Автор Тема:  Какво да сторя????  (Прочетена 14012 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Какво да сторя????
« -: Октомври 30, 2010, 17:37:48 »
Здравейте форумци.В опитите си да стигна до лечение и проблемите които имам стигнах до един затворен порочен кръг.Имам хепатит от 1,5 години вече,като заразяването стана така,че знаех още от първия ден,в който се заразих.Отидох при професор чернев и тои беше склонен да почнем лечението веднага ,за да го излекуваме още в началото,така шансовете били по големи.На срещата ми с психиатърката обаче майка ми сподели с нея че средно веднъж месечно взимам някакъв вид наркотик.Чернев много се ядоса и каза че това е мн. сериозен проблем и да доида след 2 години да се лекувам,когато сам се оправил.След няколко месеца като "чист" решихме да се обърнем към друг специалист,и така стигнах до доцент Антонов.Той се съгласи да ме лекува и се записах за биопсия след няколко месеца.При изследванията преди биопсията обаче вирусният ми товар се оказа под 50 единици на милиграм и доц.Антонов каза да изчакаме поради това.След близо 6 месеца пак бях в болницата и вирусното ми натоварване беше 15 000 на милиграм.Проблемът обаче беше че вече бях изпаднал в депресивно състояние и пиех 3 вида антидепресанти,поради което според доц.Антонов ми се бяха дигнали АСАТ и АЛАТ  и поради това той реши да спра хапчетата ,докато се нормазират асат и алат.Междувременно трябва да кажа че след като хепатитат ми мина от остър в хроничен нешто в мен се промени много ,либидото ми падна до нула и съм склонен да вярвам че това промени психиката ми и изпаднах в депресивно състояние.Слем като спрях антидепресантите постепенно се почувствах по добре ,понякога си мисля дори че лошото настроение в което бях изпаднал само се е подсилило от тях.И така след 6 месеца пак отидох при Антонов спрял антидепресантите  и наркотиците одавна,снадеждата лечението ми да почне.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: Какво да сторя????
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2010, 17:57:20 »
В разговорат ми с Антонов аз споделих че смятам че половата ми система е увредена и това го отдавам на хепатитът.Той каза че ще си скъса дипломата ако хепатита има нещо общо с увредената ми полова система.По това че съм импотентет доцент Антонов прецени че все още съм депресиран и не искал да рискува да почва лечението ми.А аз не съм депресиран и мисля че бих се справил с лечението.Как да го убедя че съм готов за лечение и че импотентноста ми е причинена от хепатитът.Вече повече от 1 година сам импотентен и намерих един друг със същите проблеми като моите в един форум,тои споделя че е импотентен от 4 години и няма никакви признаци на подобрение.Надявам се да почна лечение защото вярвам че ако изчистя вирусът и този страничен ефект ще изчезне,но незнам как да убедя доцент Антонов че съм готов и че няма да се самоубия .Чувствам че сам в безизходица а и не съм сигурен че лечението ще ми помогме,този човек от форума с моите проблеми не влиза от 3 години,като последното за което говореше беше за самоубийство,затова немога да разбера проследявайки постовете му,дали се е подлагал на лечение или не,за да разбера дали би ми помогнало ако изчистя вирусът.Все пак смятам че трябва да опитам да се подложа на лечение пък каквото стане.Единственият проблем е че немога да убедя доц.Антонов че съм готов за това лечение и по готов няма да бъда .

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2010, 06:06:34 »
Здравей!

Виж може би доктора е прав и ти трябва да се постараеш да преодолееш всякакви индикации, и най-малките и нищожните, за депресия. Може би импотентността за която пишеш действително е вследствие на депресия, с която все още не си се преборил докрай. Лечението много бърка в психиката на хората. Аз смея да твърдя съм един от най-спокойните хора които познавам  :smile: Никога не съм изпадала в депресивни състояния, нервни кризи. Никога не съм имала проблеми със нервната система или държанието ми по какъвто и да е повод. Винаги съм била много положително настроен човек. До няколко месеца след започване на лечението. Лекарството бръкна и в моя мозък и ме промени.  А не можех да повярвам, че нещо е в състояние да ме изкара от равновесие, да ми вкара в главата черни и страшни мисли, да ме докарва до страх от най-незначителни неща. Но се случи.

