Здравейте
Мъжът ми е с хроничен хипатит С и след доста дълго очакване днес получи съобщение от НЗОК да отиде да си получи протоколите за лекарствата. Отидохме, взе ги, оттам му казаха да отиде при личния лекар, той пък ни прати за рецептурна книжка, попълване, заверка в НЗОК и после пак при личния лекар, за да впише лекарствата и така, запознати сте с процедурата. И от разхождане от тук- там работното време на личния ни лекар приключи и книжката остана в него, за да я попълни и утре ще отидем да си я вземем попълнена. Извинете ме...май съм по-подробна отколкото е нужно

Сега накратко : Изписан му е ПЕГАСУС от 180 мг по 1 спринцовка седмично и КОПЕГУС таб. 200 мг по 6 таблетки дневно. В протокола пише за 6 месеца, т.е. съответно 24 флакона и 6 опаковки. Преполагам, че всички ще трябва да ги вземем наведнъж. Въпросите ми :
Доплаща ли се нещо при вземане на лекарствата или са 100% заплатени от НЗОК ?
Как се съхраняват лекарствата?
Трябва ли задължително първата спринцовка да се постави под лекарско наблюдение?
Какви изследвания и през колко време трябва да се правят по време на лечението?
Как става получаването на следващия протокол, за следващите месеци лечение? Притеснява ме забавянето. Вторите пак така ли се бавят? Да не се получи прекъсване ?
За страничните ефекти... ще прочета тук.
И един въпрос, който много вълнува мъжа ми : По време на лечението може ли да се правят опити за забременяване или не е желателно? Ние си имаме бебе в момента, но той иска още деца (малко бърза според мен) и този въпрос му е много важен. Естествено няма да отложи лечението, просто иска да се настрои психически ако трябва да чака.
Благодаря предварително за търпението, което проявявате към всички като мен, които четат, но все пак питат