Автор Тема:  Търся да закупя лекарства  (Прочетена 22831 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен petrovivan83

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 11
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Търся да закупя лекарства
« Отговор #15 -: Април 10, 2009, 16:42:02 »
Не ми е много присърце да се откажа и да чакам чинно нещо, което накрая може да излезе нищо.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #16 -: Април 10, 2009, 17:48:58 »
Ама ти може и да си финансираш лечението и пак да не е успешно.
Продължаваш да не казваш колко сериозно е увреждането на дроба ти.
Все пак разбери, че знанието, че имаш хепатит С и някакво увреждане на дроба е всъщност една сериозна част от лечението. И принципно в една държава с добра система би получил лекарствата веднага (ако си здравно осигурен, каквите всички ние сме в България), но това не значи, че всъщност не можеш да изчакаш.
Дани
Hang in there.

Неактивен petrovivan83

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #17 -: Април 10, 2009, 18:48:11 »
Ама ти може и да си финансираш лечението и пак да не е успешно.
Продължаваш да не казваш колко сериозно е увреждането на дроба ти.
Все пак разбери, че знанието, че имаш хепатит С и някакво увреждане на дроба е всъщност една сериозна част от лечението. И принципно в една държава с добра система би получил лекарствата веднага (ако си здравно осигурен, каквите всички ние сме в България), но това не значи, че всъщност не можеш да изчакаш.
Дани

Ама какво значение има.
Нещо не можах да разбера. Този форум за какво е. Аз ли нещо не мога да кажа или вие да разберете.
И какво .... пиша ви аз вирусното натоварване, и ако е ниско какво - " за къде бързаш, кой знае от колко време я имаш инфекцията" (така ми каза доктора). Абе аз ли нещо не съм наред...
Какво да чакам, защо да чакам. И ти какво искаш от мен - да чакам? Е, няма да чакам. Знаеш ли на колко хора им остават лекарства, свършва им срока на годност и след това ги изхвърлят. Безсмислие!

Неактивен drago

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 135
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #18 -: Април 10, 2009, 20:48:06 »
Пак ти казвам , ако имаш пари за цялото лечение си го финансирай ти , естествено че е по добре да се лекуваш веднага а не да чакаш , цялото лечение за 48 седмици мисля че излизаше към 36 до към 38 000 лева

Неактивен petrovivan83

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #19 -: Април 10, 2009, 20:54:41 »
Ако имах толкова пари щях да си ги купя, а не да пиша тук.

Неактивен drago

• Немедицинско лице
  • Публикации: 135
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #20 -: Април 10, 2009, 21:03:43 »
Е хубаво ама исках да ти кажа че трябва да имаш подсигурено цялото лечение , за 24 или за 48 седмици зависи от генотипа ти , иначе няма смисъл да осигуриш за 2 месеца примерно и след това да нямаш за да продължиш , иначе дано се отзоват такива хора на които са и останали лекарства и да успеете да съберете за цялото ти лечение

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Продавам Пегасис и Копегус
« Отговор #21 -: Април 10, 2009, 21:04:48 »
Мисля, че има достатъчно хора тук във форума, които имат останали Пегасис и Копегус. Обръщам се точно към тях. Ако решат, че могат да дадат и искат да го направят, то защо не. Сигурен съм, че ще се съберат лекарства не за едно, а за две лечения.

ПП Сега не ме разбирайте погрешно! Знам, риск има. Но защо да не мога да си намеря лекарства за няколко месеца. Срещнах в сайта няколко хора, които искат да дадат своите на другите. Ето, аз се нуждая, давам гласност.

Здравей и от мен,

Това за което апелираш е невъзможно - на теб ти трябват 48 инжекции, а повярвай ми на никой не му остават в повече и то такова количество. Остават единствено хапчетата, тъй като в самата опаковка са повече отколкото са нужни. На един наш потребител му останаха 8 инжекции доколкото си спомням, просто защото тя на своя глава си прекрати лечението 2 м. предварително, но те доникъде няма да ти стигнат. За съжаление имаш само един вариант- подаваш си документите и чакаш Здравната каса да ти ги отпусне. Път по който всички сме минали. Лошото е,че ще трябва да чакаш, но повярвай ми за тези няколко месеца нищо съществено няма да ти стане с черният дроб. Пораженията принципно настъпват с годините,затова те съветвам просто да се успокоиш малко, и да използваш времето за да прочетеш някоя и друга статия тук как се процедира и какво те очаква.
Ние сме насреща за всякакви въпроси,така че питай смело.

