Всеки човек може да отдели 45 мин на ден за спорт. Всичко друго е оправдание. Най-добре е сутрин, но обикновено фитнес залите отварят към 7:30 незнам за кого как е удобно. Аз примерно се старая въпреки стреса, работата и училището да отделя 1 час за тренировка. Преди 4 години и половина бях 52 кг, после след като спрях наркотиците започнах да наддавам прогресивно. За година и половина станах към 77кг, но се тъпчех с каквото ми падне и то по много, защото организмът си искаше своето. През това време започнах отново да ходя и на фитнес, защото се чувствах добре, но това беше там в едно село където бях - далеч от софия и от самата обстановка бях в супер добра форма, направо като шампион по-вдигане на тежести се чувствах. След като се завърнах в софия и започнах работа, започнах да се тъпча още повече, с всякакви лакомства и вкусотии от това че дълго време бях мизерствал и лишавал, а и започнах да имам пари да си го позволявам. По едно време бах стигнал цифрата 98 кг, като ми измериха мазнините във фитнеса където тренирам излезе че съм 2ра степен затлъстяване - представяте ли си?!?!. Кръвното започна да ми прави номера, бях тромав, но въпреки това и много силен и едър. Но както и да е 98кг за 172 ръст са бая много, наложи се и дрехи да си купя ХХЛ. И така реших, че ще си променя начина на живот. Спрях основно - алкохол, цигари, захар, олио, свинско, мазно. Фитнес инструктора ми направи нова програма за отслабване, а тази която ползвах за увеличаване на масата - си я прибрах в чекмеджето. Спазвах първите 3 месеца и режим на храненията, както инструктора ми беше написал, докато свикнах да се храня по-този начин, а не както преди да се тъпча като прасе. За една година-две се пооформих, свалих 15 кила и стигнах до една точка на 83кг където не мога и не мога да сваля повече, а като спра да тренирам за 1-2 седмици и пак качвам 3-4 кг
. И от там започнах аеробика, степери, тае-бо и всякакви такива кардио, фат-бърн тренировки и свалих до 78кг, което за мен е супер, 172 см - 78 кг. Естествено пиех и хранителни добавки - в началото повече, после ги намалявах постепенно. След това даже за спрях тренировки за 2-3 месеца, това беше тази година в началото и свалих на 75кг, а не напълнях както преди правех, явно организма си свиква в един момент с тежеста. Направо като хлапе се чувствах и подскачах по-стълбите нагоре надолу и се радвах
. И всичко се развали в момента в който започнах интерферона
. Сега на шестия месец от лечението пак съм 78 килограма, но мускулите ми се стопиха и атрофираха!, просто все едно никога не съм тренирал, а и като отида в фитнеса ми е много гадно и обикновено правя 1-2 упражнения колкото да не е без хич и си отивам в къщи да си полегна. Като някой дядо съм. Но сега се стягам от една седмица, ходя насила, насила спортувам и пак си купих добавки. За мен е добре - аминокиселини, л-карнитин основно + някави витамини. Просто такава ми е тренировката. Ако е за напълняване освен тези неща взимам и някакви протеини. Като приключа лечението ще спра да пия добавки, защото преди да почна лечението си бях добре и без тях. Искам да ви споделя че пия аминокиселините от 1-2 седмици и започнаха да ми се отразяват добре на косата! Направо лъсна и се втвърди и потъмня леко, беше ми станала една рехава такава никаква.
И споделих каквото исках, но исках да ви стимулирам по-някакъв начин да спортувате повече и да не се оправдавате с това че няма време. Фитнеса работи до 10ч вечерта все пак. А 45 мин кардио тренировка са напълно достатъчни - 3 пъти седмично като за начало. Това общо е 2 часа и 15 мин , като прибавим и времето за преобличане- 2ч и 30 мин седмично! Най-добре си намерете зала максимално близо до вкъщи, за да не губите време и да не се оправдавате с задръстванията. В началото е трудно, после става нчин на живот.
Ае стига съм плямпал. чао, отивам да се наям че огладнях