Автор Тема:  Лекува ли се хепатит C  (Прочетена 7568 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Лекува ли се хепатит C
« -: Ноември 30, 2008, 17:33:33 »
Радо, както винаги твоята подкрепа ни окуражава. Надявам се да ми кажеш и на мен нещо по този въпрос : Утре сестра ми най-после , надявам се, ще разбере резултати от ПСР и какъв генотип е нейния хепатит С. Та това  , което ме разтревожи е, че лекуващия я хепатолог й е казал, че така или иначе лечение на хепатит С няма. Можело с интерферон временно подтискане  на вируса, но не и пълно излекуване?! Това доста ни разтревожи и не знаем какво да мислим вече.

Забележка: Дискусията е започнала като отговор в темата Re: Чудя се....
« Последна редакция: Ноември 30, 2008, 21:06:09 от Радослав Русинов »

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 154
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Лекува ли се хепатит C
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2008, 19:30:34 »
този лекар е зна4и некадърен.естествено,4е има ле4ение.не му вярвайте много много

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Лекува ли се хепатит C
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2008, 19:52:29 »
Благодаря ти Мария, аз си знам, че не е прав, но като ти го повторят няколко пъти и то натъртено, започваш да се разколебаваш. Затова е форума. Много сме - силни сме! Обичам ви и се радвам , че ви има :flowers: в този труден момент! Утре може би ще й правят биопсия на сестра ми, моля ви стискайте ни палци :angel:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лекува ли се хепатит C
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2008, 21:23:33 »
Здравей,
Би ли казала името на този хепатолог, хубаво е да знаем от кой научаваме последните новости покрай хепатитите.
Ще се опитам да го кажа по-дипломатично, макар че наистина ми е много трудно  :pardon:
При лечението на хепатит C се постигат резултати на сваляне на вирусното натоварване под нива от 50 IU/mL, като обикновено преди тези нива са били обикновено поне няколстотин хиляди. Това за този лекар може да не се води излекуване, но явно за голяма част от лекарите в света, които се занимават с лечение на хепатит C, се води.
Аз вече много пъти съм споменавал за Задържания Вирусен Отговор, или Sustained Virological Response /SVR/. Ако пациент има отрицателен резултат след направен качествен ПСР на 6-ия месец след спиране на лечението, то се приема че този пациент е излекуван.
След като учени дълго време са налюдавали над 900 пациенти, постигнали SVR /някои от които са наблюдавани в продължение на 7 години/, са установили че при 99% от тези пациенти вируса продължава да не се засича в кръвта им: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=55.0
Както виждаш, аз мога да цитирам изследване, което публично известно и огласено на обществеността и зад което стоят учените провели изследването.
Интересно ми е дали този хепатолог може да цитира изследване в подкрепа на твърдението си и дали може да го докаже по някакъв начин.
Може би довода му е, че няма изследване в света, което да е толкова прецизно, че да каже че със сигурност вируса не се засича в кръвта /доколкото знам, в момента най-чувствителното изследване може да стигне до 10 IU/mL/.
Но аз бих искал да попитам, дали има значение дали имаш в кръвта си 0 IU/mL или 49 IU/mL, след като явно количеството на вируса е толкова нищожно, че фактически вируса няма как да уврежда черния дроб както преди.
Аз не съм лекар и не бих искал да водя спор с медицинско лице, пък даже и задочен. Но смятам, че същото мнение имат не само сериозните специалисти в тази област в България, а и в света.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007