Автор Тема:  Съхранение на интерферон по време на пътуване  (Прочетена 39162 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен qiqi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Един по голям термос,може би ще ти сърши работа.

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Не си ми наблизо, иначе с удоволствие бих ти услужила. Но и аз съм на мнението на qiqi, ако нямаш чанта, пробвай с термос.

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
Търсенето продължава, обиколих сумати аптеки и магазини, но не успях да намеря нищо подходящо.:sad3:

П.П.: Забравих да напиша, че се обаждах и в Рош-България ама и там нямали...
« Последна редакция: Юли 14, 2011, 19:57:01 от dreamer »
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
Натрошаваш лед и го слагаш в термоса,изваждаш пегасиса от кутийката и го увиваш в нещо меко(аз ползвах носна кърпа) и го затваряш.
По време на пътуването можеш да спреш на някоя бензиностанция и да помолиш за лед,от ледогенераторите бучките са по малки и няма да ти се наложи да го трошиш.

п.п.бях пращала на един от потребителите пегасис във обикновенна пласмасова кутия пълна с лед,нямаше проблеми за четири часа.

Неактивен ivka81

• Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
Има едни чанти за плаж/има даже и на АVON/ kоито  не са хладилни, но държат хладни примерно кенчта с бира за няколко часа.Та в такава чанта/аз лично за цялото лечение съм я ползвала много пъти,пък и съм пращала с нея от Стара Загора-Варна/ слагам пегасиса в едно бурканче изваден от кутията,или в шишенце от бебешко сокче ,затварям с капачката съответно на буркана или шишето,и в чантата слагам кубчета лед.Най-често използвах торбичките за правене на лед има ги в почти всички хранителни магазини.Та 3-4 торбички ги слагам около пегасиса,слагам вътре термометъра и "ГОУуу-ГОууу" на път.Никога леда не е бил разтопен нацяло.Естествено,че е имало водичка събрана но температурата никога не  се е повишавала на повече от 8 градуса.Отделно в един термос слагах още лед за всеки случай. Та ако не можеш да откриеш такава чанта,мога да ти ослужа с моята.Размерът и е /долу горе /   : 25/15/15,казвам долу горе не съм я мерила.Пиши на лични ако я искаш. Освен това надявам се ще се сетиш да вземеш преведена на английски епикриза или нещо такова което да удостовери че това лекарство е за теб и ти е необходимо да го пренесеш през граница. Да не е да ти го конфискуват.Всъщност не съм сигурна дали е необходимо,но все пак разпитай,за да не згафиш нещо.

Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Напълват се четири двестограмки от водка Савой с вода, слагат се във фризера докато замръзнат хуууубаво и после държат достатъчно хладно в чанта, подобна на тази, която е описала Ивка.
Водката я събираме и даваме на познати или я пазим за дезинфекция, ама гледаме да не я пием.

Дани
Hang in there.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Здравей, пич! Послушай, Кики - аз съм пробвала по неин съвет и се оказа екстра. И без да трошиш леда, просто напълни с него един термос, извади интерферона от кутията и го сложи в някакво пакетче - аз ползвам от бижута, но става и с всичко друго - просто да не е директно върху леда, хоп вътре и готово. Иглата, естествено, няма защо да я тикаш в термоса, ама гледай да не я забравиш. Караш си безгрижно, след някой и друг час спираш на бензиностанцията и преглеждаш термоса - ако нещо се е разтекъл леда, вземаш нов от бензиностанцията и толкоз. Лесна работа! На добър път!

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря на всички за идеите. В краен случай ще мина и на варианта с термуса, но за сега ще продължавам да търся хладилна или някаква по-дебела стиропорна кутия. Имам една много компактна чантичка от енергийни напитки, но е с доста тънки стени и не поддържа дълго време температурата. Колкото до пътуването, не съм правил преводи на рецептата и епикризата, но мисля да ги взема за всеки случай, защото до момента само на българската граница са ме проверявали по-обстойно.

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
Бахти, просто не е истина, няма такова нямане... Днес съм излязал малко преди 10ч. сутринта и до сега обикалях по магазините като ненормален без никакъв ефект! Вече нямам нерви да търся такова чудо. :angry1:

П.П.: В крайна сметка, лекарствата са достатъчно скъпи и си мисля, че е редно фирмата производител да подсигурява една хладилна чантичка за подобни случаи. :angry2:

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Може, но не и в Бг. Това тук да не ти е щатите. :laugh: Какви са тези претенции?!
 :shocked1:  :fight2:
Всички се спасяваме кой как може.  :angry3:Царе сме на изобретателността. :girl_haha:

П.С. Аз си бях изрязала от стиропор една кутия за пегинтрона и бях си купила от тези течности за хладилна чанта. Те също са обемисти, та ми се получи една кутия приблизително 25х20х20

Идеята за термоса ми допада.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Абе чанта за тоалетни принадлежности нямаш ли? Купуваш от специалните бутилки за лед, или вземаш 2 шишета от минерална вода -малки, пълниш, замразяваш, слагаш в тоалетната чанта и готово. Между тях слагаш пегасиса. Аз съм го слагала с кутията дори, и съм го пренасяла в рамките на 6-7ч.

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
Руми, имам чантичка, но не мисля, че дори и с ледени пълнители ще изкара повече от 2-3 часа в жегата. Ако навън е +37-38 градуса, то в куфара ще е поне с +10 отгоре, та за това търся нещо добре изолирано. Мислих и върху варианта да си сложа пегасиса 1 ден по-рано, но не знам дали ще е много удачно...

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3183
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Най-добрия вариант е:

1. термус

2. натрошен лед

3. Пегасис, увит в салфетки, или малка кърпа

4.спиране на всеки 4 часа на бензиностация и подмяна на леда

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
Днес търсих офиса и на един интернет магазин, но така и не го открих. Както и да е, преди малко звъннах на посочените телефони и се разбрахме с човека, утре да ми покаже ето тази хладилна кутия, която се доближава най-много до представите ми за безопасно транспортиране на интерферон: http://www.campingrocks.bg/coleman-fliplid-quart-p-22.html. След това ще пиша, дали съм свършил работа най-накрая.

Неактивен tedibon

• Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
 :congrats: Ти очевидно разполагаш с цялото време на света!!!

Аз пренесох 4 флакона с обикновения интерферон(сухо съдържание  в шише),в термос за около 500 мл., с лед,е за 4 часа,но свърши работа!

Успех,дано намериш това което търсиш,завиждам ти за ината!

Поздрави,Тедибон

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007