Автор Тема:  18 седмица от лечението  (Прочетена 5896 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Independent

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
18 седмица от лечението
« -: Юни 24, 2009, 09:56:10 »
 Здравейте,
В петък ми предстои 18 инжекция. Днес си взех количествения РНК тест, направен през 14тата седмица. Репликации не се откриват (стартирах лечението с 952 000 копия). Първоначално се зарадвах много смятайки, че това е добре, но после открих линка за моделиране на резултата от лечението при генотип 1 (аз съм 1+2+3) и излезе, че дефакто се наблюдава слаб вирусологичен отговор което ме притесни страшно... Слаб ли е наистина отговора на лечението спрямо вируса? Друг ПСР, не ми е правен освен този преди старта на лечението.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Re: 18 седмица от лечението
« Отговор #1 -: Юни 24, 2009, 23:39:30 »
Здравей,
Тук нещо ми се губи, прегледах постовете ти и доколкото виждам, това е първия ПСР, който ти е правен след началото на лечението. Ако е така, то тогава не знам какъв метод за изчисление използваш, защото ПСР-а ти е отрицателен. Ако той беше над 615 IU/mL (колкото обикновено е чувствителността на количествения ПСР), то тогава можеше да се правят някакви по-тънки сметки. С този резултат ти дори не знаеш кога точно той ти е станал отрицателен, което не значи нещо лошо разбира се. Ако ПСР-а ти е отрицателен на 12-тата седмица, тогава се приема, че имаш Early Virological Response (EVR), а това може единствено и само да е добър знак за изхода от лечението. Отделно, ако постигнеш Rapid Virological Response (RVR), тогава шансовете ти за излекуване стават още по-големи, но в случая ти не знаеш дали си имал RVR, защото той се прави по-рано, като съответно за RVR се приема отрицателния ПСР на 4-тата седмица след започване на лечението.
За момента аз не виждам нищо притеснително в твоите резултати, дори напротив.
Би ли дал линк към тази информация за моделиране на резултатите от лечението, за да погледна какво имаш предвид.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Independent

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 25, 2009, 10:16:34 »
Здрасти,
Благодаря за компетентния отговор. Доста информация изчетох и вече колкото повече чета толко повече се обърквам. За съжаление сега разбрах, че е било добре да си пусна ПСР на 4тата седмица. По принцип пускат на 3 и 12 месец (за генотип 1) и никой не ми беше казал, че е добре да си следя ПСР-а по-често.
Ето го линка - http://sites.google.com/site/modelhcv/Home/ModelHCV1.1.xls?attredirects=0 , м/у другото го намерих във форума.

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 312
    • Профил
« Отговор #3 -: Юни 25, 2009, 10:43:24 »
Здрасти и от мен.Успех в борбата и бой на вируса  :cowboy: Нормално е да се объркаш информацията във форума е толкова много,но постепено човек свиква с новостите и става по ориентиран,радвай се че има място каквото е форума за да намериш отговорите на своите въпроси и че благодарние на хората от форума получаваш информация,която от страна на докторите няма да получиш.Всички сме така не получаваме информация и ако не е този форум незная къде ли щяхме да търсим отговори на въпросите си.Още веднъж успех от мен и смело напред  :carate:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Юни 25, 2009, 23:14:38 »
Да, сега видях, това е информацията публикувана от Коко.
Просто грешно си използвал таблицата. Тя очаква първо ти да си си правил по-често ПСР, които съответно да ползваш за база за сравнение. Тъй като ти нямаш такива, единствения ПСР, който важи, е този който си си направил сега, а той е отрицателен. Но няма с кой друг ПСР да го сравняваш, освен с този отпреди започването на лечението.
Независимо от това какви са ти били резултатите на 4-та седмица, това е един изключително добър резултат, който може само да те обнадежди, за да си довършиш докрай лечението.
Успех!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Independent

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 26, 2009, 12:40:45 »
Благодаря за отговора Ради, сега като се замислих наистина таблицата няма как да даде коректен резултат при липса на ПСР на четвъртата седмица, но толко се бях притеснил покрай този тест, че не можех да мисля адекватно.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007