Автор Тема:  Здравейте - интересувам се от възможности за повторно лечение с интерферон  (Прочетена 28341 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedko11

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте на всички в този форум!
Аз съм нов член и искам да ви разкажа на кратко историята на майка  ми и да задам няколко въпроси на които ще се радвам да ми отговорите.
Майка ми е болна от хепатит С от 8 години, всъщност тогава е открит, а от кога е болна е друг въпрос! Така през 2001 год. уж се проведе лечение с интерферон и рибавирин, но недостатъчно /недостиг на лекарствата,прекъсвано на няколко пъти лечение и куп др. причини/ и затова в краааааая НЕУСПЕШНО. Резултата се оказа -че вирусът продължава да съществува.След това ходи при няколко лекара специалисти в София /и то известни светила, имена няма да назовавам / , които я убедиха ,че касата не отпуска лечение на такива като нея които са преминали такъв курс на лечение и са останали положителни, че при пациенти над 50 години не се отпуска лечение и мнооооооооооооооооооого други...
Сега искам да ви попитам стойностите на асат и алат са около 140 ОПЛ  е дало направление за специалист и я е обедила да отиде и да се интересува как да и се отпусне отново лечение а не да чака цирозата или рак на черния дроб.
МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ, ОТ КЪДЕ ДА ТРЪГНЕМ С ТОВА НАПРАВЛЕНИЕ ЗАЩОТО АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ АЗ ДЪЩЕРЯТА ЩЕ СЪДЯ ДЪРЖАВАТА ДОРИ ЩЕ СТИГНА ДО СТРАСТБУРГ!!!
Зная, че съвсем скоро ще получа отговорите Ви затова ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРА!!!
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей!

Добре дошла във форума!

Най-напред - поздравления за мнението и препоръките но ОПЛ! Много правилен съвет е дал на майка ти!
След като има и направление може да си запише час за някой от специалистите, занимаващи се с хронични хепатити и би трябвало да й се направи изследване за размножаване на вируса, генотип на вируса и след това биопсия.
Аз лично се лекувам в Иван Рилски и мога да ти препоръчам клиниката и екипа от лекари там!

На тел. 028526930 всеки ден между 11:00 и 13:00 часа може да се обадите на сестрата на Доц. Антонов и да си запазите час за преглед при него с направление №3 за гастроентеролог от личния лекар. Той преглежда всеки четвъртък от 13:30 часа в клиниката по гастроентерология "Иван Рилски" гр. София.

Успех и пиши как се развиват нещата с майка ти!
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Добре дошла във форума!

Сугурна съм, че ако попаднете на точния лекар ще получите протокол за лечение. Предполагам, че при нормално проведено лечение и още първото е щяло да бъде успешно, но така е когато имаме късмета да сме се родили в БГ.

Разкажи повече за майка си. Колко й е било вирусното натоварване, какъв генотип, в коя болница се е лекувала.

Пожелавам ви успех

Неактивен tedko11

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Благодаря Ви за бързия отговор!
Аз искам да попитам, с направление №3 ще искат ли нещо да се заплаща? Зная, че с него по прицип е всичко безплатно.Има ли ограничение във възрастта за отпускане на лечението с фероновите препарати и какви са индикацийте за отпускането?
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен tedko11

