Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 27701 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
    • Профил
Re: Здравейте
« Отговор #15 -: Октомври 09, 2007, 13:04:24 »
Здравейте приятели!
След подещение при доцент Коцев в град Варна си направих хепатитните маркери по негово предписание.Към тях вклю4их и маркерите които емо е посо4ил в темата тълкуване и интерпретация)на иследвания при хепатитите.
А моите резултати са;
anti HBc total-положителен
anti Hbc       -положителен

anti HBs- отрицателен,anti HDV- отрицателен ,HBe Ag- отрицателен, anti HBc Igm- отрицателен
anti HCV-отрицателен;
В4ера минах на преглед при професор Чернев и той ми обясни,4е за съжаление моят хепатит е хрони4ен и съм от тези хора,на които организма не може да се пребори сам с ифекцията.
Той ми каза,4е трябва да се направи биопсия ,като лично той иска да ми я направи .Каза ми;няма ве4е какво да правиш във Варна-защо ли си мисля,че е много прав.
    Каза,че искал да види Pcr(ако го пиша правилно),който ще излезе след една седмица.Спомена ,че трябва да се назначи ле4ение с интер ферон.

Много ви моля,дайте ми съвет какво то4но да правя от тук нататък;
дали да си продължа с професор  Чернев или да продължа във Варна с доцент Коцев.
Мол

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #16 -: Октомври 09, 2007, 13:12:06 »
Здравейте приятели!
След подещение при доцент Коцев в град Варна си направих хепатитните маркери по негово предписание.Към тях вклю4их и маркерите които емо е посо4ил в темата тълкуване и интерпретация)на иследвания при хепатитите.
А моите резултати са;

anti HBs- отрицателен,anti HDV- отрицателен ,HBe Ag- отрицателен, anti HBc Igm- отрицателен
anti HCV-отрицателен;
В4ера минах на преглед при професор Чернев и той ми обясни,4е за съжаление моят хепатит е хрони4ен и съм от тези хора,на които организма не може да се пребори сам с ифекцията.
Той ми каза,4е трябва да се направи биопсия ,като лично той иска да ми я направи .Каза ми;няма ве4е какво да правиш във Варна-защо ли си мисля,че е много прав.
    Каза,че искал да види Pcr(ако го пиша правилно),който ще излезе след една седмица.Спомена ,че трябва да се назначи ле4ение с интер ферон.

дали да си продължа с професор  Чернев или да продължа във Варна с доцент Коцев.
Мол

Проф. Чернев е най-добрият!

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #17 -: Октомври 09, 2007, 13:27:58 »
Здравейте приятели!
А моите резултати са;

anti HCV-отрицателен;

Мол

Проф. Чернев е най-добрият!

Аз имам няколко забележки! Че ти е хроничен хепатита ясно, но защо веднага трябва да се прави биопсия ??? Все пак HBeAg е отрицателен и езнимите ти са леко завишени. Има голяма вероятност да си само носител, особено PCR теста или HBV DNA (един и същ тест с две наименувания) не покаже репликация. Той даже и да покаже това пак не е знак за активно заболяване. Обикновено тези които са с положителен HBeAg се свързват с активен/увреждащ черния дроб хепатит.

Малко е объркано, но мисълта ми е, че може да си просто носител и едно лечение и биопсия да са абсолютно излишни.
Моите уважения към специалиста, но при хепатит В никога не се знае нищо до последно и ако има 20 правила и 200 изключения. Не може на базата на тези изследвания досега да прецени че си подходящ за лечение. Първо трябва да излезе HBV DNA и тогава да се прецени дали е нужна биопсия. И тогава да покаже свръхнормална репликация е напълно възможно черния ти дроб изобщо да не е увреден и да няма нужда от лечение с интерферон. Или пък да имаш нужда от лечение и интерферона да не е подходящ за тебе. Има още 4 медикамента за лечение на хроничен хепатит В.

