Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 27701 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
    • Профил
Здравейте
« -: Септември 21, 2007, 18:09:33 »
Здравейте
днеска нау4их 4е имам хепатит б и ми е много гадно.
Ли4ната ми лекарка не ме прати на специалист а ми изписа някакви лекарства'есенциале форте'.
Някой може ли да ми каже това достата4но ли е,и трябва ли да потърся консултация от специалист?Как се разбира дали заболяването е хрони4но или не е?
Благодаря ви.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте
« Отговор #1 -: Септември 21, 2007, 18:18:02 »
Здравейте
днеска нау4их 4е имам хепатит б и ми е много гадно.
Ли4ната ми лекарка не ме прати на специалист а ми изписа някакви лекарства'есенциале форте'.
Някой може ли да ми каже това достата4но ли е,и трябва ли да потърся консултация от специалист?Как се разбира дали заболяването е хрони4но или не е?
Благодаря ви.

Здравей. Това че имаш хепатит В и личната ти лекарка е изписала един медикамент и те е пуснала ??? нямам думи...
Определено трябва да посетиш специалист хепатолог или инфекционист да ти назначи няколко изследвания да се разбере дали си с остър или хроничен хепатит! Хепатит В е сериозно заболяване, но не трябва да изпадаш в паника! Прочети малко из форума какво можеш да направиш и какво трябва да промениш в начина си наживот и го направи....

Внимавай да не попаднеш на пишман специалисти да ти наприказват глупости. Ако имаш въпроси питай не се притеснявай!

Поздрави Емо!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте
« Отговор #2 -: Септември 21, 2007, 18:38:04 »
Здравей,
Точно лекарката ти е трябвало да ти назначи изследвания за да установи дали хепатита ти е остър или хроничен. Не мога да повярвам, че ти е дала да пиеш нещо и те е отпратила!
Върни се при нея и я помоли учтиво да ти даде направление за гастроентеролог, за да минеш на преглед и да ти назначат изследвания. Ако имаш проблеми с направлението или не искаш да чакаш, посети раздела във форума Лекари - специалисти и си запиши час за преглед при лекар, който се занимава с хронични хепатити. ЩЕ си платиш 20-30 лева, но ще разбереш какво трябва да правиш и той сигурно ще ти назначи и изследвания.
Успех!

Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #3 -: Септември 21, 2007, 18:48:06 »
Здравей и на теб Радо,
благодаря ви за навременния съвет и на двамата,в случая имах едно първоначлно сепване от цялата история но от понеделник се заемам сериозно.Сигоурно не съм първия който ви го казва.Много голяма полза има от такива форуми.Благодаря ви ,че ви има.
Поздрави.

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #4 -: Септември 23, 2007, 12:36:51 »
Здравейте.
Забравих да споделя,4е разбрах за хепатита от кръвния център в който давах кръв.
Исках да пусна постинг в рубриката ;лекари и специалисти във форума но не можах.
Ако някой може да ми помогне.Интересувам се от добър лекар за хепатит b.във град Варна или близките градове.
Поздрави.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Септември 24, 2007, 08:15:45 »
Не би трябвало да имаш проблем да пуснеш постинг този раздел. Опитай пак, може да е било някакъв проблем с интернета или с браузъра ти.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #6 -: Септември 24, 2007, 12:58:14 »
Здравейте.
Забравих да споделя,4е разбрах за хепатита от кръвния център в който давах кръв.
Исках да пусна постинг в рубриката ;лекари и специалисти във форума но не можах.
Ако някой може да ми помогне.Интересувам се от добър лекар за хепатит b.във град Варна или близките градове.
Поздрави.

Аз лично не знам за нашия регион (понеже съм от Шумен) да има добри специалисти. Пробвай във Военноморската болница, може и да има. Но ако имаше нямаше да ни препращат в София от Шумен. Може би професор Чернев е най-добрия по думите на повечето във форума.

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #7 -: Септември 24, 2007, 14:22:27 »
Здравейте.
Поздрави.

Аз лично не знам за нашия регион (понеже съм от Шумен) да има добри специалисти. Пробвай във Военноморската болница, може и да има. Но ако имаше нямаше да ни препращат в София от Шумен. Може би професор Чернев е най-добрия по думите на повечето във форума.

Да, проф. Чернев е най-добрият и при него може да се отиде с направление от личен лекар дори и от провинцията.

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #8 -: Септември 25, 2007, 17:22:33 »
Здравейте.
Днеска жипито ми ре6и да ми пусне иследвания пак след мое настояване.
Иследванията показаха;
Гама-GT       51,9u/l         при референтни стойности за мъже    60u/l
АсАТ(Got)     24,1u/l                                                              37u/l
АлАТ(GOT)    41,5u/l                                                              42u/l

някой може ли да ми каже дали тези иследвания са достатъ4ни,или трябва да се обърна към специалист за други по обстойни иследвания.За да знам то4но в какъв стадии е хепатита ми.
Благодаря ви.
Поздрави.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #9 -: Септември 25, 2007, 18:11:38 »
Чернодробните ти ензими са леко завишени, но дори са в нормата, което е добре.
За пълна диагностика на хепатита и за назначаване на необходимите изследвания, ти препоръчвам да се обърнеш към лекарите, които ти препоръча Зизи.
Не избързвай с назначаване на повече изследвания, преди да отидеш на преглед при някой от тях. Те ще ти назначат допълнителни изследвания и ще могат да ти помогнат да установиш какво точно е състоянието ти.

