Здравей, Бранко,
Аз мисля, че шанса причината за проблемите с либидото да е хепатита, е доста малък. Знам, че нещата със заразяването и хронифицирането на хепатита при теб съвпадат с намаляването на сексуалното желание. Знам и също колко си убеден, че хепатита е причината за всички тези проблеми, защото сме си писали и сме го обсъждали и преди.
Но аз продължавам да мисля, че шанса хепатита да е виновен за това, наистина са много малки.
Ето, ти си насочил усилията в това да откриеш доказателство за теорията си и си се ровил къде ли не. Обаче какъв е резултата - открил си само един човек в един форум с подобен проблем. И никакви научни статии с подобни заключения. И извинявай, но какво те кара да си мислиш, че при този подобен случай, който си открил във форумите на Medhelp, наистина хепатита е виновника за проблемите на този човек. Самия факт, че той е говорил, че мисли да се самоубива, веднага трябва да ти говори, че този човек е бил с лабилна психика. Значи той вместо да мисли какво може да направи да си разреши проблема, да си лекува хепатита, да търси лекари, да търси специализирана помощ, той е решил, че решението на проблема му е да се самоубие. И ти смяташ, че този случай доказва, че хепатита може да причини проблеми с либидото!?
Аз не отричам, че за хепатита наистина не се знаят много неща в момента, но все пак, ако това беше често срещан проблем (или дори рядко срещан проблем), то това щеше да се появи като информация, а и най-вероятно щеше да се проведят и научни изследвания по този въпрос.
Аз мисля, че със сигурност има някаква друга по-основна причина за тези твои проблеми. Не знам дали това е възможно да има връзка с това, че си употребявал наркотици, или с някакъв психологически проблем. Възможно е дори хепатита да е спомагателен фактор и той да играе някаква допълнителна подсилваща роля, но според мен хепатита не е основния причинител на тези проблеми.
Опитай се да смениш тактиката и виж дали няма да постигнеш по-голям успех в откриването на причинителя. Ето, в момента си твърдо убеден, че причинителя е хепатита, и в същото време си открил само един подобен случай в целия Интернет. Знам, че си много и твърдо убеден в тезата си и е трудно да се съгласиш с това, което ти предлагам. Но какво можеш да загубиш ако потърсиш причината другаде? Опитай се да помислиш за някаква друга причина, за някакъв друг вариант, а защо не и за комбинация от тях.
Предлагам ти и едно друго нещо, върни се назад в спомените си и си помисли добре, никога ли преди в живота ти (преди изминалата година и половина) не си имал дори един момент, в който да изпиташ нещо подобно на проблемите със сексуалното желание, които имаш в момента. Според мен това ще е една добра отправна точка на новото разследване в търсене на причинителя.
Поздрави,
Радо