Здравейте,
На 54 години съм, от София. Пенсионер от МВР. В момента работя като шофьор, защото пенсията ми е малка.
Още от войник при мед. прегледи ми казват, че чер. ми дроб е увеличен, като на алкохолик, а аз не злоупотребявам с алкохол.
Сега от близо 20 години имам раздвижени трансаминази АСАТ и АЛАТ. АСАТ 1989 год. ми е бил 25, сега ми е 36. АЛАТ 89 год. ми е бил 152, сега ми 82. Имам и наследствена анемия В-та Таласемия Хетерозиготна. Хемоглобина ми е 110.
Резултата за нивото на инфекцията ми е 177 000 ИУ/мл генотип 1+3.
Имам хроничен вирусен С хепатит.
Резултата от Сляпа Чернодробна Биопсия е:
Изразено портално възпаление с "пиис мил" некрози заемащи цялата циркумференция на гланичната ламела. "Бриджинг" некрози. Умерено изразено лобуларно възпаление. Не се попада на фоликулоподобни структори. Фиброзна експанзия във всички налични ПЗ с "бриджинг" фибрози.
Залключение: Хроничен хепатит с изразена активност, без характерните за HCV етиология белези.
черен дроб на 6-7 см под ребрената дъга, плътна консистенция, с размери 15,3 см.
Имам варици на хранопровода 2ра-3та степен.
Лежах в МВР болница, София, диагнозата ми е Диагнозата ми е: Компенсирана чернодробна Цироза. Активна Хепатит С инфекция генотип 1+3, с Варици на хранопровода 2ра, 3та степен.
Предписаха ми лекарства ПЕГИНТРОН 120 мсг и Ребетол 200 мг. Протокола го внесох в РЗОК на 12.06.08.
Лекарите от МВР болница ми казаха, да не чакам разрешение и лекарства от Здравната каса, защото се бавят повече от година, а да почна веднага да се лекувам.
Но как да стане, с тия скъпи лекарства. Не знам какво да правя. Да продавам ли жилището си заради лекарствата, заеми ли да тегля, или да чакам от Здравната каса.
Какъв е вашия съвет. Във връзка с тази дилема не мога и да спя. Досега чер. дроб не го чувствах, сега почнах да чувствам някаква тежест. Може и да е от внушение. Аз съм спортен тип и почнах обичайните си упражнения. Може ли с тоя черен дроб да извършвам такива. Биопсията ми я правиха на 23ти Май т.г.
Е-майл адреса мие :
todborce@yahoo.com, dom. tel.: 02/967 1303, mob. 0898 788 963, Sky-pe todor.todorov
Много моля за съвети.