Понеже съм с хипофункция на щитовидната жлеза като Мария ми е забранено да гладувам, но има начин за отслабване без глад, както и преди съм споделяла и това е разделното хранене. За Дюкан ендокринолога ми забрани и каза, че имало много жени с увредени бъбреци от нея, освен това влияела много зле на черния дроб, моля ви внимавайте какво правите със себе си! Аз отслабнах 23 кг. за 1 година 2 години след раждането на второто ми дете. Бях опитала каква ли не диета, но само разделното хранене ми помогна. Схемата е много проста - до 12 ч.само плодове, плодови прясно изцедени сокове и чай с мед, след 12 ч. месо със зеленчуци, без картофи или хляб с масло и зеленчуци, или картофи със зеленчуци или сирене със зеленчуци, т.е. месото, картофите, яйцата, сиренето, хляба са концентрирани храни, не се смесват помежду си , а се ядат самостоятелно със зеленчуци. На всеки, който иска да опита - успех! Аз съм във форма вече от 3 години. Опитайте и ще останете удивени, колко бързо и лесно се отслабва , без глад.