Автор Тема:  Здравейте!  (Прочетена 28076 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Здравейте!
« Отговор #15 -: Октомври 24, 2007, 20:56:11 »
Благодаря!
Наистина като чета какво ме чака - ще имам нужда от подкрепа, от воля и може би от женски инат!
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #16 -: Октомври 25, 2007, 01:03:55 »
Браво, поздравления! :)
Пожелавам ти успешно лечение!
Каня те в отделен пост в раздела На интерфероново лечение съм, да публикуваш информация за всичко около започването на лечението и за притесненията, които имаш.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Valentin Maneff

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 66
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2007, 07:33:03 »
Давай здраво напред,с теб ме!Успех!!!

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2007, 11:56:42 »
    Здравей и от мен!
    Поздравявам те за започването на лечението и ти желая успех от все сърце.
    Що се отнася до 100% излекуване при хроничен хепатит Б, това което аз знам е, че се отпуска лечение в случай на висока активност на вируса и при положителен HBeAg ,  което мисля, че означава липса на антитела срещу вируса. Лечението има за цел да създаде такива антитела, които да атакуват вируса и да го докарат до определени стойности, които след това постоянно се наблюдават. Ако греша някъде, поправете ме. Един път, стигнала до това положение, ще бъдеш по-спокойна, защото поне ще знаеш, че хепатита е увладян до известна степен. После ще чакаш за нови лекарства, които мисля, че в момента се тестват за пълното ти излекуване. Моя приятел е също с хроничен хепатит Б, аз съм с хроничен Ц. На мен веднага ми отпуснаха лечение, а за него няма да отпуснат, защото тои е с отрицателен HBeAg. Както вече споменах, целта при теб е да се докараш до неговото положение. Той го има от над 15 години. Ние също ще чакаме да лицензират някое лекарство, което напълно лекува хроничен хепатит Б. Това е от мен засега. Надявам се и стискам палци всичко при теб да се развие и премине леко и с положителен резултат.
     До скоро и горе главата.
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #19 -: Ноември 09, 2007, 21:56:49 »
Здравей, Неврон!
Аз също съм с отрицателен HBeAg, но  ми отпуснаха лечение! Не знам от кога го имам хепатита, но съм правила 2 кризи с много високи стойности на чернодробните ензими и черния ми дроб е доста увреден. Може би затова са ме включили за лечение.

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #20 -: Ноември 10, 2007, 03:03:15 »
Здравей, Мери!
Не съм много добре запозната с хепатит Б, но ще взема да попрочета малко, че само се изказвам неподготвена, май. Надявам се да не съм те заблудила. Тук на нас ни обясниха това което аз ти казах. Хубаво е обаче, че Радо е сложил най-отгоре на форума нещо като мото, винаги посетителите да се съветват с лекари специалисти и да проверяват достоверността на информацията, която получават чрез него(форума).
Поздрави и успещно започване и привършване на лечението.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен pumuckl

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #21 -: Ноември 19, 2007, 21:52:29 »

HBV DNA(PCR) - 481700 cop/ml или 91577 IU/ml незнам това дали е много или малко за Б хепатит?
взеха ми кръв и за изслезване генотипа на вируса, но нищо не са написали в документите ми за това. Професор Кръстев ми каза, че е възможно вируса да е мутирал, при което да е променил генотипа си и затова съм изкарала 2 остри реакции. Но така и не са написали какъв е генотипа на вируса в документите, които ми дадоха. Преди да е мутирал съм нямала високи трансаминази, защото имунната система си е създала антитела, които са се справяли с него, а след като е мутирал, антителата вече не го разпознават и не могат да се справят с него. Именно и затова са започнали да се качват стойностите на АСАТ и АЛАТ. И на мен самата ми е интересно да разбера дали това, което ми каза професора е истина. Ако имам път към София ще отида да видя дали има някакви резултати от изследването за генотипа на вируса. ако той е прав би трябвало да имам не само един генотип, а 2 различни.

Мери, преди второто повишаване на ензимите, правила ли си изследване за HbsAg или анти-HbsAg? За антиген или антитела. Защото ако е така, както го описваш, явно ти си такъв случай, че си оздравяла от хепатита и действително той или е мутирал и е предизвикал остра реакция, или просто антителата ти са свършили. В друга тема пишеш, че си с анти-HbsAg (+), което значи, че все още имаш антитела, т.е. някаква защита от този вирус. По принцип тези антитела се появяват с висок титър при оздравяване, заедно с изчезването на австралийския антиген. Правили ли са ти изследване, което да показва титъра на антителата? Днешните изследвания показват число, а н плюс или минус, както го даваш. Или може би имаш предвид антигена - HbsAg?

И друго - виждам, че си на лечение вече, а случая ти наистина е интересен. Лекуват те от хроничен хепатит заради увеличени ензими. На фона на това, че ти вече си се справила /aко това е било така/ с хепатита и за 6 години тялото ти трябва да е постигнало някакво статукво с тоя вирус /всмисъл, че него или го изкарваш и изчистваш, или оставаш обикновен носител/, е...мутирал и предизвикал втора остра реакция?! Възможна хипотеза, може би, но със сигурност рядка. Чисто откъм теория на вероятностите ако погледна: не е ли възможно завишаването на чернодробните ензими и увреждането на дроба да е резултат от нещо друго, а да не е от хепатита?
Казваш, че имаш проблеми с жлъчката. Принципно някои болести, свързани с жлъчните канали могат да доведат до по-сериозно увреждане на черния дроб, отколкото самия хепатит.

