Автор Тема:  Сърбежи по тялото - като страничен ефект от лечението  (Прочетена 59408 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
На мен гастроентеролог ми обясние, че при високи ензими се наблюдава сърбеж. Не знам колко е вярно, но предвид че енизимте си се покачват и спадат когато си искат при мен съм склонна и на това да повярвам. Само споделям мнение!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
Това за ензимите също е вярно. Аз също имах сърбеж при високи стойности на ензимите.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен mami

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Re: Сърбежи по тялото - като страничен ефект от лечението
« Отговор #17 -: Септември 23, 2010, 20:55:07 »

:girl_in_love:  Здравейте!
Сърбежа при мене се появи може би през втория месец на лечението. Отначало на определени места, все едни и същи, горе- долу по това време започна и ''пресъхването'' Ушите ми се олющиха, езика като се лепне за небцето и там си остава, ако не го разквася с вода. Вече си я държа до мене, където и да съм. Кожата ми освен, че се збръчка , загрубя и ошари в доста цветове, се покри и със сухи твърди корички като краста, скалпа - също. По нея на воля си растат лишеи, мъхове и подобни растителности.  Наскоро лекуващият лекар ми предписа едни хапченца с обяснението, че ще ми помогнат за кожата. Приех го скептично, аз очаквах по- скоро да ми даде нещо за сринатата отвсякъде кръвна картина. За хапченцата  искам да кажа, ЗАЩОТО:
- за пръв път от месеци спах като бебе 12 часа и то няколко нощи подред;
- Ръцете ми не се надпреварваха вече, дали първо скалпа да смъкнат, или кожата да одерат;
- Влудяващият сърбеж утихна и сигурно , ако постоянно ги пия тези хапчета ще забравя за него.  Лекарството се оказа транкилайзер, а сърбежа бил на нервна почва.  Казва се ''ATERAX'', има го в 3 форми: таблетки по 25мг (това ми е предписано); таблетки по 100мг (макс. доза) и сироп.  Взема се 3 пъти по 1 при нужда. Затова и пия, когато усетя, че е време, по  2-3 дни и спирам. Все пак са химикали. Ето и състава му: 25мг HYDROXYZINE  DIHYDROCHLORIDE.
Успех на всички!!!

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #18 -: Септември 23, 2010, 21:21:57 »
Ооо, и аз от 1-2 седмици яко се дръгна. Основно шията и деколтето. Очаквах, че ензимите пак са се покачили. Даже се изненадах днес, като ги видях около 60-70. Очаквах пак да гоня 200.

Благодаря, че сподели за тези хапчета. При крайна нужда ще питам лекуващия за рецепта.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен mami

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
« Отговор #19 -: Септември 23, 2010, 21:56:43 »
Да, точно там започна гадния сърбеж, около слънчевия сплит. Мести се по гърба, корема, краката, докато накрая вече нямаше значение. Сега идва само по веждите и между очите, но имам 100 хапчета и не му се плаша.

Неактивен tedibon

• Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #20 -: Септември 25, 2010, 00:23:12 »
Лека поправка-АТАРАКС-действа прекрасно на периферната нервна система,аз го пия по половинка всяка вечер,особено когато ми се подредят много нощи в които не мога да спя!Българския му еквивалент е Невролакс,ама не се произвежда от 2 години!

Поздрави,Тедибон

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #21 -: Септември 25, 2010, 08:38:28 »
Това със сърбежа по време на леченеито е много неприятен , имаше моменти дето се драпах като луд , най ми понагаше хладен душ и то от самосебеси спираще за известно време .

Успех
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 299
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #22 -: Септември 25, 2010, 09:31:36 »
Аз изглежда съм някакво изключение. Имах проблем с кожата и сърбежи преди да започна лечението. В началото започнах да се мия само с душ-олио на д-р Тайс. Не знам дали това ми помогна, но проблемите постепенно отзвучаха и засега - вече шести месец кожата ми е спокойна и не ме сърби. Поздрави Рени

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Още малко съвети в случай на сърбежи по тялото по време на лечение (от темата на Руми):

Здравей Руми, за сърбежа по тялото аз ползвах душ-олио на д-р Тайс /от серията медицинска козметика Нахтхерче/. Миех се само с него и имаше ефект. Можеш да го пробваш. Не съм се мазала с нищо друго. Рени

Опитайте зехтин в който е натопен цвят от невен.При мен сърбежа беше по краката, ръцете, ноздрите и ушите.Кожата ми направо се лющеше.Ходих на дерматолог много мазила купувах, но единственото нещо което ми помогна беше зехтина.