Все още е рано да се прецени какво е подходящо за тебе, струва ми се че професор Чернев си изхвърля малко с предварителната си преценка. Помести тука като ти излезе резултата от PCR теста!

Поздрави, Емо!
« Последна редакция: Октомври 09, 2007, 13:31:35 от Emanuil Denkov »

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
« Отговор #18 -: Октомври 09, 2007, 19:50:16 »
Здравей, Емо!
Всеки ден чета постовете във форума и днес след като прочетох това, което си написал, че ако HBeAg е отрицателен, това означава, че хепатит Б не е активен ме накара да си разгледам отново всички изследвания.
на 25,07,2005г -това е по време на приемането ми в инфекциозното с високи ензими над 1000
HBeAg (-); Anti-HBsAg (+);
на 22,11,2005г. - след като ензимите паднаха в норма - HBeAg (-); Anti-HBsAg (+); PCR - 470 000 cop/ml
И в същото време с с фиброза 2,5 степен - след биопсиятя.
Мисля, че HBeAg (-) не може да гарантира, че вируса не е активен и не уврежда черния дроб. Поне при мен - доста го е увредил! >:(
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #19 -: Октомври 09, 2007, 21:05:09 »
Здравей, Емо!
Всеки ден чета постовете във форума и днес след като прочетох това, което си написал, че ако HBeAg е отрицателен, това означава, че хепатит Б не е активен ме накара да си разгледам отново всички изследвания.
на 25,07,2005г -това е по време на приемането ми в инфекциозното с високи ензими над 1000
HBeAg (-); Anti-HBsAg (+);
на 22,11,2005г. - след като ензимите паднаха в норма - HBeAg (-); Anti-HBsAg (+); PCR - 470 000 cop/ml
И в същото време с с фиброза 2,5 степен - след биопсиятя.
Мисля, че HBeAg (-) не може да гарантира, че вируса не е активен и не уврежда черния дроб. Поне при мен - доста го е увредил! >:(

Здравей marry, прочети че казах обикновено ;), а не винаги. И също с поста си споменах, че има и няколко норми и правила с хиляди изключения. Затова се възмутих, че професора е избързал. Обикновено при тези с положителен HBeAg са с,  на английски му викат "wild type" (див тип). Но има и от двата случая и хора с отрицателен и положителен HBeAg, да са с активно заболяване. Но по вероятно е човек с отрицателен HBeAg да няма репликация и да е само носител. По-важния тест е HBV DNA! Ако покаже висока репликация е много възможно да е с активно заболяване, но и тогава има излкючения. Много често са правени биопсии на хора с абсолютно непокътнати черни дробове.

Поздрави, Емо
« Последна редакция: Октомври 09, 2007, 21:10:28 от Emanuil Denkov »

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #20 -: Октомври 09, 2007, 22:17:20 »
Здравейте;
Много ви благодаря за мненията ,за мен това е не само информация а и подкрепа.
Поздрави!

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #21 -: Октомври 10, 2007, 09:02:00 »
Здравейте;
Много ви благодаря за мненията ,за мен това е не само информация а и подкрепа.
Поздрави!

Със сигурност Емо е прав в едно - при този скапан хепатит В можеш да срещнеш всякакви случаи!!!. Синът ми е с HBeAg/-/, с ензими малко над нормата,р-ти от биопсията - неактивен хроничен хепатит В, а с ужасно много на брой вируси т.е. PCR или HBV DNA - 158 000 000 копия /това е резултат от вчера/ !!!!!!! Чудо на вирусите!!!!!

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #22 -: Ноември 19, 2007, 17:03:11 »
Здравейте!

Днеска най-накрая ми излезе резултата от прословутия PCR,за радост същият е -ОТРИЦАТЕЛЕН
Искам да се обърна към всички вас съфорумци за съвет.
При положение че PCR e ОТРИЦАТЕЛЕН.Гама-39,8; АсАт-23,0;АлАт-31,3.

