Анкета

Знаете ли кога и как сте се заразили с хепатит?

Да, знам със сигурност
8 (18.6%)
Предполагам, но не мога да го докажа
11 (25.6%)
Имам няколко предположения
17 (39.5%)
Мислил съм, но има прекалено много възможности
4 (9.3%)
Не знам, нямам предположения
3 (7%)

Общ брой гласове: 43

Автор Тема:  Знаете ли кога и как сте се заразили?  (Прочетена 15769 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Знаете ли кога и как сте се заразили?
« -: Ноември 26, 2008, 17:47:18 »
Не съм съгласен че над 90% не знаят от къде са го хваналим, защото аз познавам(познавах) доста зависими от хероин и бивши също, които знаят от къде са го хванали. Обикновено става така: за да си инжектират дрогата трябва вода,за да се свари. Като си на улицата и в абстиненция и няма вода - има локви, а в локвите - какво ли няма. Другия начин е като се ползва една и съща игла. Примерно аз като отида на лекър, първо казвам че съм бивш наркозависим(признавам си без бой :)) и от там се почва една драма: ааа ти си ми ясен, наркоман, заразил си се от игла и тн. Абсолютни невежи. Те не ме познават , а си правят изводи. Аз ше ви кажа че като наркоман съм спазвал хигиена, а хепатита ми го откриха рано- още на първата година някъде откакто започнах на инжекция. Искам да кажа че се опасявам, че може да съм бил заразен примерно с някоя имунизация, или взимане на кръв. Но да като цяло повечето са наркозависими на хероин. То и самата дрога може да е заразена.

А за диетите и всички тези други работи, според мен няма смисъл. Или поне си е до човек. И за шанса се отнася същото.Преди 2-3 години си бях внушил че като си купя 10 кутии трансметил и ги изпия, може и да ми изчзне хепатита, както на един приятел се случи, но уви само си дадох парите на вятъра. Само интерферон е начина и да имаш късмет малко за да ти помогне. В една друга тема преди малко написах че за всеки случай сам си правя документите за изследванията, за да съм сигурен че ще получа лекарството, за да знам че няма да ме лишат от него и да ме съсипят психически. А ако не помогне, после ще му мислим.. незнам и аз какво да направя. Звучи необнадеждаващо но е истината.

Между другото , това понятие "здравна застраховка" ми харесва. Тоест ако не се излекуваш да те обещетят по някакъв начин.

Забележка: Постът е пуснат като отговор в тази тема: Споделете мнение, след което е обособен като отделна дискусия.
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 08:30:19 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
То и самата дрога може да е заразена.
Тук не съм много съгласен, защото вируса на хепатит C може да живее извън тялото не повече от 4 дни. Съмнявам се, че някой някак си заразява дрогата с вируса.
По-скоро основно заразяването при наркоманите става както казваш ти с използване на обща игла например. Все пак, когато човек е под въздействието на наркотик последното нещо за което мисли, е как да не се зарази с някой вирус, който другите около него могат да му предадат.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Да Радо прав си за хепатит Ц. Но си спомням случаи за жълтеница, а и за хепатит Б. Но това беше преди 5-6 години. И по телевизията даваха, че продавали дрога с хепатит вътре и аз затова под общ знаменател го казах :)За Ц съм съгласен, че не може. А и между другото проблема когато примерно ползваш чужда игла идва от наркотичния глад-ти бързаш да се надрусаш, защото когато си под влияне вече на наркотика ти имаш ясно съзнание за нещата и няма да тръгнеш да ползваш чужда игла. Но това вас не ви касае и няма и нужда.

• Профил
    • My Home Page
Не, няма лощо да се говори за тези неща. Не че някой дето е решил да вземе хероин ще мине първо през форума и да прочете, че трябва да внимава  :pardon: ама според мен е по-добре човек да е информиран.
Освен това, според мен никой човек не е застрахован от проблема с наркотиците. Никога не знаеш какво може да ти се случи или пък как ще се справиш с него.

Неактивен didi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 134
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
Аз съм чувала за хепатитна дрога,а сега най-новото-продават марихуана,която е обработена с кокаин и под предтекст,че е много изчистена марихуаната се продава на по висока цена и така придизвикват зависимост и към други опиати!Не твърдя със сигурност,но на скоро ученик от нашия град почина от свръх доза "марихуана",защото не знаел,че има и друго в нея!

Неактивен chuhoveca

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
За съжяление често дрогата минава през нечистоплътни хора като някои ромите(без някой да се обижда), а те освен това я мешат с отрова за мишки, стрит витамин ц, кофеин, парацетамол и други такива, а представете си по какви начини те преработват тези допълнителни съставки. Аз си преставям как пипат с мръсните си ръце дето какво ли не са пипали преди това.

