тенкс Радо.направих си изследвания.АСАТ-51,АЛАТ-52,другите са в норма.а трябжа да си напавя и на ТСХ-то.интересно ми е ако ми е нисак резултата какво щте промени това.няма да започна лечението ли?
Здравей,
Значи тези които е добре да ги знаеш какви са точно преди лечението са ПКК и чернодробните ензими.
TSH ако си го правила скоро, не е задължително пак да го правиш точно преди лечението. А пък както каза Мери, ако в болницата ще ти направят всички изследвания като постъпиш за първата инжекция, това също е вариант. Това, което имах предвид е, че преди да започнеш лечението трябва да си се подсигурила с всички нужни изследвания, за да може да се разбере как точно ти се отразява лечението, примерно ако започне да ти пада хемоглобина, това трябва да се види като се сравни стойността на хемоглобина ти точно преди лечението и т.н.
А за ниските нива на TSH - ние разказахме във форума, че е опасно да започваш лечение изобщо, ако показателите на щитовидната жлеза ти са извън нормите или около граничните стойности. В такъв случай задължително трябва да се консултираш с ендокринолог, който да потвърди, че с тези стойности можеш да започнеш интерфероново лечение. Така, че това е стъпка която трябва да направиш в името на здравето си.
а относно ''изкуствената дупка'' не ми е много ясно......."като си е направил изкуствено забавяне от 2 седмици, което му е помогнало да не прекъсва инжекциите през цялото време...." значи като получа парвите 4 инджекции да не барзам веднага да си слагам парвата,така ли?да изчакам 2 седмици.или като ми ги изпишат да си ги порачам от аптеката по касно.ще сам ти благодарна ако ми поясниш и този вапрос.
Да, не бързай с първата и си дай аванс, така че да имаш инжекция в теб в момента, в който ти дойде време да си вземеш следващите 4 инжекции от аптеката.
Разбира се, пак уточнявам, никога не приемай съветите които получаваш, на пълно доверие. Когато идеш да си получиш протокола от здравната каса, попитай ги специално за казуса: лекарства за 28 дена с 30 дневна рецепта. Нека и те да потвърдят, че е така и да ти дадат съвет. Обсъди това и с лекуващия те лекар, както и с личната ти лекарка, не го прави само защото аз или някой друг ти е дал съвет във форума

Просто се подсигурявай винаги

Поздрави,
Радо