Автор Тема:  Проблем с килограмите  (Прочетена 30684 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Проблем с килограмите
« -: Ноември 04, 2008, 12:07:31 »
Здравейте приятели,
Както вече писах след края на лечението  започнах прогресивно да  качвам килограми. Ако продължа с тези темпове сигурно ще започна да се търкалям. А не мога да си го позволя. Много се колебаех, но вчера реших да започна диета. Умишлено не споделих с вас вчера, а изчаках, защото не бях сигурна дали ще издържа. Но днес  вече мисля, че не е чак толкова трудно и ще продължа.
Много се притеснявам, дали е уместно точно сега да се подлагам на диета- преди да съм видяла резултата от ПСР-а след шестия месец и преди да съм регулирала нацяло кръвните показатели. Иначе се чувствам добре, жизнена съм . Вие какво мислите по въпроса и какво бихте ме посъветвали.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Проблем с килограмите
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2008, 12:23:30 »
Ели,съчувствам ти и знам колко е трудно!
И аз от много време не успявам да сваля повече от 2 килограма,затова съм убедена ,че при мен само диета няма ефект!Когато през седмицата съм преминавала пеша повече от 3-4 километра всеки ден ми е по-лесно,но пропусна ли ден-два да  го правя и пак залепват!Определено имам нужда от фитнес и движение!А времето не ми достига,на всичко отгоре работя в къщи и така кръга се затваря!
Желая ти успех ,а после да споделиш диетата!

Поздрави,Теди

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2008, 12:42:15 »
Теди, на мен също ми липсва движение и може би това е също съще ствена причина за покачване на килограмите. Сега , когато се чувствам по-добре се замислям и за спортуване. Притеснението ми идва от това, дали сега е уместно да  правя всичко това- диета, спорт. Все още организмът ми е доста неукрепнал, не се е изчистил от интерферона и т.н. Дали не избързвам.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2008, 13:05:54 »
Ели, подхвана болната ми тема.
За тази една година качих 5 кг.Не че ми е проблем да ги сваля, но гладуването едва ли е много удачно в моя случай.А пък за спорт нямам сили и време.
Какво да правя, не знам.Хем не мога да се понасям такава, хем се притеснявам да не си навредя повече като се подложа на диета  :-\

Неактивен galq

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2008, 14:34:34 »
Това е слабото ми място! :yahoo:
Свалих с диетата на Пиер Дюкан 20кг. :girl_dance: От 85кг сега съм 65,но съм и висока 175см.Чувствам се перфектно и като визия и здравословно. :fun: Лично на мен не ми повлия никак отрицателно.
Ели,моят съвет е да не се подлагаш на строга диета ,ако можеш спри хляба и сладкото.Голям ефект ще има.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2008, 16:14:53 »
Точно диетата на Пиер Дюкан започнах и аз. Още не съм много наясно каквто точно и кога да се яде , но ще свикна. Нямам опит с диетите и ми е много трудно. Например вчера изядох две кофички кисело мляко  с овесени ядки , а не било позволено в ударния период. особено в големи количества.

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Публикации: 298
    • Профил
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2008, 16:49:00 »
Аз като чух "протеинова диета" и не се заинтересувах от Пиер Дюкан. Но познавам доста жени, които все за нея говорят и казват, че действа. Резервирана съм, защото мисля, че организмът има нужда от всичко, а не само от белтъчини. Освен това точно протеиновите храни, вкл. месото и яйцата не са ми любими. Предпочитам да съм само на плодове и зеленчуци отколкото да се тъпча с протеинови храни. По-лесно ми е изобщо да не се храня отколкото да се храня "по диета". Винаги когато съм на диета имам апетит и тя се проваля. Но не казвам, разбира се, че това е правилно, просто споделям.

Неактивен danihaleva

• Публикации: 438
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2008, 08:55:34 »
Здравейте "Дебеланки"!Като чета за какви килограми се притеснявате и ви се ядосвам.Ако видите мен ще се почувствате щастливи.По принцип  диета означава начин на хранене не задължително ограничаване.Обаче само като чуем думата и ни се дояжда точно това,което най ни вреди.Винаги съм имала проблем с килограмите и даже тогава когато ги направих нормални пак ми се струваше че съм дебела.Но от личен опит мога да ви кажа,че номер едно е търпението.В онзи момент спрях да ям хляб и сладко/не си подам много по него и не беше трудно/,всеки ден ходех пеша по 4-5 км,играех тенис на стена,плувах час и половина,играех комплекс аеробика на Маргарита Хранова в началото един път,а после по двапъти последователно и така всеки божи ден.За една година от слабнах 14кг.,чувствах се превъзходно и доста силна физически.Има и друг начин много по-лесен,но е свързан с ходене на психиатър.За мен извода е следния,когато спреш да се храниш с нещата които ти пречат,трябва да бъде за цял живот и естествено по добре с някое килце отгоре и стегнати отколкото слаби и отпуснати.Един килограм изглажда една бръчка. :hungry: :dance:
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен galq

• Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
« Отговор #8 -: Ноември 05, 2008, 17:25:48 »
Дани,не съм съгласна с теб за бръчките .Аз съм на 42години. Свалих 20кг и смея да кажа ,че нямам поражения, нито по лицето ,нито по тялото.Друг е въпросът,че аз ги качих след като спрях цигарите .И за почти година и половина трупнах 20кг ,които също толкова бързо свалих .Смятам ,че  по-важно е,колко време си бил тези килограми.
Лек ден от мен!
Галя

Неактивен danihaleva

• Публикации: 438
    • Профил
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2008, 19:04:56 »
Гале,браво на теб.Но да свалиш 20кг за 12 месеца е нормално не бързо.Добре е да се отслабва с 3-4 кг. максимум на месец.Ти явно имаш еластична кожа и полагаш грижи,което е чудесно.Ако видиш свекърва ми няма да повярваш,че е на 74г.Това вече е ген,защото цял живот е работила селскостопанска работа и на дали някога е ползвала каквито и дабило козметични средства.Исках да кажа,че не е добре да се правят драстични диети целящи 15кг.за един месец например.Ако аз направя такова нещо ръцете ми например ще заприличат на криле и ще мога да полетя,но кожата ми е такава.Не мисля,че точно тук е мястото да дискутираме тази тема.Май ще трябва да я преместят.Това с килограмите е просто суета.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 05, 2008, 21:16:17 »
Теди, на мен също ми липсва движение и може би това е също съще ствена причина за покачване на килограмите. Сега , когато се чувствам по-добре се замислям и за спортуване. Притеснението ми идва от това, дали сега е уместно да  правя всичко това- диета, спорт. Все още организмът ми е доста неукрепнал, не се е изчистил от интерферона и т.н. Дали не избързвам.

Ели, според мен трябва да изчакаш да мине още време и тогава да се подлагаш на диети. Спортуването в умерена степен с нищо не би ти навредило!
По добре се захвани с някакъв спорт с умерено натоварване, отколкото с каквито и да са диети!

Поздрави,
Мери

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
« Отговор #11 -: Ноември 05, 2008, 23:22:28 »
Ели, здравей,

Хмм, това с килограмите май всички ни мъчи.  :pardon:
Но подкрепям Марианчето, че не ти е период за такива драстични диети. Освен това именно диетата на Дюкан е базирана на белтъчини и натоварва черния дроб. Аз лично я пробвах и при мен нямаше достатъчен ефект /може би защото по принцип се храня със салати и пиле, ръжен хляб и т.н, т.е. диетично мисля  :wink3:/. И тук се намеси моето нетърпение. След като за три седмици не свалих повече от килограм, който варираше, аз се обезкуражих и се отказах. Междувременно в офиса едно от момичетата свали с нея 15 кг.
Не знам, може би всичко е строго индивидуално.  :pardon:
Но моя приятелски съвет към теб е да не се подлагаш на диета, особено пък белтъчната, а да намалиш сладкото и тестеното. Няма да стане веднага, но ще има резултат. Просто, като с всяко нещо в живота, трябва постоянство.
Друга идея, която мога да ти дам е да спреш да се храниш след 18.00 ч. Една приятелка беше отслабнала доста по този начин.
А най-важното е да си позволяваш това онова от време на време.  :hungry_girl: Хайде де, веднъж се живее!!  :yahoo:

Поздрави,  :love5:
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2008, 15:17:10 »
Всеки човек може да отдели 45 мин на ден за спорт. Всичко друго е оправдание. Най-добре е сутрин, но обикновено фитнес залите отварят към 7:30 незнам за кого как е удобно. Аз примерно се старая въпреки стреса, работата и училището да отделя 1 час за тренировка. Преди 4 години и половина бях 52 кг, после след като спрях наркотиците започнах да наддавам прогресивно. За година и половина станах към 77кг, но се тъпчех с каквото ми падне и то по много, защото организмът си искаше своето. През това време започнах отново да ходя и на фитнес, защото се чувствах добре, но това беше там в едно село където бях - далеч от софия и от самата обстановка бях в супер добра форма, направо като шампион по-вдигане на тежести се чувствах. След като се завърнах в софия и започнах работа, започнах да се тъпча още повече, с всякакви лакомства и вкусотии от това че дълго време бях мизерствал и лишавал, а и започнах да имам пари да си го позволявам. По едно време бах стигнал цифрата 98 кг, като ми измериха мазнините във фитнеса където тренирам излезе че съм 2ра степен затлъстяване - представяте ли си?!?!. Кръвното започна да ми прави номера, бях тромав, но въпреки това и много силен и едър. Но както и да е 98кг за 172 ръст са бая много, наложи се и дрехи да си купя ХХЛ. И така реших, че ще си променя начина на живот. Спрях основно - алкохол, цигари, захар, олио, свинско, мазно. Фитнес инструктора ми направи нова програма за отслабване, а тази която ползвах за увеличаване на масата - си я прибрах в чекмеджето. Спазвах първите 3 месеца и режим на храненията, както инструктора ми беше написал, докато свикнах да се храня по-този начин, а не както преди да се тъпча като прасе. За една година-две се пооформих, свалих 15 кила и стигнах до една точка на 83кг където не мога и не мога да сваля повече, а като спра да тренирам за 1-2 седмици и пак качвам 3-4 кг :D. И от там започнах аеробика, степери, тае-бо и всякакви такива кардио, фат-бърн тренировки и свалих до 78кг, което за мен е супер, 172 см - 78 кг. Естествено пиех и хранителни добавки - в началото повече, после ги намалявах постепенно. След това даже за спрях тренировки за 2-3 месеца, това беше тази година в началото и свалих на 75кг, а не напълнях както преди правех, явно организма си свиква в един момент с тежеста. Направо като хлапе се чувствах и подскачах по-стълбите нагоре надолу и се радвах :mocking:. И всичко се развали в момента в който започнах интерферона :-\. Сега на шестия месец от лечението пак съм 78 килограма, но мускулите ми се стопиха и атрофираха!, просто все едно никога не съм тренирал, а и като отида в фитнеса ми е много гадно и обикновено правя 1-2 упражнения колкото да не е без хич и си отивам в къщи да си полегна. Като някой дядо съм. Но сега се стягам от една седмица, ходя насила, насила спортувам и пак си купих добавки. За мен е добре - аминокиселини, л-карнитин основно + някави витамини. Просто такава ми е тренировката. Ако е за напълняване освен тези неща взимам и някакви протеини. Като приключа лечението ще спра да пия добавки, защото преди да почна лечението си бях добре и без тях. Искам да ви споделя че пия аминокиселините от 1-2 седмици и започнаха да ми се отразяват добре на косата! Направо лъсна и се втвърди и потъмня леко, беше ми станала една рехава такава никаква.
И споделих каквото исках, но исках да ви стимулирам по-някакъв начин да спортувате повече и да не се оправдавате с това че няма време. Фитнеса работи до 10ч вечерта все пак. А 45 мин кардио тренировка са напълно достатъчни - 3 пъти седмично като за начало. Това общо е 2 часа и 15 мин , като прибавим и времето за преобличане- 2ч и 30 мин седмично! Най-добре си намерете зала максимално близо до вкъщи, за да не губите време и да не се оправдавате с задръстванията. В началото е трудно, после става нчин на живот.
Ае стига съм плямпал. чао, отивам да се наям че огладнях :hungry:
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 15:24:48 от chuhoveca »

Неактивен volak

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #13 -: Януари 08, 2009, 15:16:01 »
Здрасти на всички по темата :)
Чета и не мога да ви се нарадвам...  :dance:
Когато започнах лечение за няколко месеца свалих от 110 до 70кг които задържах почти през цялото време с разлики от 2-3 кг.
Когато приключих с лекарствата бързо си наваксах, че и добавих 10 отгоре :)
Сега съм щастлив 120 килограмов танк  :hungry:
Хич не ми пука за диети, гимнастики и тн. Живея си живота и килограмите са ми последна грижа :)
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти. Важно е когато се обърнеш всички да мълчат!

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #14 -: Януари 08, 2009, 15:51:45 »
Волак, жените сме по чувствителни на тема килограми.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007