А това за марихуаната може и да е вярно. Но предполагам че е смешана не с кокаин а с хероин, защото за да колабира човек и да умре трябва да е имало доста голямо количество. А ако е кокаин и е голямо количество цигарата сигурно трябва да струва поне 150 лв, а и кокаина плюс това не може да се пуши преди да се преработи първо на тъй наречения крек по-български или чибук му викат някои.

Аз лично имам един много добър приятел с когото като малки се подведохме по тези неща с наркотици, той още обаче не успя да се пребори. Опитвал съм да му помогна безброй пъти, но явно му е много трудно. И хепатит Ц има да лекува... Е та този приятел от време на време ме информира за новостите около дрогата :smile:. А и по телевизията миналата седмица даваха едно предаване на този журналиста по бтв(забравих му името в момента) и даваха там за наркотиците - кое колко процента чистота, колко струва и тн.

Неактивен didi

• Немедицинско лице
    • Профил
"Пречистената" трева струвала м/у 50-70 лв. една глава,а случая с момчето е истина.Били са на купон и към края на вечерта е станало нещастието.Когато го завели в болницата,тестовете показали наличието на марихуана и още нещо (наистина нямам спомен точно какво,защото бях ужасена),но самите момчета си предаваха един на друг,да не взимат от "онзи",защото така и така и се заканваха да го намерят и за го пребият.

Неактивен kmk

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 32
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Привет!

:flowers2:

Съгласен съм до някъде с  chuhoveca ,но никой не е виновен на наркозависимите,защото съм се нагледал на чудеса по морето,никой не знае какво и от кого купува,а другото което е по интересното продавача и той не знае к'во му съдържа стоката,работих с едно момче през 2007г в сл.бряг и той беше пласьор на дрога,работеше самостоятелно и така и не
можа да ми обясни с точност кво продава :laugh1:,носеше най-различни прахове,които за по 2-3 дни и си променяха цвета и пак имаше купувачи.По важното в случая е никой не те кара на сила да се захващаш с дрога нали....
А за останалите заразени,които не са зависими прочети колко са разбрали от кого и кога са заразени

Аз предлагам на модераторите да се направи допитване във форума между регистрираните "кой знае от къде се е заразил и кога","кои не знае" и така най-точно ще разберем.  :browse:

К'во ще кажете съгласни ли сте с предложението ми?   :wink2:

Успех на всички!!!!!!        :congrats:

• Профил
    • My Home Page
Re: Знаете ли кога и как сте се заразили?
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2008, 08:33:30 »
Аз предлагам на модераторите да се направи допитване във форума между регистрираните "кой знае от къде се е заразил и кога","кои не знае" и така най-точно ще разберем.  :browse:
К'во ще кажете съгласни ли сте с предложението ми?   :wink2:
Отделих дискусията в отделна тема и създадох анкета: "Знаете ли кога и как сте се заразили с хепатит?". Може да се види в началото на тази тема.
Измислих 5 възможни отговора, ако някой има забележки към вариантите на възможните отговори, нека да каже, мога да ги редактирам.
Аз вече гласувах  :wink3:

Поздрави,
Радо

Неактивен kmk

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 32
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2008, 11:13:40 »
Привет,Радо!

Искам да ти благодаря :clap2: за бързата намеса и подкрепата на предложението ми! :flowers:
Всичко добро ти желая! :bye2:
кмк
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 14:31:46 от Силвана Лесидренскa »

Неактивен didi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2008, 12:56:26 »
Аз мисля,че вариянтите за отговор в анкетата включват всички възможни позиции.И аз гласувах.Идеята за такова нещо е страхотна(както всичко във форума)!
БЛАГОДАРЯ ВИ,ЧЕ ВИ ИМА :flowers:

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2008, 14:27:18 »
Според мен форума не е място само за комуникация между страдащи хора от Хепатит и техни близки,а има и образователен характер,именно за това искам да предложа ако може да се вмъкнат като под варианти и начините по които е възможно заразяването,въпреки че това го има писано доста подробно в теми.
Примерно аз гласувах за това че имам предположения за това къде съм се заразил,но не мога да го дкажа,ако имаше като под тема в отговора вариант от зъболекар,щях да избера него.
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2008, 14:36:16 »
За съжаление няма как анкетата да има подварианти на сегашните предложения - това са възможностите на софтуера на форума.
Но пък в темата тук всеки може да разкаже по-подробно за своите предположения.
Аз например гласувах за "Да, знам със сигурност".
Бях заразен през 1990 година при кръвопреливане.
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 14:47:49 от Радослав Русинов »

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #13 -: Ноември 28, 2008, 14:40:26 »
Благодаря ти за изчерпателния отговор,просто ми хрумна да предложа това тъй като доста хора биха могли да получат тази информация като попаднат дори и случайно на анкетата.
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен pumuckl

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #14 -: Ноември 28, 2008, 14:55:42 »
Аз знам. Една 18 годишна блондинка ме зарази. А аз отначало мислех, че е девствена. :punish:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007