Така че човек който е малко по -лабилен психически, или има индикация за депресивен проблем, по- добре да не започва, преди да се е възстановил на 100%.

Не знам за каква импотентност говориш, но нито аз, нито съпруга ми /и той беше болен от Хеп. Ц/  сме имали проблеми с либидото.  Поне не и преди да започнем лечението. По време на лечението е ясно, човек едва ли е в сексуалната си стихия когато се чувства зле в 80% от времето си. 

Потърси къде е проблема, изключи и възможен друг медецински проблем.

Поздрави и дано намериш правилното решение.

Неактивен bibi123

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2010, 12:27:11 »
Здравей.
Извинявай че ти го казвам,но аз мисля че проблемът ти с импотентноста е именно от наркотиците,,!!!!!!НЕ ОТ ХЕПАТИТА!
Всички сме с хепатит тук,аз лично проблем такъв нямам,съвсем нормален полов живот :doubleup:Имала съм познати,които са вземали наркотик и този проблем са го имали и те.А за хепатита ще се лекуваш,сигурна съм :good:явно иска търпение малко повечко,никой доктор няма да посмее да те лекува,ако наистина не си чìст в пъмния смисъл на думата,за да е решил така докторът ,значи е решил да изчака :smile:Но не се тревожи,аз нося вирусът от по отдавна от теб,само искам да те успокоя че за год.и половина няма коий знае колко страшно да стане.Малко повечко търпение.пожелавам ти успех..
Биби

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2010, 13:37:14 »
Ами не взимам наркотици от вече 1 година ,така че не е в това проблема.Понякога си мисля че наистина може да е подсъзнателен психологичен проблем,тоест да е от няква недоловима за сензорите ми депресия.Мисля че освем хепатита ми имам и някакъв бонус аз.Примерно като пия алкохол не изпитвам никакво удоволствие ,чувствам се слаб физически .... Като си тествах свободния тестостерон и беше под нормата,може и в това да е проблемът,макар че май не обяснява това че не се наслаждавам на алкохола както преди.Знам че не трябва да пия изобщо,но ако приемем че това е симптом някакъв трябва да му обърна внимание.Вие забелязали ли сте някаква промяна на ефекта на алкохола след като сте се заразили с хепатит?
В форума на медхелп намерих хора с хепатит ц които тренират фитнес и могат да се похвалят с добри резултати,четох за един професионален боксиор който също има тази болест и не мга да си обясня защо аз се чувствам така изморен и слаб.Явно на някои не и пречи и са в добра спортна форма ,но се чудя дали спортните ми постижения могат да се подобрят след като се подложа на лечение и изчистя вируса .  Мерси за отговорите предварително.Много поздрави.
  Бранко

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2010, 18:49:37 »
Когато те чета , не мога да повярвам ,че ти самият си вярваш.Извини ме.

запиши се в център ,поговори с психолог,направи тестове.Нека ти издадат документ че не приемаш никакви субстанции.Лекарите имат право.Това е скъпо струващо лечение ,което ти връща живота в ръцете.Имат право да се съмняват.Хепатита няма нищо общо с половата система,повярвай ми ,знам за какво пиша.С депресията--ако нямаш сили,помоли да ти изпишат лекарства,но не ти да казваш какво искаш,а добър в областта си и опитен  психиатър/психолог да прецени точно от какво имаш нужда.

няма да те обнадеждавам повече,защото знам че можеш да го изтълкуваш погрешно.Ако си достигнал до нивото да приемеш моето мнение ,направи го.Резултата може да те очуди.

С Уважение.
HCV genotype -1+3

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2010, 18:53:29 »
Аз не разбрах какво ти е вирусното натоварване в момента.

