Автор Тема:  Предстоящо лечение с Тенофовир  (Прочетена 27054 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Предстоящо лечение с Тенофовир
« Отговор #45 -: Декември 20, 2010, 20:53:16 »
Здравей ами на мен интерферона не ми помогна въпреки големите ми очаквания.Ти като гледам си със същия хепатит не казвам, че и при теб няма да подейства, но си пък от друга страна длъжна да опиташ, защото отрицателния Б хепатит започнеш ли ги тия нуклеозиди се приемат до живот.Пък цената им е доста солена.Според мен това е мое мнение пробвай с интерферона пък после най лесно може да минеш на хапчета.Успех ти желая.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #46 -: Декември 20, 2010, 21:26:41 »
Здравей и от мен!

Напълно подкрепям Силви - консултирай се с Антонов и чак тогава решавай какво да правиш!

Поздрави,
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #47 -: Декември 20, 2010, 22:12:17 »
Здравей Тина, и моето мнение е непремено да се консултираш и с друг специалист. Щом Чернев не е категоричен, задължително съвет и от друг лекар. Не бързай, обмисли добре нещата. :bravo2:
Поздрав, Руми

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3113
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #48 -: Декември 21, 2010, 09:41:39 »
Здравейте!
Взех си ПСР-а и по-точно е 167 835,0 коп/мл. и проф. каза, че първият е бил грешка /този с милионите/! В едно беше категоричен, че трябва да се лекувам, но как ... остави на мен аз да реша! Каза, че Виреада е "ролс-ройса" при нуклеотидите /и  това е така/ и ако съм била в щатите този въпрос с какво въобще не стои, защото световната тенденция е за лечение с нуклеозидни препарати на В-хепатитите. До момента са на петата година от проследяването и има добри резултати, по 3 биопсии на пациенти и т.н.
За интерферона - има добри резултати, но това е глобална статистика, а всъщност си призна, че в неговата практика има само 2-ма изчистили "s"-аг.
Тогава го попитах защо се използва интерферона, а той ми отговори, че това е по-остарял метод и мненията на хепатолозите се разделят на две.
И така, аз да реша с какво да се лекувам, но да побързам, защото излиза в отпуск от  коледа. Стигаме до там да пишем протокол за интерферон и аз пак, ама не ..., ама чакайте да помисля.
Ясно ми е, че той не желае да се ангажира с категорично мнение за лечението и оставя на мен тази отговорност, а аз какво да реша? Седя, чета и препрочитам и пак - нищо! Лягам с една мисъл, събуждам се с друга и така до къде? Разума ми говори, че сигурно няма да се получи с интерферон, но пък не си опитал, а проба-грешка - заслужава ли си? Не е ли отлагане във времето?

И три месеца да седиш и да се чудиш, повярвай ми няма да стигнеш да категорично решение за лечението си. Практиката наистина показва, че интерферона е почти безпомощен срещу вируса на хепатит В, с няколко изолирани случаи ( и ако употребявам " безпомощен" заставам на 100% зад думите си, имайки предвид в дългосрочен план да държи вируса на "каишка" ). Трябва внимателно да се прецени дали се нуждаеш в момента от това едногодишно лечение или не. И не виждам защо проф.Чернев толкова те препира за този протокол, може да го напише и след празниците? ( все едно получавам дежа вю). Запази си един час за след Нова Година при доц. Антонов, вземи всички налични изследвания и право при него. Сигурна съм, че ще те посъветва от сърце.

Неактивен тина

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 75
    • Профил
« Отговор #49 -: Януари 06, 2011, 09:18:17 »
Честита Нова Година и яка гърбина!
Ходих и при доц. Антонов! В един момент се  усетих, че съм като магарето с двете купи сено на моста, и докато се чуди от коя да започне да яде ....., взело, че се споминало от глад!
Така че,  заложих на сигурното и започнах Виреад!

Неактивен Spuko

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 147
    • Профил
« Отговор #50 -: Януари 07, 2011, 08:57:15 »
Успех ти желая,това е най-доброто!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007