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
Сега ще Ви разкажа по-подробно за състоянието и откриването на хепатит с при майка ми.Декември 1999г. по повод кръводаряване е установен положителен ХСВ.Тогава нямаше никакви субективни оплаквания.Постъпи в ГЕО където и направиха биопсия и съответно хистологично изследване на получения материал.Резултата от него е Умерено изразен хроничен хепатит с изразена погранична активност и по-слаб лобуларен компонент.Налична тенденция към преустройка.През същата 2000 година се провежда лечение с Роферон по установена схема и Рибавирин.Лечението се провежда посхема до третия месец ,когато по вина на нзок се прекъсва близо 45 дни и отново се започва.Крайният резултат е положително РНК персистира.През 2003г. се прави отново протокол за Пегилиран интерферон и рибавирин, но нзок отказа да го приеме.Майка ми е с ХСВ генотип 2 нон-респондер.През април 2003г. прави ХСВ РНК Количествено - 3,09.106 МЕ/мл  , ХСВ ГЕНОТИП 2.От 2003г. МНОГОКРАТНО Е БИЛА НА ЧАСТНИ ПРЕГЛЕДИ ПРИ ПРОФ.------ ------- КОЙТО ВСЕКИ ПЪТ ОТКАЗВА ДА НАПРАВИ ПРОТОКОЛ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ЗА БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА ЕТО И КОМЕНТАРА КОЙТО Й Е НАПИСАЛ:цитирам
"Данни за лек хроничен хепатит С-генотип 2 ; При прегледа не се установява увеличен черен дроб.Далакът също е нормална.Палпаторно черния дроб е нормален.
Проведено 6-месечно лечение с прекъсване - с интерферон и рибавирин, с добър ефект, придружен със спадане на хемоглобина.Въпреки това на края на терапията продължила да има вирус С;
          Прогнозата е изключително добра, тъй катосе касае за генотип2, а от друга страна чернодробното зоболяване е много леко .  Разумно е в продължение на няколко години да приема Карсил3х140мг.
           През 2006г.нова чернодробна биопсияАСАТ и АЛАТ на  6 месеца да се изследват;"
е да от тогава до сега всеки път я убеждава колко е добре и как няма нзок да и отпусне лечение заради това че е на 55 години и т.н.но вече съм решила твърдо че ще взема нещата в мойте ръце.
пишете ми на лични някъде искат ли пари и колко!
Искрено се надявам да ми помогнете да успеем да извоюваме това което се полага на майка ми - а именно едно лечение без прекъсване ,защото тя е здравноосигурена от всякъде-няма месец в който да е без здравна осигуровка !!!
 Моля какво да очаквам от първата среща с лекаря от софия при кото имаме записан час,  какво да искаме и как ще стигнем до безплатното лечени http://МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ МИ ЗА ДА ЗНАЯ КАКВО МИ ПРЕДСТОИ!

забележка от Силвана Лесидренска:
Твоят пост беше пуснат в други 4 теми! Предполагам с цел защото искаш бърз отговор- но така не се процедира. Не може безразборно да пишеш за своите проблеми в темите на други потребители  и да спамиш по този начин. Имаш започната своя тема- моля всички въпроси които те касаят ги задавай само в нея!!!
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 18:28:56 от Силвана Лесидренска »
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3183
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей,

Първо трябва да споделиш при кого сте си запазили час- тази потайност в която държиш и предишният лекар на майка ти, за мен е непонятна. Тук всички споделяме имената им, поради простата причина че така се държим един друг информирани- така всеки знае маниерите, та дори и метода на лечение на известните хепатолози и бива подготвен.
Няма нищо специално което да изискате- ако хепатолога е добър, той ще й издаде веднага протокол и ще се завърти колелото.
Във форума има десетки описани случаи и то точно как се започват процедурите по отпускане на медикаментите и тн. Трябва да отделиш няколко часа и да ги прочетеш-друг начин няма да се осведомиш!

Поздрави и късмет!

Силвана

Неактивен tedko11

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
При Д-р Антонов съм решила да заведа майка ми надявам се да не е корумпиран, и преди всичко да бъде Човек и Лекар!Не споменавам имена защото това е човек с голямо име ,и се надявам да е било само инцидент при нас /дълбоко се съмнявам/!!!
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен Мери_

• Профил
Здравей!

Мисля, че си взела правилно решение.

Не се притеснявай, че някой ще ти иска някакви пари - няма такова нещо. Ако си с направление прегледа струва 2,40лв.

Поздрави и късмет!
Мери

Неактивен august

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравей.
Най-добре се консултирай с добър адвокат дали прекъсването на лечението заради недостиг на медикаменти не прави правителството и здравната каса подсъдими за причинени вреди, трябва да имаш впредвид давността. Моят съвет е да заведеш дело срещу чиновниците(правителството) първо на местно ниво, а после и в Страстбург. Имай впредвид, че делата се точат прекалено дълго време(3-15г.) заради отлагания, обжалвания, и други юридически прийоми. Добре е да се позовеш на лекарските практики и терапии в други страни от ЕС, като доводи за повторно лечение,а също така обмисли варианта за иск поради възрастова дискриминация. За съжаление бюрократите в България предпочитат да си живуркат добре с наште данъци вместо да подпомагат данъкоплатците. И не мисли, че пари няма, просто ги разпределят така, че да се краде(ориенталски манталитет, тип-САТРАПСКИ).
Успех.
Запаси се с търпение.  :nerd:
Octavian

Неактивен Мери_

• Профил
Цитат
Комбинираното лечение с PEG-Интерферон алфа и Ribavirin е препоръчително при нелекувани болни на възраст до 60г., при релапсирали болни след комбинирана терапия – до 50г., а при неотговорили на комбинирана терапия пациенти – до 45г.
Комбинираното лечение със стандартен Интерферон-алфа и Ribavirin е препоръчително при нелекувани, релапсирали или неотговорили на монотерапия болни на възраст до 60 г.

