Здравей,
Тук нещо ми се губи, прегледах постовете ти и доколкото виждам, това е първия ПСР, който ти е правен след началото на лечението. Ако е така, то тогава не знам какъв метод за изчисление използваш, защото ПСР-а ти е отрицателен. Ако той беше над 615 IU/mL (колкото обикновено е чувствителността на количествения ПСР), то тогава можеше да се правят някакви по-тънки сметки. С този резултат ти дори не знаеш кога точно той ти е станал отрицателен, което не значи нещо лошо разбира се. Ако ПСР-а ти е отрицателен на 12-тата седмица, тогава се приема, че имаш Early Virological Response (EVR), а това може единствено и само да е добър знак за изхода от лечението. Отделно, ако постигнеш Rapid Virological Response (RVR), тогава шансовете ти за излекуване стават още по-големи, но в случая ти не знаеш дали си имал RVR, защото той се прави по-рано, като съответно за RVR се приема отрицателния ПСР на 4-тата седмица след започване на лечението.
За момента аз не виждам нищо притеснително в твоите резултати, дори напротив.
Би ли дал линк към тази информация за моделиране на резултатите от лечението, за да погледна какво имаш предвид.
Поздрави,
Радо