Автор Тема:  Какво ще стане ако откажа одобрено лечение от комисията на НЗОК?  (Прочетена 15174 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pamche

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Значи тя насила няма да те лекува , виж се с нея , обясни и притесненията си и даже може да ти каже как  да откажеш лечението пред касата , попитай я защо иска да се лекуваш, а не да изчакате - имай впредвид ,че тя е един от най-добрите специалисти и не би те подвела.
Известен с това , че не е известен !

Неактивен plam1

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
А някой може ли да ми каже какви са процентите на успеваемост при лечението,знам че сероконверсия към австралиски антиген е под 1 %?Но какъв е процентът на ремисия на заболяването?

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен plam1

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
От това което разбрах,след лечението трябва да имам под 100 000 копия на мл и нормално алат,ами аз и сега си ги имам ,какво ще се очаква в моя случай?Добре,благодаря ви всички за разясненията и добрите пожелания,ДА СТЕ МНОГО ЗДРАВИ(е то в нашия случай,незнам какво трябва да си пожелаваме,можеби   мн устойчив дроб)

Неактивен tanyaivanova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравеи Плам,сещам се за едно интервю на д-р Балабанска, в което тя казваше ,че щом има вирус трябва да има лечение, независимо от броя на единиците.А моят син е със същите резултати от биопсията само DNA -2300 международни единици,та беше му направен протокол но здравна каса отказа лечение и ние се чудехме какво да правим и в краина сметка решението здравна каса реши ,мисля,че е за добро.Изчакаи,направи си още едно изследване за вирусна репликация и тогава реши. Таня

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Здравей!
Никъде не споменаваш какъв ти е "е" антигена?HBeAg-какво пише след това съкращение!Ако е + ,ясно защо настояват да се лекуваш!

Поздрави,Теди

Неактивен plam1

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте,втоят антиген хбсаг е отрицателен,с негативния хепатит б съм,да се надявам тогава здравната каса да ми откаже,ако не тя тогава аз ще го сторя ,но първо ще се срещна с Балабанска,че по телефона нестава.Даже сега мисля да направя един курс на лечение с изопринозин,2006 бях правила и ми се отрази мн добре от 41 000 копия ,ми паднаха на 14 000копия.Тогава проф.Кръстев ми го изписа.

Неактивен tanyaivanova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
изопринозина е имуностимулант но не е на билкова основа,може би е по-добре да опиташ с котешки нокът тои е билков имуностимулант,аз си мисля,че човек трябва максимално да избягва всякаква химия доколкото е възможно. Таня

Неактивен plam1

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте :bye2: на всички,не съм писала скоро ,но изчаквах да си взема резултатите от биопсията и да коментираме заедно.Преписвам ги точно както е написано.
Материал с обща дължина 2 см.
Представителна чернодробна биопсия със слабо изразено портално възпаление във всички портални пространства Д(1),без перипортален пограничен/интерфейс хепатит А(0);с около три некроинфламаторни фокуса на зрително поле-Ц(2)без фокални конфлуенти некрози Б(0)
Групи от хепатоцитите са с матовостъкловидни цитоплазми-индиректен морфологичен белег за наличие на Хбсаг,при наличие на единични хепатоцити с ацедофилна дегенерация.Липсва стеатоза.
Повече портални зони са обхванати от разширена фиброза,с образуване на къси септи в някои портални пространства. Фиброза 2
мХАИ=3 МИНИМАЛЕН ХРОНИЧЕН б ВИРУСЕН ХЕПАТИТ
 Това са резултатите,с назначен пегасис 140 мг веднъж седмично.Попитах д-р Балабанска(която е невероятен човек)какво се очаква от моето лечение като краен резултат,а тя ми каза ,че очаква  пълно излекуване.На по-преден разговор ми беше казала .че при млади хора има 90% успеваемост при лечението,разбирасе каза,4е при интерфероновото лечение нама гаранции100%.Друго което ми каза ,4е хепатитът ми е не повече от 5 години,което потвърждава моята теория за зарязяване-зъболекарката ми.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
Моето мнение е, че  с фиброза 2 би трябвало да започнеш лечение. Поне аз така бих постъпила.

Неактивен plam1

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Да и аз така мисля,в началото  неразбрах,че имам фиброза,но сега като съм наясно реших да се лекувам.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Здравей,
От биопсията ти се вижда, че вече имаш увреждане на черния дроб. То все още е в начална фаза. Доколкото виждам, пробата ти е оценявана по системата мИХА, където фиброзата се оценява в степени от 0 до 6. Фиброза 2 по мИХА отговаря на фиброза Ф1 по системата Метавир, която е най-често използваната.
Повече за системите, по които се прави оценката на взетите биопсични проби можеш да прочетеш в тази статия: Системи за оценка на хистологичната активност при хронични хепатити

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен plam1

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Благодаря ти,Радо за коментара,хубаво е че го има този сайт,благодарение на него ми се изясниха толкова много въпроси.Сега в главата ми се върти още един въпрос.Четох инервюто на д-р Антонов,в което той казва"Ако имаме нормални чернодробни ензими, на практика може изобщо да не се достигне до чернодробна цироза. Но, имаме една уговорка, ако концентрацията на вируса на хепатит Б, е много висока, от сорта на милиони копия, за съжаление тези пациенти няма да направят цироза на черния дроб, а могат да направят рак на черния дроб".Въпросът ми е следният,за 4 години аз съм завишавала алта 2 пъти,за по 2 меца и на третия е влизал в норма,как тогава имам фиброза 2?Само заради тези завишавани на 2 пъти ли?През останалото време трансаминазите ми са били в долна референтна граница.Благодаря ви на всички,че ви има. :flowers2:Дано не съм ви станала много досадна с моите въпроси.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Сега в главата ми се върти още един въпрос.Четох инервюто на д-р Антонов,в което той казва"Ако имаме нормални чернодробни ензими, на практика може изобщо да не се достигне до чернодробна цироза. Но, имаме една уговорка, ако концентрацията на вируса на хепатит Б, е много висока, от сорта на милиони копия, за съжаление тези пациенти няма да направят цироза на черния дроб, а могат да направят рак на черния дроб".Въпросът ми е следният,за 4 години аз съм завишавала алта 2 пъти,за по 2 меца и на третия е влизал в норма,как тогава имам фиброза 2?Само заради тези завишавани на 2 пъти ли?През останалото време трансаминазите ми са били в долна референтна граница.
Здравей,
Не може да се прецени със сигурност кога точно е течал процеса на увреждане. Освен това ти не си си следила толкова често ензимите, за да можеш да прецениш със сигурност. Ензимите ти могат да падат и да скачат и по-често. Възможно е да имаш нормални чернодробни ензими, но да имаш висок вирусен товар, а ти не си си измервала вирусния товар през това време.
Не мисля, че това е най-важното в момента, нищо няма да спечелиш като се ровиш в миналото, защото за тази болест са повече нещата, които не се знаят и не могат да бъдат обяснени, отколкото обратното. По-важното е, че си научила за болестта, знаеш, че има увреждане и че трябва да се лекуваш.

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
Това за нормалните ензими и увреждането е много относително. Когато на мен ми откриха стеатозата в продължение на 5 години си следих всеки месец ензимите и бяха нормални. После 3 години не бях ги следила и през последните 2 са постоянно над норма и се оказах с фиброза 3.
Така, че нормалните ензими не са показател, че дроба не се уврежда.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007