Това е цитат от КОНСЕНСУС ОТНОСНО ДИАГНОЗАТА, ЛЕЧЕНИЕТО И ПРОСЛЕДЯВАНЕТО НА БОЛНИ С ХРОНИЧНИ ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=655.0
Според този консенсус би трябвало да може да се започне лечение със стандартен интерферон, ако няма медицински противопоказания за това, не да се отказва напълно лечение, след като жената е на 55год.

Неактивен tedko11

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
  Б Л А Г О Д А Р Я  !!!
             Н А   
      Т О Д О Р     П Е Т Р О В /ТОДОР79/
Благодарение на Тодор се ориентирах къде да заведа майка ми-показами НАИСТИНА ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ!
Оказа ми нужната психическа подкрепа и най-вече ме увери , :yahoo:че ще успея!!!
НАБЪРЗО ЩЕ ВИ РАЗКАЖА!
Днес заведох майка ми в София ВМА в клиниката по гастроентерология и хепатология  ...   
Всичко мина наистина неочаквано - ще направят биопсия на майка ми, ще се вземат всичси необходими изследвания и т.н. и най-важното ще ни се напише протокол!
ПОВЯРВАЙТЕ МИ ТОВА Е НЕОЧАКВАН УСПЕХ ЗА НАС!
Ще се боря до край -ПОВЯРВАЙТЕ МИ. :fight:
Днес съм много изморена, но обещавам,в следващите дни ще ви пиша подробно как мина всичко, защото във ВМА наистина работят ЛЕКАРИ ,ХУМАННИ,СЪСТРАДАТЕЛНИ,ВНИМАТЕЛНИ -ХОРА НА КОИТО МОЖЕШ БЕЗРЕЗЕРВНО ДА СЕ ДОВЕРИШ!
БЛАГОДАРЯ И НА ДОЦ.КАЦАРОВ ,КОЙТО НИ ДАДЕ НАДЕЖДАТА ЗА ЖИВОТ!
ХОРА ЗНАЙТЕ , ЧЕ ЩЕ СЕ БОРЯ И ЩЕ СТИГНА ДО КРАЙ!!!
лека нощ на всички и до скоро :bye:
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 21:04:28 от Мариана Стефанова »
С поздрав ТЕДИ!

Неактивен Мери_

• Профил
Здравей! :flowers:

Много се радвам, че нещата с майка ти са се развили по този начин!

Да - наистина все още има кадърни и човечни лекари! Дано занапред да стават все повече! :clap: :clap: :clap:

Успех,
Мери

Неактивен drago

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 135
    • Профил
във ВМА точно отпускат такава програма за повторно лечение за такива дето не са отговорили , затова имаш тоя неочакван успех , иначе ако чакаш касата да ти обърне внимание и то на човек над 50 години , ще има доста да почакаш , защото незнам поради каква точно причина ама ако си над 50 години касата не отпуска лечение поне така беше до преди няколко години сега незнам как е

Неактивен drago

• Немедицинско лице
  • Публикации: 135
    • Профил
Успех и пожелавам на майка ти с лечението  :doubleup:

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
Здравей,
Аз от опит мога да кажа че във ВМА наистина работят хуманни лекари а не рушветчии.

във ВМА точно отпускат такава програма за повторно лечение за такива дето не са отговорили , затова имаш тоя неочакван успех , иначе ако чакаш касата да ти обърне внимание и то на човек над 50 години , ще има доста да почакаш , защото незнам поради каква точно причина ама ако си над 50 години касата не отпуска лечение поне така беше до преди няколко години сега незнам как е

Може би имаш в предвид следната програма,но погледни че тя е само за неотговорили на лечението при Генотип 1,а жената е с Генотип 2 а и както се вижда записването е приключило отдавна,информацията по-долу е изтеглена от тук  http://hepasist.org/index.php?page=news

БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ
Клиника по инфекциозни болести към Военномедицинска академия предоставя БЕЗПЛАТНО ново най-съвременно лечение на хепатит С.
Препоръчителните критерии за включване в програмата за лечение са:
    * пациенти с хепатит С, генотип 1;
    * пациенти, преминали неуспешно  на лечение с пегилиран интерферон и рибавирин
    * пациенти, които не приемат токсични или упойващи съзнанието вещества
Участието в програмата за лечение е ДОБРОВОЛНО. Всички желаещи ще преминат през допълнителни изследвания преди включване в програмата.
Поемат се всички разходи по клиничния престой и лечението. За пациентите от провинцията се поемат и пътните разноски.
За записване: от 21 април (понеделник) до 25 април (петък), Клиника по инфекциозни болести към ВМА, д-р Попов
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 21:56:22 от Todor79 »
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007