Поздрави,
Силвана
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #22 -: Април 10, 2009, 21:58:44 »
Лошото е,че ще трябва да чакаш, но повярвай ми за тези няколко месеца нищо съществено няма да ти стане с черният дроб. Пораженията принципно настъпват с годините,затова те съветвам просто да се успокоиш малко, и да използваш времето за да прочетеш някоя и друга статия тук как се процедира и какво те очаква.
Поздрави,
Силвана

Не ще да се успокои, явно е много млад човек - свикнал е да кликне с левия бутон и да се получава.
Пък и не е много по четенето.

Няма как да намериш 48 ампули от остатъците и това е.

Дани
Hang in there.

Неактивен petrovivan83

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #23 -: Април 10, 2009, 22:11:22 »
Лошото е,че ще трябва да чакаш, но повярвай ми за тези няколко месеца нищо съществено няма да ти стане с черният дроб. Пораженията принципно настъпват с годините,затова те съветвам просто да се успокоиш малко, и да използваш времето за да прочетеш някоя и друга статия тук как се процедира и какво те очаква.
Поздрави,
Силвана

Не ще да се успокои, явно е много млад човек - свикнал е да кликне с левия бутон и да се получава.
Пък и не е много по четенето.

Няма как да намериш 48 ампули от остатъците и това е.

Дани

Не бих искал да кажа нещо обидно. Мисля, че ти говориш сама за себе си.
Не съм казал, че искам 48 ампули. Нямам и намерение да търся толкова.

Ще го карам хазартно - така правят младите!

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #24 -: Април 10, 2009, 22:20:19 »
Да, определено мога да говоря сама за себе си.
Всъщност не е необходимо и това да правя.
Действията ми говорят достатъчно.

А ти какво ще правиш, ако намериш няколко ампули, а не 48. Те са безсмислени, ако не е сигурно, че 6 дни след като свършат ще имаш още. И след още шест пак.  Как ще предвидиш колко ампули ти трябват, след като никой не може да каже кога ще ти дойде реда по здравната каса? Чете ли, че не можеш да прекъсваш лечението?

Дани
Hang in there.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3200
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #25 -: Април 10, 2009, 22:35:38 »
За да не стане объркване, искам да подчертая дебело, че:

Не можеш да взимаш по една ампула когато ти попадне, през седмица или месец. Веднъж започнеш ли, трябва да изкараш пълният 48 седмичен курс без прекъсване. Ако прекъснеш, просто няма да има ефект.

Тук никой не иска, и не говори обидно. Всички си носим кръста (.т.е. хепатита) и трябва да се уважаваме, иначе смисълът се губи. Казваме ти всичко това за да те предпазим , или по-скоро да ти разясним как седят нещата, и то не за да ти даваме направление в живота, а просто защото имаме опита.
По време на моето лечение имах няколко инфарктни ситуации когато не знаех дали ще имам нужната ми инжекция за следващият ден и повярвай ми, човек си съсипва нервите покрай това. Не ти го пожелавам,заради това и недей да почваш някакви твои си лечения, които не се знае как ще завършат.
Голям човек си, прецени и виж плюсовете и минусите. При такова "лечение" което на теб ти се иска да започнеш, аз виждам само минуси.

Помисли си. Лека нощ от мен,

Силвана

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен cvetna

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #26 -: Април 10, 2009, 23:21:27 »
Здрасти
Направо не мога да повярвам каква дискусия се е развила по темата...
Иване, животът си е твой, хепатитът също. Ако искаш, можеш да си биеш хаотично инжекции или да си ги биеш всичките наведнъж, ако искаш можеш и въобще да не се лекуваш - изборът си е твой и на никой друг!