Мислила ли си за това, че 1300 ензима може да са следствие от нещо такова...а ти лекуваш хепатит, който всъщност не ти вреди, защото си само носител? Ето, сама казваш, че даже HbeAg нямаш положителен!

Т.е. кое е по-вероятно? Някаква фантастична мутация да се е случила точно при теб, или да има някакво усложнение с "жлъчните" ти болести, които да са отговорни за вдигането на ензимите? На мен второто ми се вижда по-вероятно. Карала си хепатит, останал ти е австралийския антиген, но не си имала проблеми. Изведнъж той се активира отново...

Това ти го давам като насока за размисъл, просто като човек, който гледа отстрани и който има някакво понятие какви малоумни доктори има по тоя свят. Не приемай тези размисли за чиста монета, просто хипотеза. Всичко това лесно може да се провери. Ако след започнатото лечение ензимите не паднат в норма - значи не е вирус причината.

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #22 -: Ноември 20, 2007, 00:07:19 »
Здравей!
Никога не съм имала Анти HBs положителен. Имам Anti HBe положителен!
   Изследванията ми от Цибалаб от края на 2005 г. са:
HBsAg (+)
Anti HBs  2.54 U/L (до 10 - отрицателен)
Anti HBc - Ig M (-)
HBeAg    (-)
Anti HBe  (+)

Да - при хроничен хепатит Б - всичко е възможно и всичко може да се очаква.
Правила съм си изслезвания между двете кризи и винаги HBsAg (+)!!! И въпреки това ензимите си ми бяха в норма от 1999 до 2005г. Следила съм ги почти през 3 месеца.
Въпреки, че имам камъчета в жлъчния мехур съм нямала типичните жлъчни кризи с болки и повръщане.
Репликациите на вируса показват, че хепатита ми е активен.
Когато ме приеха в болницата при втората криза в инфекциозното лекуващата ми лекарка каза, че е възможно да направя сероконверсия и да се изчисти вируса след тази втора криза - но уви - не стана така!
« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 00:20:02 от Mery »

Неактивен pumuckl

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #23 -: Ноември 20, 2007, 01:16:34 »
Здравей, Емо!
Всеки ден чета постовете във форума и днес след като прочетох това, което си написал, че ако HBeAg е отрицателен, това означава, че хепатит Б не е активен ме накара да си разгледам отново всички изследвания.
на 25,07,2005г -това е по време на приемането ми в инфекциозното с високи ензими над 1000
HBeAg (-); Anti-HBsAg (+);
на 22,11,2005г. - след като ензимите паднаха в норма - HBeAg (-); Anti-HBsAg (+); PCR - 470 000 cop/ml
И в същото време с с фиброза 2,5 степен - след биопсиятя.
Мисля, че HBeAg (-) не може да гарантира, че вируса не е активен и не уврежда черния дроб. Поне при мен - доста го е увредил! >:(

Това е постът, в който сте писала, че анти-HbsAg Ви е положителен. Сега както виждам, имате число, макар и малко.

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #24 -: Ноември 20, 2007, 16:06:55 »
Да - грешката е моя! Не съм погледнала референтните граници, (че до 10 се води отрицателен) или съм преписала нещо грешно от изследванията. Извини ме, че съм те заблудила.

Неактивен M.Dimitrov

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
« Отговор #25 -: Март 16, 2008, 19:35:26 »
Зрасти Мери, аз тези дни си подадох документите в РЗОК и сега започва великото чакане. Бях озадачен обаче, че са ми предписали лечение с Роферон А, а видях, че ти си на Пегасис. Не знам от какво се определя това, мойте стойности бяха нАСАТ - 208 и АЛАТ - 440, но репликацията на вируса ми е 20 600000. Прочетох някъде че от 2006г. този Роферон не се изписва, а се замества от друг вид интерферон който бил по евтин. Знаеш ли нещо по въпроса, и как ти се отразява на теб лечението с Пегасис ?

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #26 -: Март 16, 2008, 20:01:37 »
Здравей!
Като гледам броя на копията на вируса при теб - 20 600 000 - това може би е причината за да ти изпишат Роферон А! Мисля, че съпруга на Tedibon беше с много голямо вирусно натоварване - по-голямо от това, което е при теб и той също не се лекува с Pegasys а с Realdiron!
Лекуващият лекар е този, който определя с какво ще се лекува пациента!!!
Ние само си вземаме протокола и се нареждаме на опашката на чакащите!
На мен лечението с Pegasys засега ми се отразява добре - най-добрата новина е, че в края на третия месец вирусите вече не се засичат т. е. са <300!!! :D

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #27 -: Март 27, 2008, 12:03:14 »
Здравей Мери,

Много се радвам за добрите ти резултати! Стискам палци и за напред всичко да бъде наред!!  :)

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #28 -: Март 28, 2008, 00:45:21 »
Честито и от мен!
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007