Автор Тема:  Хроничен Вирусен Хепатит С  (Прочетена 14124 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен todborce

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 86
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
Хроничен Вирусен Хепатит С
« -: Май 30, 2008, 22:51:15 »
Имам хроничен вирусен С хепатит.

Резултата от Сляпа Чернодробна Биопсия е:
Изразено портално възпаление с "пиис мил" некрози заемащи цялата циркумференция на гланичната ламела. "Бриджинг" некрози. Умерено изразено лобуларно възпаление. Не се попада на фоликулоподобни структури. Фиброзна експанзия във всички налични ПЗ с "бриджинг" фибрози.
Заключение: Хроничен хепатит с изразена активност, без характерните за   HCV етиология белези.
« Последна редакция: Май 30, 2008, 22:52:56 от Силвана Лесидренска »

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хроничен Вирусен Хепатит С
« Отговор #1 -: Май 31, 2008, 09:47:16 »
Еми добре дошъл в клуба
От къде си, на колко години си.Не се притеснявай споделяй спокойно.
Поздрави
« Последна редакция: Май 31, 2008, 22:34:22 от Силвана Лесидренска »
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен didosep

• Немедицинско лице
  • Публикации: 54
    • Профил
    • facebook
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #2 -: Май 31, 2008, 16:16:10 »
здравей, и аз съм с хроничен вирусен хепатит ц

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #3 -: Май 31, 2008, 16:26:00 »
   Здравей,

Голяма част от регистрираните потребители на форума са с хроничен хепатит С. Всеки от нас е споделял, онова което се случва преди,  по време на лечението и след интерфероновото лечение. Така, че тук ще откриеш много ценна информация както за болестта, така и всичко което съпътства лечението. Ако имаш въпроси, пиши.

Силвия

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Юни 03, 2008, 14:28:23 »
Здравей и добре дошъл във форума!
Тъй като си пуснал резултатите от биопсията си освен тук, а и до мен като лично съобщение, ще ти отговоря направо тук.
От резултатите, които си публикувал, не се вижда цитиране на конкретна степен на фиброза, би ли си погледнал пак резултатите и да потърсиш дали някъде не е отбелязано нещо с главно Ф и цифра, като "Ф2" например. Възможно е да имаш и означение за активност с А и цифра, като "А2" например.
Ако искаш да се опиташ да изтълкуваш какво е записано в биопсията ти, можеш да ползваш един мой пост, в който тълувам резултатите от една биопсия: Re: Резултати от биопсията и PCR изследването.
Според моята груба преценка /имай предвид, че аз не съм лекар и не трябва да взимаш моето мнение като абсолютно точно/ бих казал, че увреждането при теб е започнало да става сериозно, или поне се движи в тази посока. В момента имаш наличие /или признаци/ за "мостова" или "септова" фиброза, при която вече съединителната тъкан започва да излиза извън границите на чернодробните клетки /хепатоцитите/ и свързвайки се, да предизвиква умиране на част от тези клетки, което съответно довежда до влошаване на работата на черния дроб. Това най-вероятно означава преход между фиброза Ф2 и Ф3, или фиброза Ф3.
А това значи, че трябва да задействаш по-скоро процедурата по започване на лечение на хепатита си, за да можеш да спреш този процес и черния ти дроб да спре да се уврежда.
Пожелавам ти успех и скорошно започване на лечение!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен todborce

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 13, 2008, 23:10:06 »
Понеже не мога да се орентирам добре във форума, моля да изпратите до всички.

54 годишен съм, от София. За изследванията лежах през м. Май в МВР болница в гр. София. От много години имам много високи резултати АСАТ, АЛАТ, още когато бяха СГОТ и СГРТ. Сега ми откриха Хроничен Вирусен Хепатит С. Резултата от RNA  изследването е + 177 000, HCV генотип 1+3.
Вчера предадох протокола в Здравната каса, като искането е за лечение с Пегинтрон и Ребетол.
Резултатите от Биопсията ги публикувах. Не са никак добри. Казват, че имам Цироза. Но там няма отделни обозначения с буквата Ф например.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #6 -: Юни 13, 2008, 23:41:53 »
Здравей,

Първият ми въпрос-кой казва ,че имаш цироза? Лекуващият ти доктор ли? Кой е той? Поради какви причини са ти назначили Ребетол и ПегИнтрон? Имаш ли някаква представа от къде и кога е възможно да си се заразил? Ако никъде в резултата ти от биопсията няма обозначение Ф и А / активност/ то предполагам,че си си платил да ти издадат резултата експресно / тогава не включват А и Ф/. Относно високите нива на АСАТ/АЛАТ - защо толкова време никой лекар не ти е обърнал внимание? Надявам се,че не употребяваш и алкохол. Съжалявам,ако поста ми звучи малко сурово, но се опитвам да разбера повече за твоя случай.Колкото повече информация,толкова по-добре :)

Надявам се,да си преодолял шока от новината и да се опиташ да пренастроиш целият си начин на мислене-забрави думата цироза,не добри резултати и тн. Вирусното ти натоварване от 177 000 не е от най-големите които е виждал този форум :) а и с лекарствата за лечение на Хепатит С които се отпускат /дано не чакаш много/ и дават страхотни резултати още на 3-ти месец имаш огромния шанс да изчистиш вируса завинаги.