Душ-олиото на д-р Тайс не е овлажняващ душ-гел. То си е точно масло. На опаковката пише, че е от Oenothera biennis, съдържа и пантенол и някакви други съставки. Няма аромат. Изглежда точно като зехтин, но измива и подхранва кожата. Не пречи да се опита. Поздрави Рени

В шишенце от 100 мл  поставях по 5 свежи цветчета невен или 1 супена лъжица сухи.Съхранявах го в хладилник.Ушните канали и ноздрите след няколко намазвания спираха да ме сърбят .А краката и ръцете мажех сутрин и вечер до края на лечението.А косопада го преодолях като си мажех косата  със зехтин и Тривитаминол  всяка седмица.За Тривитаминола много е писано във форума, но в постовете от преди около 2 години. Дано да съм била полезна с информацията :write:

За сърбежите и аз гласувам за зехтина с невен. Докато бях бременна бях получила някакъв ужасен нерводермит който ме докарваше до кръв и рани от чесане. Мажех се с мас с невен /но зехтин ми звучи по-добре и предполагам действа дори по-добре/.

Аз за сега сърбежи нямам, но кожата ми е загубиля всякаква еластичност. Мажа се непрекъснато с Лосион за тяло, поне се надявам, че помага малко.

Успех!

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен vandal

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 147
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
много е писано по темата, домързя ме да прочета всичко но понеже напоследък съм лапнал по д-р Хаус и ги гледам по няколко серии на ден забелязах не веднъж че там тълкуват сърбежа като признак на чернодробна достатъчност...

гледай значи кви глупости пиша и не ме е срам ами не го и трия

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Не те разбрах. какво искаш да кажеш? Аз например имах доста високи алат и асат преди лечението и сигурно имного преди това, но не бях ги изследвала. Никога по онова време не съм имала сърбежи или обриви. Сега по време на лечението, алат и асат са около100, но започа много упорит сърбеж от няколко дни. Без никакви обриви. Руми

Неактивен bibi123

• Немедицинско лице
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
Здравейте,даам и мен ме е метнала темата сърбеж от два дена насам,адски неприятно,но днес ще взема тези хапчета Атеракс,да видим,че цялото тяло ме сърби,а и между другото имам болки и в дроба-100%,уж не болял,направо си ме реже през определен период от време,чак не мога да лежа на определена страна.

Поздрави Биби

Неактивен Rumi_

• Профил
Биби здравей, тия хапчета лично ли ти ги изписа лекуващият лекар? Аз днес се обаждах на проф. Петрова, казах за проблема със сърбежа и ноктите, но тя отговори, че това са  характени симптоми при хора на лечение. Не ми изписа никакви лекарства освен витамини. Каза да следя биохимията, а моите резултати в момента одобри, имайки впредвид етапа на лечение. Руми

Неактивен bibi123

• Немедицинско лице
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  :laugh:Ex toз Жоро бе :laugh:пак ме разсмя.Ами Руми не са ми изписани,просто прочетох тук че са доволни от тях,какво да следя биохимия,следя я ,всичко ми е в норма,всичко, аз дори вместо да падат,всеки път са ми абсолутно в нормата :smile:,но сърбежа си го имам и то предимно вечер и е адски неприятен,няма да чакам някоя "пенка"да ме прати за направление,та оттам на велик специалист,,щото посл.път като бях на кожен нейде проблема ,нейде за друго ми изписа ,нали знаеш като не разбират мн.мн.нашите доктори тука все едно дъвчат че е на нерви,пък с нервите съм си добре аз :laugh:

Поздрави Биби
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 21:49:47 от bibi123 »

Неактивен Rumi_

• Профил
Жоре, убедили сме се,че лекарите в повечето случаи консултират и според наблюденията си от другите пациенти. Критикуваме ги, но пак до тях допираме.  Днес аз реших да прескоча няколко дена без ГЕРИТАМИН и без ФОЛИЕВА К-НА. Не твърдя 100%, но веднага имам облекчение поотношение на сърбежа. Не чувстам дразнене и кожата е много по-спокойна. Това е моето наблюдение за сега. Дано поне неприятното усещане да е било от пренасищане с витамините и к-ната. Ще пиша пак .Руми

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007