Дани
Hang in there.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2010, 21:38:06 »
Първият път беше под 50 ,вторият път (преди половин година) беше около 15 000.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2010, 22:03:48 »
Здравей, Бранко,
Аз мисля, че шанса причината за проблемите с либидото да е хепатита, е доста малък. Знам, че нещата със заразяването и хронифицирането на хепатита при теб съвпадат с намаляването на сексуалното желание. Знам и също колко си убеден, че хепатита е причината за всички тези проблеми, защото сме си писали и сме го обсъждали и преди.
Но аз продължавам да мисля, че шанса хепатита да е виновен за това, наистина са много малки.
Ето, ти си насочил усилията в това да откриеш доказателство за теорията си и си се ровил къде ли не. Обаче какъв е резултата - открил си само един човек в един форум с подобен проблем. И никакви научни статии с подобни заключения. И извинявай, но какво те кара да си мислиш, че при този подобен случай, който си открил във форумите на Medhelp, наистина хепатита е виновника за проблемите на този човек. Самия факт, че той е говорил, че мисли да се самоубива, веднага трябва да ти говори, че този човек е бил с лабилна психика. Значи той вместо да мисли какво може да направи да си разреши проблема, да си лекува хепатита, да търси лекари, да търси специализирана помощ, той е решил, че решението на проблема му е да се самоубие. И ти смяташ, че този случай доказва, че хепатита може да причини проблеми с либидото!?
Аз не отричам, че за хепатита наистина не се знаят много неща в момента, но все пак, ако това беше често срещан проблем (или дори рядко срещан проблем), то това щеше да се появи като информация, а и най-вероятно щеше да се проведят и научни изследвания по този въпрос.
Аз мисля, че със сигурност има някаква друга по-основна причина за тези твои проблеми. Не знам дали това е възможно да има връзка с това, че си употребявал наркотици, или с някакъв психологически проблем. Възможно е дори хепатита да е спомагателен фактор и той да играе някаква допълнителна подсилваща роля, но според мен хепатита не е основния причинител на тези проблеми.
Опитай се да смениш тактиката и виж дали няма да постигнеш по-голям успех в откриването на причинителя. Ето, в момента си твърдо убеден, че причинителя е хепатита, и в същото време си открил само един подобен случай в целия Интернет. Знам, че си много и твърдо убеден в тезата си и е трудно да се съгласиш с това, което ти предлагам. Но какво можеш да загубиш ако потърсиш причината другаде? Опитай се да помислиш за някаква друга причина, за някакъв друг вариант, а защо не и за комбинация от тях.
Предлагам ти и едно друго нещо, върни се назад в спомените си и си помисли добре, никога ли преди в живота ти (преди изминалата година и половина) не си имал дори един момент, в който да изпиташ нещо подобно на проблемите със сексуалното желание, които имаш в момента. Според мен това ще е една добра отправна точка на новото разследване в търсене на причинителя.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2010, 14:39:05 »
Напълно съм съгласна с казаното от Ради.
Депресивното състояние хич не е за подценяване,особено след такъв период.
Аз когато спрях наркотиците ми бяха нужни 1година и 5месеца за да излезна от депресията си.
Не ми звучиш достатъчно нахъсам и мотивиран за такова лечение,което ще те удари в слабите места.
Моя съвет е да си дадеш още малко време,направи нещо,което ще повдигне самочувствието ти,разсей се с нещо странично,което ди доставя удоволствие.Както казва и Ради не търси под вола теле,и не си набивай в психиката зорлем втълпявания.

Поздрави,
Теид

Неактивен sunshine

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2010, 21:01:58 »
Бранко, извини ме и мен и нищо лично, но всичко, което описваш дотук за състоянието си са симптоми на класическа депресия.
Никакви наркотици не са и никакъв хепатит!  :whistle:
Депресивните състояния могат да се провокират не само от психологичен проблем, те могат да са следствие на химичен дисбаланс или мозъчна дисфунция.

