Днес забраних достъпа до форума на 8 потребителя на форума:
kelly,
Petrana,
duvan,
magi73,
ilko_savov,
paveldr,
cinderella7 и
anelia77.
Установено беше недвусмислено, че друг потребител на форума е създал тези 8 потребителя, измислил е техните лични истории, пускал е постове с въпроси, които уж ги интересуват, предизвиквал е изключително разгорещени дискусии, и т.н. като по този начин е злоупотребил с доверието и добронамереността на всички активни участници тук.
В продължение на няколко месеца този потребител си е съчинявал нови и нови проблеми на своите потребители, задавал е провокиращи въпроси, които в крайна сметка в много от случаите са отнели голяма част от времето на всички нас, които сме се опитвали да издирваме информация и сме били загрижени да отговаряме на личните истории и проблеми на всеки един от тези потребители.
След като оставих достатъчно дълго време за наблюдение и проверка на този потребител и се уверих, че предположението е вярно, взех решение да прекратя достъпа на тези потребители до форума.
Мисля, че поведението му е неприемливо, неетично и некоректно спрямо основните принципи, на които се гради този форум, а именно желанието да се опитаме да споделяме информация и опит, и да си помагаме в борбата с болестта.
За момента основния потребител, под който е бил регистриран авторът на този "филмов сценарий", ще бъде оставен да пише и участва във форума, без да обявявам официално името му.
Очаквам вашето мнение за това дали това е най-правилното решение и дали той да продължава да пише. Решението ми той да остане във форума е продиктувано от това, че със своя основен потребител, той е бил полезен и е помагал със съвети и информация на много от хората тук.
Решението за останалите потребители е засега в техните подписи да бъде публикувана информация за това, че зад тях не стои реален човек и реална история, което да не доведе до заблуда новите посетители тук. Тъй като тези осем потребителя имат голям брой постове, стартирани в множество теми, мисля че по-добрия вариант, е техните мнения да не се изтриват.
Поздрави,
Радо