Този форум е създаден, за да бъде в помощ на хората, които имат нужда от информация и подкрепа. Ти търсиш информация, съфорумците вече са ти я дали. Лекарят ти също. Съжалявам, ако това, което лекарят ти или хората тук ти казват не ти харесва и не отговаря на очакванията ти. Не са ти го казали, за да ти дават тон в живота, а защото си търсил информация. Е, вече я имаш. Ти ще си решиш какво да правиш с нея, но после и отговорността си е твоя, сигурна съм, че си наясно и с това  :wink2:

Жив и здрав
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Публикации: 154
    • Профил
« Отговор #27 -: Април 11, 2009, 00:06:20 »
според мене мом4ето е доста объркано, няма представа какво е ле4ението с интерферон, какви са страни4ните ефекти и как изоб6то се взимат инжекциите и хап4етата.
нека да попро4ете малко пове4е из форума , да се осведоми и 4ак тогава да пи6е и да моли за лекарства.
на мене ми стоят  в 4екмеджето около 20 хап4ета мога да ти ги пратя .това е вси4ко което е останало от ле4ението ми.6те тиостигнат за 3-4 дена и какво 6те направи6 толкова за здравето си с тях ? ни6то.
най- много само да си навреди6, но ако това иска6.....
аз съм в германия и имах възможност веднага да запо4на ле4ението, когато поискам.
имах оба4е доста стрес, ангажименти , сесия и тн. заедно с лекарката ми ре6ихме да запо4на ле4ението след като са свър6или изпитите и съм спокойна и готова психи4ески за това каквото ми предстои. тя каза , 4е няколко месеца 3-4-5 или 6 дори по късно или по-рано нямат никакво зна4ение, като се има в предвид, 4е съм била болна от най-малко 15 години.
сподели най накрая какви са ти на тебе резултатите от изследванията.

Неактивен galq

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
« Отговор #28 -: Април 11, 2009, 09:13:57 »
Здравей и от мен ,Иване!
Аз лично съм се интерсувала как стои въпросът с лечението още преди да изчета форума поне 10пъти /вярвай ми има неща ,които наистина съм препрочела по няколко пъти /Та да се върна обрано към лечението .Интерсувах се за всичко и най-вече ,затова може ли да се измества с един ден ,тъй като съпругът ми е на смени и да избегне денят в който е на работа .Професорът беше категоричен ,че часове са от значение не цял ден .Сега се замислям ,дали не съм била смешна със задаванито на този въпрос ,но хората се учат цял живот .Та и аз да подкрепя останалите .Може някой да ти помогне ,но когато ти се получи дупка ,а сега няма смисъл да започваш ,ако не си подсигурил инжекции за цялото лечение .И на нас времето за чакане е фатално ,тъй като съпругът ми, е с диагноза "Преход към цироза ",но тъй като нямаме средства да си закупим лекарствата ни остава варианта да чакаме.
Галя!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #29 -: Април 11, 2009, 12:13:51 »
Интересувах се за всичко и най-вече ,затова може ли да се измества с един ден ,тъй като съпругът ми е на смени и да избегне денят в който е на работа .Професорът беше категоричен ,че часове са от значение не цял ден .Сега се замислям ,дали не съм била смешна със задаванито на този въпрос ,но хората се учат цял живот.
Здравей Галя,
Наистина, пегилирания интерферон е изчислен да действа 7 дена, и е важно да не се влиза в период, в който той не работи или е с отслабено действие, за да може да действа постоянно. Въпреки това, мисля, че ако говорим за рамките на няколко часа до 12 часа, това не би трябвало да е сериозен проблем (според моето непрофесионално мнение). По време на моето лечение ми се наложи постоянно да удължавам превишавам интервала от 7 дни, заради тази "дупка от време", която сме обсъждали много пъти във форума. В последните 3-4 месеца на лечението ми се налагаше да наваксвам 2-3 дена на месец, и постоянно превишавах времето с поне 12 часа.
Според мен има по-голям риск в началото на лечението да се правят такива неща, и ако решите да го правите по-добре не забавяйте с повече от няколко часа следващата инжекция.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007