Здравей, Силвана.
Радвам се, че ми писа и това ме кара да говоря за болестта. Както казва моята психоложка тук - трябва да говоря, да не се затварям в себе си и да продължавам напред. А малко си е трудно с този Е-антиген отрицателен. Всичко почна преди три години, когато потърсих помощ тук заради тежест отдясно в гърдите.., и откриха ми хепатит Б.
Две години на всеки три месеца ми вземаха кръв и нещата се усложняваха. Вирусният товар се покачваше, говориха ми за алкохола, но не мислех че е нещо сериозно. Не водих здравословен начин на живот, казваха ми че трябва да приема сериозно нещата, но аз не, та не, нали не ме боли нещо особено.
И така миналата година се наложи биопсия ноември месец. И така се сдобих с диагноза фиброза А2, Ф2, и вече трябваше да се започне лечение.
Казаха ми, че трябва да спра алкохола окончателно и аз спрях с помоща на психоложката ми, при която ходя и до днес.
Защото не исках да се лекувам, знаех колко е скъпо лекарството и че не мога да си го купувам един ден сама, ако ми се наложи.
Лекаря ми тук каза че негово задължение е да ме лекува и ще ми помогне само това лекарство. И така тя ме убеди да започна лечение, алкохола не беше проблема вече. Проблема беше вътре в душата ми. Трудно ми е да приема, че живота ми ще се върти около едно хапче, дали ще го имам винаги, как ще става. Защото и тук не знам за колко време се отпуска.
Та изписването на лекарството не бих казала, че беше трудно за мен, по скоро аз не го исках. Но трябва. Пия Тенофовир от 10 месеца. В началото беше трудно с това гадене, но мина бързо и нямах проблем. По-скоро ме болят костите, но не съм сигурна от лекарството ли е, или е от артрита, който имам.
Но струва ми се, че ме болят костите повече от преди лечението.
Сега ще ти пиша изследванията, след които ме включиха на Тенофовир. Всичко е на испански и не знам как да ги преведа:
- ХЕПАТИТ Б с АНТИГЕН Е отрицателен
- 688 000 вирусен товар
- Гдт: 19
- Аст/гот: 44
- АЛТ/гпт: 45
Не знам дали ги пиша правилно, но не знам как и всичко е на испански.
Два месеца след това:
- Гдт: 11
- Аст/гот: 46
- Алт/гпт: 43
Казах, че са доволни от резултатите. Аз почти нищо не разбирам, трагедията е пълна.
Сега чакам на 16 януари последния анализ, който е много важен, защото за пръв пат ме оставят 6 месеца да почивам без изследвания.
Физически се чувствам добре, дори качих 7 кг., и вече съм 53 кг., но...както и да е.
Благодаря ти, Силвана за днес!
Подари ми един хубав ден, защото днес вече знам повече от вчера!
Радвам се, че ви има!
Копие на оригиналния пост:Здравеи Силвана.Радвам се 4е ми писа и това ме кара да говоря за болестта.Както казва моята психоложка тук ,трябва да говоря да не се затварям в себе си и да продалжавам напред.А малко си е трудно с този Е антиген отрицателен.Вси4ко по4на преди три години ,когато потарсих помо6т тук заради тежест отдясно в гардите..,и откриха ми хепатит Б. Две години на всеки три месеца ми вземаха крав и не6тата се усложняваха.Вирусния товар се пока4ва6е говориха ми за алкохола но не мислех 4е е не6то сериозно Не водих здравословен на4ин на живот,казваха ми 4е трябва да приема сериозно не6тата ,но аз не та не ,нали не ме боли не6то особено.И така миналата година се наложи биопсия ноември месец.И така се сдобих с диагноза фиброза А2Ф2 ,и ве4е трябва6е да се запо4не ле4ение.Казаха ми 4е трябва да спра алкохола окон4ателно и аз спрях с помо6та на психоложката ми при която ходя и до днес.За6тото не исках да се лекувам знаех колко е скапо лекарството и 4е не мога да си го купувам един ден сама ако ми се наложи Лекаря ми тук каза 4е негово задалжение е да ме лекува и 6те ми помогне само това лекарство.И така тя ме убеди да запо4на ле4ение,алкохола не бе6е проблема ве4е проблема бе6е ватре в ду6ата ми Трудно ми е да приема 4е живота ми 6те се варти около едно хап4е,дали 6те го имам винаги как 6те става.За6тото и тук незнам за колко време се отпуска.Та изписването на лекарството не бих казала 4е бе6е трудно за мен по скоро аз не го исках .Но трябва.Пия Тенофолир от 10 м в на4алото бе6е трудно с това гадене но мина барзо и нямах проблем по скоро ме болят костите но не сам сигурна от лекарството ли е .или е от артрита които имам .Но струва ми се 4е ме болят костите пове4е от преди ле4ението.Сега 6те ти пи6а изследванията след които ме вклу4иха на Тенофолир.Вси4ко е на испански и не знам как да ги преведа/ХЕПАТИТ Б с АНТИГЕН Е отрицателен 688 000 вирусен товар/Гдт19/Аст/гот 44/АЛТ/гпт45.незнам дали ги пи6а правилно но не знам как и вси4ко е на испански Два месеца след това Гдт11/Аст/гот46/Алт/гпт43/Казаха 4е са доволни от резултатите.Аз по4ти ни6то не разбирам ,трагедията е пална Сега 4акам на 16 януари последния анализ които е много важен за6тото за прав пат ме оставят 6 месеца да по4ивам без изследвания Физи4ески се 4увствам добре дори ка4их седем кг и ве4е сам 53 кг но...както и да е
БЛАГОДАРЯ ТИ СИЛВАНА ЗА ДНЕС ПОДАРИ МИ ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗА6ТОТО ДНЕС ВЕ4Е ЗНАМ ПОВЕ4Е ОТ В4ЕРА РАДВАМ СЕ 4Е ВИ ИМА
Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!