Ти продължаваш ли да се виждаш с психотерапевт?
Какви други изследвания освен тестостерон са ти правени?

Интерфернонът бърка много в мозъка. Опасявам се, че доцентът е прав като отказва да те лекува, той се опита да предпази теб, а не да спести някой лев на касата, убедена съм.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Ноември 05, 2010, 17:35:52 »
Приятно съм изненадан от Радо който е запомнил какво сам поствал тук и следи сллучая ми.Но,аз нямам депресия вече,поне не се усещам да сам депресиран,просто свикнах да нямам никакво либидо,не е болка за умиране,макар че в началото бях в страшна депресия и мислех за самоубииство.Дори пробвах със свръхдоза като най безболезнен начин и почти успях,но сега сам щастлив че опита беше неуспешен.Единственото което мога да направя е да докажа ако е възможно,че нямам никакво либидо и че не съм депресиран.Вече повече от година нямам никакво либидо,в началото имаше депресия,сега не.Само тестостерон съм си правил ,единият път беше под долната граница,другият път малко над долната граница ,но май и това ,както каза един уролог неможе да е причина за 0 либидо.Надявам се всв пак ако е вследствие на хепатита,да се излекува с излекуването на хепатита .
Затова ми е много интересно как се е променил живота на излекували се от хепатита .Дали се променя нещо или хепатита те белязва за цял живот.Както и да е след 3 дена имам среща с друг уролог да умуваме евентуално за друга от хепатита причина.
МЕРСИ  много за отговорите ,хубаво е че поне мога да споделя с някой без да се срамувам. :flowers:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #12 -: Ноември 06, 2010, 17:49:45 »
Всичко, което казваш, звучи логично, но наистина засега аз не знам за нито един подобен случай на твоя.
Относно това как хепатита влияе на либидото, аз поне нямам информация за който и да е от хората с хепатит, които познавам, или които са писали във форума, да са имали проблеми от такова естество нито преди, нито след лечението.
Иначе по време на лечението наистина има такава промяна, но тя е напълно естествена, поради интерферона и грипоподобните симптоми.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2010, 18:52:26 »
То е ясно че ако сам втория регистриран в света такъв случай няма да може да ми се помогне .Малко след като скъсах с бившото си гадже се заразих с хепатит , но с нея продължавахме да се срещаме и след като скъсахме ....... всичко беше повече от добре с либидото ми ,но след това постепенно то намаля,като аз го свързвах в началото с раздялата.После почнах антидепресанти и го свързвах и с тях.Сега не пия антидепресанти от  3-4 месеца и либидото ми е нула .Чувството е много странно.Но свикнах.

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #14 -: Ноември 07, 2010, 19:16:58 »
Всъщност не си само ти.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16771944

Дани
Hang in there.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #15 -: Ноември 07, 2010, 20:13:09 »
Всъщност не си само ти.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16771944

Дани

това много гадно звучи :ashamed2:.....по скоро брутално
HCV genotype -1+3

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #16 -: Ноември 07, 2010, 20:24:25 »
това много гадно звучи :ashamed2:.....по скоро брутално

Сега да не вземете масово да дисфункционирате, това все пак е е само едно изследване.

Ето и нещо на майчиния ни език - http://bg-sexologia.info/site/index.php?option=com_content&task=view&id=329&Itemid=2.

Дани

Hang in there.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #17 -: Ноември 07, 2010, 20:29:23 »
аз за бъдещето имах предвид...засега да чукна на дърво...нали.. :pardon:
HCV genotype -1+3

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Ноември 10, 2010, 09:47:56 »
Досега където и да съм поствал никой не е коментирал че има подобни на моите проблеми.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Декември 03, 2010, 15:23:34 »
Алата ми е 80,това много ли е >?

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #20 -: Декември 03, 2010, 15:50:58 »
На листа с изследването,до твоя резултат трябва да е изписана и референтната граница,която по спомен мисля бе 40.
Значи,да,висок е АЛАТ-та ти.

Теди

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007