Черният ти дроб всъщност си е много добре.
Нищо няма да му стане, ако два дни пиеш каквото и да е за настинка - фервекс, максигрип. Избягвай неща, в които има ибупрофен.
Тук не става дума за някаква системна злоупотреба с лекарства.
Аз имам едно билково мазило (то е течност всъщност) Кармолис и мажа с него челото, гушата , врата и краката (глезени и стъпала) на всички, които ми позволят, вкъщи. Много облекчава хремата и гърлобола, дишането като цяло. Има силна миризма на камфор или нещо такова.
Прави си инхалации с лайка и сода за хремата и кашлицата.
Хремата се облекчава и като загрееш в тенджерка на котлона морска сол, изсипеш я в чорап и я сложиш на челото - внимавай да не е много горещо, да не си изгориш челото.
Ако кашляш, намазваш с мед гръдния кош по средата (ивица от около 2 сантиметра - от това вдлъбнатото под гушата до слънчевия сплит) и ръсиш със сода, слагаш една носна кърпа или друго парче плат, после стегнат потник (да не мърда насам натам) и така спиш. Не става много голяма мацаница, а и се пере без проблем.
За гърло помага мед с черен пипер и сода, яде се, не е хипер гадно .
За температура - компреси с вода и оцет на челото, може и намокрени в същото чорапи на краката, ама става мазало в леглото.
Продават се специални чайове за грип и в суперите ги има - сега не помня какъв пих аз последно, ама имаше бъз и ружа - доволна останах.
Дани