Не се притеснявай от нищо тук, питай- ние ще отговаряме спрямо силите си :) Форума е организиран така от създателя си,че да бъде максимално достъпен- за по-лесна ориентация темите са разделени според тематиката си, обикновено всеки член си има по една тема в която разказва историята си. В зависимост дали чака лечение,в момента е на такова или е преминал лечение, съфорумеца пише в разл.отдел. Ако влизаш често тук, ще свикнеш със сайта и ще започнеш да се ориентираш много бързо, не се притеснявай.
 Ние ще следим твоята история в тази тема а и надявам се скоро да пуснеш нова тема в раздел " На лечение съм" :)

От мен късмет  :good: :good: :good:

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #7 -: Юни 14, 2008, 08:08:05 »
Браво,още един пациент от МВР болница!
Започвам с въпросите:Кой ти беше лекуващ лекар там,да не би д-р Петрова от гастроентерологията?
Кой ти прави биопсията?

Не съм клюкарка,не ме разбирай погрешно,просто и моя мъж беше за диагностика и проследяяване на лечението там!

Вече съм убедена ,че в МВР болница,се чудят какви по-различни медикаменти да назначават,с оглед на цена и възраст на пациента!

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #8 -: Юни 15, 2008, 10:45:29 »
    През изминалата седмица мой близък донесе при мен протоколи за лечение на хроничен хепатит С, издадени от МВР болница. Той е с Ф - 1 и ниско вирусно натоварване. На мен също ми направи впечетление назначената терапиая: Ребетол и Пегинтрон!
     Аз никъде не видях в твоите резултати да се споменава за цироза, а хроничвия хепатит С се лекува! Горе главата и напред с позитивно мислене.
     Ще трябва да се въоръжиш с търпение, до момента в който ще ти върнат одобрени протоколите и се нагласиш за 11 месечно лечение /генотип 1 се лекува 48 седмици/.  Желая ти успех! Каквото те интересува пиши иие ще отговоряме!

Силвия

Неактивен todborce

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 16, 2008, 06:01:04 »
Здравейте,

На 54 години съм, от София. Пенсионер от МВР. В момента работя като шофьор, защото пенсията ми е малка.
Още от войник при мед. прегледи ми казват, че чер. ми дроб е увеличен, като на алкохолик, а аз не злоупотребявам с алкохол.
Сега от близо 20 години имам раздвижени трансаминази АСАТ и АЛАТ. АСАТ 1989 год. ми е бил 25, сега ми е 36. АЛАТ 89 год. ми е бил 152, сега ми 82. Имам и наследствена анемия В-та Таласемия Хетерозиготна. Хемоглобина ми е 110.
Резултата за нивото на инфекцията ми е 177 000 ИУ/мл генотип 1+3.
Имам хроничен вирусен С хепатит.
Резултата от Сляпа Чернодробна Биопсия е:
Изразено портално възпаление с "пиис мил" некрози заемащи цялата циркумференция на гланичната ламела. "Бриджинг" некрози. Умерено изразено лобуларно възпаление. Не се попада на фоликулоподобни структори. Фиброзна експанзия във всички налични ПЗ с "бриджинг" фибрози.
Залключение: Хроничен хепатит с изразена активност, без характерните за   HCV етиология белези.
 черен дроб на 6-7 см под ребрената дъга, плътна консистенция, с размери 15,3 см.
Имам варици на хранопровода 2ра-3та степен.

Лежах в МВР болница, София, диагнозата ми е Диагнозата ми е: Компенсирана чернодробна Цироза. Активна  Хепатит С инфекция генотип 1+3, с Варици на хранопровода 2ра, 3та степен.
Предписаха ми лекарства  ПЕГИНТРОН 120 мсг и Ребетол 200 мг. Протокола го внесох в РЗОК на 12.06.08.

Лекарите от МВР болница ми казаха, да не чакам разрешение и лекарства от Здравната каса, защото се бавят повече от година, а да почна веднага да се лекувам.
Но как да стане, с тия скъпи лекарства. Не знам какво да правя. Да продавам ли жилището си заради лекарствата, заеми ли да тегля, или да чакам от Здравната каса.
Какъв е вашия съвет. Във връзка с тази дилема не мога и да спя. Досега чер. дроб не го чувствах, сега почнах да чувствам някаква тежест. Може и да е от внушение. Аз съм спортен тип и почнах обичайните си упражнения. Може ли с тоя черен дроб да извършвам такива. Биопсията ми я правиха на 23ти Май т.г.

Е-майл адреса мие : todborce@yahoo.com, dom. tel.: 02/967 1303, mob. 0898 788 963, Sky-pe todor.todorov

Много моля за съвети.

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #10 -: Юни 16, 2008, 07:31:18 »
Здравей!  :clap:ето ,че се справи!
За упражненията,мисля,че ако не са много натоварващи,не си вредиш,но ти знаеш какви са!
За болката,не си единствен,който след диагнозата,започва да го усеща,сега може  и от самата биопсия,да има известна чувствителност!
Опитай се ,ако се налага и с психиатър дори,да не превръщаш думата хепатит или цироза,в мото на живота си!Не забравяй,че дори и да е вярна 100% ,ти и досега си живял с тази болест,а сега й даваш шанс да ръководи живота ти!

Засега това от мен,ще оставя място и за другите,защото съм много приказлива, :bye: :congrats:Теди!
« Последна редакция: Юни 16, 2008, 11:36:44 от tedibon »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #11 -: Юни 25, 2008, 10:09:46 »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007