко бързо и лесно се отслабва , без глад.

Неактивен volak

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #18 -: Януари 08, 2009, 21:53:07 »
Волак пука ти,но е по лесно да сме самоиронични вместо да се напънем и да се ограничим в хапването и да се поразмърдаме.Аз например се оправдавам ,че най-вероятно нивото на серотонина ми е ниско и затова плюскам като за световно когато ми е нервно даже и без да съм гладна.Това със серотонина го знам от опит.

Всъщност не е като да не ми пука. Макар и да съм висок и тези килограми да ми стоят като на прекалил с химията спортист не е като да ги няма. Усещат се ставни проблеми и тн. Никога не съм бил толкова тежък. Не прекалявам с храната ама хич. За жалост работата ми е сравнително заседнала с не много движение, не се храня през почти целия ден. Вечерям в нормални количества и не се тъпча. Основна роля изигра автомобилът когато си го купих. Работата ми налага да съм с кола и малко или много ходенето пеш отиде по дяволите.

Въпреки всичко се чувствам относително добре така и не смятам да променям начина си на живот. Със сигурност 120 кг са ми по-добре от 70-те които носех докато приемах интерферона и 60-те които имах докато взимах хероин.
От особено значение е един човек да може да се побира в кожата си. Ако сам не се харесваш нито диети, нито операции, нито нищо няма да е в състояние да ощастливи.

С горното исках само да кажа, че винаги може да е и по-зле и е хубаво когато човек оценява това което има :)

Поздрави
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти. Важно е когато се обърнеш всички да мълчат!

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
« Отговор #19 -: Януари 08, 2009, 23:03:43 »
Само ще допълня, че човек трябва да се харесва и то такъв, какъвто е, защото цял живот живее със себе си  :pardon:
Не зная кой е наложил мнението, че да си слаб означава да си хубав, но аз не съм съгласна. Мисля, че най-добре е да се намери баланса.  :smile:
Мария е права - има вкусове за всякакъв тип хора.
Така че, важното е всеки да се чувства добре в кожата си  :whistle: :whistle: :whistle:
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен danihaleva

• Публикации: 438
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #20 -: Януари 09, 2009, 07:50:37 »
Волак възхищавам се на волята ти и резултата от това.Като се има предвид с какво си успял да се справиш,тези 120кг сигурно много ти отиват.Освен това едрите хора са много благи. :cheers:
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #21 -: Януари 09, 2009, 10:14:05 »
Понеже съм с хипофункция на щитовидната жлеза като Мария ми е забранено да гладувам, но има начин за отслабване без глад, както и преди съм споделяла и това е разделното хранене. За Дюкан ендокринолога ми забрани и каза, че имало много жени с увредени бъбреци от нея, освен това влияела много зле на черния дроб, моля ви внимавайте какво правите със себе си! Аз отслабнах 23 кг. за 1 година 2 години след раждането на второто ми дете. Бях опитала каква ли не диета, но само разделното хранене ми помогна. Схемата е много проста - до 12 ч.само плодове, плодови прясно изцедени сокове и чай с мед, след 12 ч. месо със зеленчуци, без картофи или хляб с масло и зеленчуци, или картофи със зеленчуци или сирене със зеленчуци, т.е. месото, картофите, яйцата, сиренето, хляба са концентрирани храни, не се смесват помежду си , а се ядат самостоятелно със зеленчуци. На всеки, който иска да опита - успех! Аз съм във форма вече от 3 години. Опитайте и ще останете удивени, колко бързо и лесно се отслабва , без глад.