И anti HBc total-положителен   ;anti Hbе       -положителен ;
anti HCV-отрицателен;

При тези резултати,какво е най-уместно да направя?
Както споменах по горе,Професор Чернев ме съветва да ми направи биопсия,но с уговорката да види и PCR.
Моля ви дайте ми съвет вие какво да направя,въпреки ,че зная мотото на форума;"каквото и да се пише тук трябва 4овек да се съветва с лекар".Но вашето мнение е ценно за мен,така че моля ви дайте ми съвет.Предварително ви благодаря.
Поздрави!

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #23 -: Ноември 20, 2007, 15:16:35 »
Здравейте!
Днеска ходих до лабораторията ,в която ми направиха иследванията за' разчитане'.
Оказа се,че ;  anti HBc total e : anti HBcor YgG(ако го пиша правилно),който показвал,4е хепатита е по стар.Аз бая се шашнах,защото изглеждаше ,че съм прекарал хепатит c' без да знам,но за моя радост не е така.Моля ви дайте ми съвет какво да предприема за напред.
Вече имам записан час за професор Чернев,но за мен е важно и вашето мнение.
Поздрави.

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
« Отговор #24 -: Ноември 20, 2007, 16:52:06 »
Здравей!
Мисля, че трябва да си много щастлив след като PCR теста ти е отрицателен! Това означава, че вируса не е активен и не се размножава!
Моето лично мнение е, че при това положение не е нужно да се прави биопсия и не се налага никакво лечение.
Има много хора, които са само носители на вируса, но той не им вреди.
Въпреки това трябва да направиш ваксини на хората с коита живееш, за да си спокоен, че няма да ги заразиш!
Поздрави и успехи!
Мери

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #25 -: Ноември 20, 2007, 19:49:40 »
Здравей и от мен.
Според мен трябва да говориш с професора и може би и с други лекари да събереш повече от едно мнение.
Искам само да ти кажя, че на мен проф. Чернев ми каза ,че ще се наложи биопсия само, ако резултатът е положителен .Така, че можеш само да си щастлив, че при теб е отрицателен.Поздрави,за което.
Желая ти всичко хубаво .
Миглена

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #26 -: Ноември 23, 2007, 18:32:46 »
Здравейте!

Днеска най-накрая ми излезе резултата от прословутия PCR,за радост същият е -ОТРИЦАТЕЛЕН
Искам да се обърна към всички вас съфорумци за съвет.
При положение че PCR e ОТРИЦАТЕЛЕН.Гама-39,8; АсАт-23,0;АлАт-31,3.

И anti HBc total-положителен   ;anti Hbе       -положителен ;
anti HCV-отрицателен;

При тези резултати,какво е най-уместно да направя?
Както споменах по горе,Професор Чернев ме съветва да ми направи биопсия,но с уговорката да види и PCR.
Моля ви дайте ми съвет вие какво да направя,въпреки ,че зная мотото на форума;"каквото и да се пише тук трябва 4овек да се съветва с лекар".Но вашето мнение е ценно за мен,така че моля ви дайте ми съвет.Предварително ви благодаря.
Поздрави!
Здравей,
За да могат повече хора да видят резултатите ти и да изкажат мнение, можеш да стартираш отделна тема в раздела "Общи теми", в която да публикуваш всички изследвания, които си си правил досега и резултатите от тях.
Аз за съжаление не разбирам много от хепатит B, но във форума вече има няколко души, които могат да изкажат компетентно мнение.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Публикации: 298
    • Профил
« Отговор #27 -: Юни 24, 2008, 14:21:59 »
Майка ми също беше на есенциале форте, изписан от лекарка като лекарство за Хепатит Б, явно има някаква такава практика. Тя отказа лечение с интерферон, защото се страхуваше от страничните ефекти, стойностите на чернодробните й ензими бяха достигнали 1000, тя пи есенциале форте, пази диета и т.н. и сега, т.е. след около 8 години, стойностите й са 10 - 12. Не сме изследвали Hbe Ag и DNA, но черният дроб се възстанови от само себе си.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007