Поздрави,
Радо

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #10 -: Септември 25, 2007, 18:32:05 »
Благодаря ти Радо.
Само ако знаеш колко са ценни съветите които давате.
Чуствам се много задължен.
Поздрави,

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #11 -: Септември 26, 2007, 08:48:22 »
Здравейте.
Днеска жипито ми ре6и да ми пусне иследвания пак след мое настояване.
Иследванията показаха;
Гама-GT       51,9u/l         при референтни стойности за мъже    60u/l
АсАТ(Got)     24,1u/l                                                              37u/l
АлАТ(GOT)    41,5u/l                                                              42u/l

някой може ли да ми каже дали тези иследвания са достатъ4ни,или трябва да се обърна към специалист за други по обстойни иследвания.За да знам то4но в какъв стадии е хепатита ми.
Благодаря ви.
Поздрави.
Чудесно е че са добри ензимите ти, гастроентеролог да ти направи хепатитни маркери и след като се видят те, съответно ехография ще се прецени точното ти положение , но побързай, може да не си изпуснал влака и да не стигнеш до хронифициране. Пожелавам ти го! Още веднъж - бързо при гастроентеролог!!! Съдейки по моя случай, възможно е да не е минало дълго време от заболяването ти и да е възможно да се изчисти този вирус - най-много до 6 мес., след това се хронифицира и тогава вече безкрайно ходене по мъкит. Успех!

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #12 -: Октомври 01, 2007, 19:26:26 »
Здравейте.
Ве4е се убедих напълно,че в този форум човек може да научи пове4е за хепатита от колкото при ли4ния си лекар или някой посредствен гастроентеролог.
Аз сега се връщам от гастроентеролог,който ми назна4и иследвания същите като горните които ми назна4и ли4ния лекар.Те показаха по4ти същото с някой разлики,а именно.
Гама-GT           39,8
АсАТ(gpt)            23,0
АлАт(gpt)            31,3

Гастроентеролога ми каза;4удесно младеж ти си здрав носител,яж вси4ко само не пий алкохол и след 6 месеца пак ще се видим.Знам,4е това не е достатъ4но.
Моля ви кажете ми какви то4но иследвания още да си направя,защото ве4е си записах 4ас за проф.Чернев.Та да мога да отида при него подготвен с необходимите иследвания.
Благодаря ви.
Поздрави.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #13 -: Октомври 01, 2007, 21:06:08 »
Здравей,
Ако държиш да си направиш изследвания преди да се видиш с проф. Чернев, препоръчвам ти да погледнеш този пост на Емо:Тълкуване (интерпретиране) на изследвания при хепатитите!
Там можеш да видиш какви изследвания ти трябват, за да установиш дали си хроничен носител на вируса на хепатит B. Имай предвид, че това ще ти струва поне 50 лева, тъй като трябва да си направиш поне 2-3 изследвания.
Тъй като си от Варна и идването до София без да имаш изследвания би могло да означава и второ пътуване, може би има резон да си ги направиш и да отидеш с тях. Но може да се окаже и че са били излишни. Ако можеш да дадеш тези пари, тогава нищо няма да загубиш, защото дори сам ще можеш да изтълкуваш какво значат те. Въпреки всичко, ти препоръчвам след това да се видиш с проф. Чернев, мнението на специалист може да е само плюс и е важно, запиши си час при него независимо какво ти покажат изследванията.
Успех!

Радо

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #14 -: Октомври 02, 2007, 11:31:58 »
Здравейте.
Ве4е се убедих напълно,че в този форум човек може да научи пове4е за хепатита от колкото при ли4ния си лекар или някой посредствен гастроентеролог.

Благодарим ти за милите думи... радвам се че с тази информация която споделяме помагаме!

Цитат
Гастроентеролога ми каза;4удесно младеж ти си здрав носител,яж вси4ко само не пий алкохол и след 6 месеца пак ще се видим.Знам,4е това не е достатъ4но.

Имаме си пореден лекар достоен за класация на доктори непокисти!!! Е как може на базата на трансаминазите да каже че си само носител ??? Няма ли кой да му обясни че АЛАТ-ът ти е в норма, но е леко завишен? Имайки предвид непостояността на едно хронично заболяване от хепатит В може да си в някоя фаза на успокояване и след месец да ти скочат до 100! Но стига това, че е леко завишен показателя, това е показател за активно заболяване. Нямам думи просто. Как може да не ти назначи други изследвания?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007