Здравейте!
Сърбежа при мене се появи може би през втория месец на лечението. Отначало на определени места, все едни и същи, горе- долу по това време започна и ''пресъхването'' Ушите ми се олющиха, езика като се лепне за небцето и там си остава, ако не го разквася с вода. Вече си я държа до мене, където и да съм. Кожата ми освен, че се збръчка , загрубя и ошари в доста цветове, се покри и със сухи твърди корички като краста, скалпа - също. По нея на воля си растат лишеи, мъхове и подобни растителности. Наскоро лекуващият лекар ми предписа едни хапченца с обяснението, че ще ми помогнат за кожата. Приех го скептично, аз очаквах по- скоро да ми даде нещо за сринатата отвсякъде кръвна картина. За хапченцата искам да кажа, ЗАЩОТО:
- за пръв път от месеци спах като бебе 12 часа и то няколко нощи подред;
- Ръцете ми не се надпреварваха вече, дали първо скалпа да смъкнат, или кожата да одерат;
- Влудяващият сърбеж утихна и сигурно , ако постоянно ги пия тези хапчета ще забравя за него. Лекарството се оказа транкилайзер, а сърбежа бил на нервна почва. Казва се ''ATERAX'', има го в 3 форми: таблетки по 25мг (това ми е предписано); таблетки по 100мг (макс. доза) и сироп. Взема се 3 пъти по 1 при нужда. Затова и пия, когато усетя, че е време, по 2-3 дни и спирам. Все пак са химикали. Ето и състава му: 25мг HYDROXYZINE DIHYDROCHLORIDE.
Успех на всички!!!