Maryana,
Току що си го изпринтвах и си го сложих в чантата да ми е подръка и започвам диетата ти, защото и аз имам твоите проблеми и всички други диети ми се отразяват много зле.
Отговаряш за последствията върху моето тяло  :girl_wink:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Януари 09, 2009, 13:11:45 »
Ще се получи Ванче, ще видиш! Друга особеност, ако през деня хапваш плодове трябва да са  половин час преди хранене или 2 часа след хранене, т.е. на гладно. Ако хапваш ядки също трябва да са на гладно или със зеленчуци. И последно от грейпфрутите много отслабнах. По един на ден е достатъчен за да стопи сланинките, които сме натрупали в кръста :hungry: Месото да бъде крехко - варено или печено , но не пържено. Ще пиша още като си взема книгата от офиса УСПЕХ!
Ели е напълно права обичайте се такива , каквито сте и живейте в хармония без да ви пука от нищо, защото го заслужавате! Пухкави, слаби или пълнички най-важното е да сме щастливи!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
« Отговор #23 -: Януари 09, 2009, 13:40:50 »
Само да вметна за грейпфурта, че някои лекари го считат изключително вреден за черния дроб :-\

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Януари 09, 2009, 23:13:06 »
Уф, съжалявам това не го знаех, чувала съм само, че е вреден когато се приема с определени лекарства, защото прави опасна реакция. Е, ами и с лимони става :wink2:

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #25 -: Януари 27, 2009, 16:31:14 »
Здравейте!
Аз винаги съм си била около 55 - 58 килограма при височина 177 см. Към средата на лечението ми, което продължи 10 месеца, бях стигнала 45 килограма. Направо не приличах на човек. Започнах да се храня насила и лека-полека качих към 5-8 килограма. В момента, в края на лечението съм си почти на килограмите (55кг.) и тъй като знам, че може би след като спра с лекарствата явно ще напълнея още повече, съм решила веднага след като се върна в София след две седмици, да си взема карта за плуване 3 пъти седмично, поне за месец, месец и половина.
Искам да се опитам и по това време да спра или поне драстично да намаля цигарите, което също би повлияло на теглото ми. Искам да кажа, че който има възможност да спортува, най-добре ще е да го прави. За всеки има подходящи спортове, само трябва да се замисли и да прецени кой точно е неговия.
Това е от мен за сега. Желая успех и здраве на всички!
Поздрави!
Петя!
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 18:23:23 от Радослав Русинов »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Rali

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #26 -: Януари 30, 2009, 14:43:07 »
Здравейте отново от мен! Нямаше ме доста дълго и все още не мога да наваксам да изчета всичко  :smile:. Аз също имам проблем с килограмите, но е точно обратния. Миналата година ( месец март), когато си правех изседванията за НЗОК, др. Балабанска ми каза, че до започване на лечението трябва да кача поне 5-8 килограма. И така, от тогава опитвам какво ли не. но без резултат. Сега съм на режим и ям през 2-3 часа и не мога да се похваля с кой знае какъв резултат ( качвам 2 кг. след 3 дни се качвам на кантара и ги няма). Ако някой може да ми помогне с някоя ''рецепта'' ще съм много благодарна.
Поздрави на всички ! ! !

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
« Отговор #27 -: Януари 30, 2009, 14:49:12 »
Започни приема на бирена мая- продава се в аптеките , не е скъпа и гарантирано спомага за апетита и качването на килограми. Освен това е и много полезна за коса, кожа, нокти и тн.  :good:
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 154
    • Профил
« Отговор #28 -: Януари 30, 2009, 17:32:55 »
И аз имах преди проблема , че бях много слаба .баба ми започна да ме храни сутрин с панирани филийки и мляко с какао.Все казваше , че е много захранващо.Тогава чак започнах полека лека да качвам.

Неактивен cvetna

• Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
« Отговор #29 -: Януари 31, 2009, 09:33:54 »
Здравей Рали :)

Моят съвет е да се консултираш с диетолог. Той би могъл да ти състави режим, подходящ точно за твоя организъм - много често това, което върши работа при един, не е подходящо за друг човек ;)

Лично аз имах позната, която се опитваше да качи с хамбургери и шоколад, но не помръдваше от 45 килограма... и започна да наддава едва когато мина на режим с повече пресни плодове и зеленчуци - нещо, от което повечето хора отслабват  :pardon:

Всеки метаболизъм си е различен и само специалист може да ти каже кое е най-доброто за теб  :wink2:

Успех!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007