Днес мина поредният преглед при Антонов.
Пуснал е на мъжа ми изследвания за бъбрека и всичко друго необходимо за започване на Тенофовира.
Мъжа ми,обаче,въпреки голямото му уважение към доцента,започна да подхожда с голямо недоверие към всичко и реши да направи контролен преглед с някой специалист в Германия/сестра му е там и му е най-удобно/.
Ако можете да препоръчате някой,ще съм много благодарна

Иначе доцента го е успокоил,че дори да отложи лечението за известно време,високата репликация няма да се отрази кой знае колко на дроба.Трябвало 4-5 години да стои нелекуван с такава репликация,за да има още поражения и задълбочаване на увреждането/защо ли трябва да се стига до там/.Не знам.Вече не знаем на какво да се доверяваме.Май докторите са доста малко запознати с тази материя и стрелят на посоки

Не ми го побира умът,как може да има дори малък процент вероятност Пегасиса да се отрази така негативно на болесттта,и това да не се спомене на пациента преди лечение.Ако знаехме за това,с 240 000 копия репликация в началото,едва ли щяхме да предприемем въобще това лечение.Сега щем,нещем трябва да се започва антивирусно

.Според доктора,до живот.
Относно новите лекарства за хепатит Б,сутринта гледах Чернев в едно предаване.Каза,че в позитивния списък са включени новите най-добри лекарства за хепатит Б/но не спомена кои са,надявам се това да са Ентекавир и Тенофовир/и залагал много големи надежди на успешно лечение с тях.
И,да,въпреки всичко,дори и да са в позитивния списък,не значи,че скоро ще ги пуснат по Здравната каса.