Автор Тема:  Витамин D подпомага лечението на хроничен хепатит C  (Прочетена 10292 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Дата: 25 ноември 2009
Автор: Maryann Gromisch
Разпространил: http://www.empowher.com/

Хепатит С е възпаление на черният дроб, причинено от сферичен, покрит, едно-верижен РНК вирус. Световната Здравна Организация изчислява, че 170 милиона души в световен мащаб са инфектирани с вируса на хепатит С (HCV). В САЩ, HCV е отговорен за 20% от всички случаи на остър хепатит (тежък и с по-малка продължителност), което прави около 30,000 нови остри инфекции, и 8000 до 10,000 смъртни случаи годишно. Заразяването с хроничен (дългосрочен) хепатит С е предимно в резултат на проникване на заразена кръв през отворени рани или чрез заразени спринцовки и игли.

Лечението с най-обещаващите резултати, е комбинация от пегилиран интерферон алфа (Пегасис, Пегинтрон) и антивирусното лекарство рибавирин (Витразол). Интерферон алфа е белтък, който човешкото тяло произвежда по естествен път като защитен отговор на вирусни инфекции. Пегилацията описва химически процес, който позволява на интерферона да остане по-дълго в тялото. Интерферонът усилва действието на рибавирина при лечение на HCV.

Добавянето на дневната доза витамин D към режима на лечение с пегилиран интерферон алфа 2 и рибавирин може да увеличи процента на отговорилите на лечението, съгласно абстракт на статия, който беше представен на 60-тата годишна конференция на Американската асоциация за изучаване на чернодробните заболявания (American Association of the Study of Liver Disease).

„Това уводно/предварително изследване потвърждава полезността от добавянето на витамин D към традиционната антивирусна терапия при пациенти с хроничен хепатит С”, твърди главният изследовател, д-р Saif M. Abu-Mouch от Факултета по Хепатология към Медицинския център Hillel Yaffe, в Хадера, Израел.

..............................

Цялата новина може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив: Витамин D подпомага лечението на хроничен хепатит C
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Много интересно звучи и много безобидно.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Аз не знам защо, но бях останала с впечатлението, че съм чела за Витамин Д и Хепатита тук!

Аз пия всеки ден по около 1000iu Витамин Д на ден.  Всъщност аз ги пиех и преди да знам, че е полезен за Хепатита, защото от много други източници разбрах, че е полезен за много неща. Тук всъщност е доста популярен. Дори един лекар ми го препоръчваше да го пия, за превенция от Свинския грип. В началото го изгледах скептично, защото свързвам Витамин Д с бебетата и рахита от Бг. Но след кратко ровене в нета, установих, че човека е бил много прав. Сега всички в къщи пием Витамин Д ежедневно - и аз, и мъжа ми, и децата! Освен това подобрява и настроението на човек - прави го по-щастлив!  :smile:

Гастроентеролога ми също ми го препоръча!

Така че хора, пийте Витамин Д и бъдете щастливи! :smile:

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
Какъв витамин Д пиете , има Д3 - синтетичен и Д2 - натурален ?
Известен с това , че не е известен !

Неактивен irka

• усмихната
    • Профил
Re: Витамин D подпомага лечението на хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2010, 04:11:20 »
Аз взимам D3. В България може да се взима Вигантол ойл - същото което се дава на бебетата. Моят тук е на хапчета за възрастни. На децата им давам също хапчета но под формата на желирани бонбони.

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2010, 08:56:09 »
Вигантола аз го давам под формата на капки.

Неактивен Sciencemax

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 129
  • sincemax@gmail.com
    • Профил
    • Помощна информация за болните от Хепатит!
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2010, 14:45:42 »
Витамин Д можете да пите, само ако си направите кръвни изследвания и се окаже , че е в недостиг!
Лесно може да се предозира и има стеато ефект, а други негативни ефекти!

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2010, 18:29:11 »
Витамин Д можете да пите, само ако си направите кръвни изследвания и се окаже , че е в недостиг!
Лесно може да се предозира и има стеато ефект, а други негативни ефекти!
Абсолютно е прав Sciencemax,аз стрикно давам на дребоса предписаните му 3 капки и гледам да не се предозира.
ето и листовката да погледнете http://www.framar.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-10-%D0%BC%D0%BB.-pid03000473.html

Неактивен irka

• усмихната
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2010, 22:52:37 »
Хора, разчетете се малко в нета, не ми се рови да ви пускам линкове, защото нямам почти никакво време в момента. Ако събота и неделя ми остане време ще прегледам да ви пратя линкове, но те са на англ. Озадачаващо но инфото на български е почти никакво за ползите от Витамин Д.

Както съмм написла и по-готе, и аз в началото не вярвах, защото съм давала Вигантол ойл на моите деца и съм чела листовката. Но след ровене в нета, видях всъщност, че има много плюсове за Витамин Д, които не съм знаела и съвсем не е толкова опасен при предозиране, както си бях втълпила аз.

Разбира се, никой не агитирам с нищо. Разумни хора сме всички да четем и да се информираме. Едва ли лекарите тук не са запознати с действието на този витамин, за да го изписват така!

Поздрави!

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2010, 08:46:48 »
Става въпрос за приемането на витамин Д, докато си на лечение. Мисля, че ще е от полза! Всички знаем, че тогава организмът като цяло има нужда от подсилване, пък и щом специалистите са преценили, едва ли има място за съмнение.
Иначе, за вземане на витамин Д без причини и без консултация с доктор, аз също съм на мнение, че е опасно!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007