Автор Тема:  Болничен  (Прочетена 6925 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Болничен
« -: Септември 04, 2009, 17:51:45 »
На мъжа ми му предложиха идеалната за него работа - тихо, кротко, в интелигентна среда.
За мизерни спрямо предишните му доходи пари, но пък той вече от доста време е безработен и не знам дали може да придиряме. За мен на този етап по-скоро е важно да не се заседява вкъщи и да среща нови хора.
Първият му работен ден съвпада с приема му в клиниката. Добре, да речем ще се обадим на онази тъй сговорчива докторка от приемния кабинет и тя след като хубаво ни овика, ще премести приема (което не е много добре, защото трябва да се прави кръвопускане, а то не бива да се отлага).
Обаче така или иначе в един момент ще трябва да излезе в болнични, а той пак се притеснява за диагнозата. Има ли хора, които реално са молили да не им пишат хепатита в болничния лист, и успявали ли са.
Hang in there.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Болничен
« Отговор #1 -: Септември 04, 2009, 19:08:48 »
Да, на мен лично от "Иван Рилски" като ми пишеха болничният, ми предложиха да упоменат друга диагноза,и да скрият хепатита. Аз отказах, защото нямам проблеми с работодателят си, но съм при него от три години; при започване на ново място мисля, че е по-добре да не се разкрива от самото начало- хората си създават изкривено мнение и край.

Неактивен galq

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Септември 04, 2009, 22:49:18 »
А на моят мъж му презавериха и здравната книжка и на нея пише ,че е здрав.Казаха ,че хепатита няма нищо общо с болестите ,които се изискават там.Иди и ги разбери .А във форума съм срещала обсъждането на тази тема и нямаха проблеми с писането на друга диагноза в болничния лист.А на мъжът ти какво е това кръвопускане ,което му правят .Извинявам се ,но нещо съм пропуснала .

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #3 -: Септември 05, 2009, 11:06:04 »
Заради увреждането на черния дроб, а и заради хемоглобинопатията, мъжът ми натрупва желязо в кръвта.
Затова му източват по малко кръв, би трябвало всеки месец.
Hang in there.

Неактивен kitaeca1970

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 272
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #4 -: Септември 05, 2009, 13:44:51 »
Дани по мое мнение това ще бъде грешка.На мъжът ти често ще му се налага да излиза в болнични,най-вероятно на работа ще започнат подпитвания и догадки относно заболяването му и той ще се чувства още по-неудобно.Не разбирам защо трябва да се крием сякаш сме виновни за нещо или сме някакви ходещи зарази.Прави ми впечатление неухотата с която моя отговаря ,когато го питат от какво е болен.Ако пък новите работодатели и колеги на мъжът ти покажат някакво лошо отношение,свързано със заболяването му значи средата не е  толкова интелигентна,колкото сте си мислели.

Неактивен cvetna

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #5 -: Септември 05, 2009, 19:50:22 »
здрасти Дани

на мен досега винаги са ми писали друга диагноза, когато съм ги молила - аз съм в Александровска. Единствено последният път се заядоха нещо, почнали са някакви проверки и май са се наплашили... във вторник ще ходя да си вземам болничния и ще видя ще успея ли да ги навия...

иначе - с мъжа ти най-добре можете да прецените дали да казва на новата работа или не... и аз работя в уж интелигентна среда, но скоро имах възможността да чуя мнения на колегите си за хепатита и се уплаших... малко е затворен кръг това - докато ние не почнем да говорим открито, няма как да накараме хората да разберат за какво става въпрос... а не говорим, защото другите не разбират за какво става въпрос...
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #6 -: Септември 05, 2009, 21:26:32 »
На мен Джи пи-то ми даде болничен с друга диагноза.
За сега мисля, че не е добра идея да казвате на работа.Това е мое  мнение като човек изпитал лично негативите  от невежеството на хората.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #7 -: Септември 05, 2009, 22:58:22 »
Йоки,
няма как да започнеш на ново място и да ти е приятно, че първото, което ще узнаят за теб, е че си сериозно болен.
Хубаво ще е да мине време, хората да добият някакво впечатление за професионалните му качества и тогава евентуално...
Едно момиче в този форум сподели родителите й са й обърнали гръб, когато са разбрали, че има хроничен хепатит В.
Какво остава за чуждите хора.
Цветна добре е формулирала затворения кръг, в който се въртим.
Дани
Hang in there.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007