Оф как да кажа по български таласамията е противопоказна на лечението, в целия свят ги лекуват, също така тук както Дани те съветва по български да се чака да се гледа и тнт. В другата част на света при липса на допълнителни заболявания, които са противопоказни, се прави ехография (при липса на цироза), се прибягва към незабавно лечение, дори нечакат биопсия, правят я след лечението. Има и други хора в форума дето могат да потвърдят това, аз лично съм се консултирал и говора за Франция а тази страна е мотора в борбата и новостите при нашата болест, така че това дето ни убеждават нашите доктори не е съвсем така, аз не съм толкова малоумен та като съм здравно осигурен да си хвърлям парите на вятъра, самия доцент Антонов не е подръжник на проследяването също така е на мнението на световните специалисти които казват, че генотип 3 е противопоказен за биопсия. Мнението на професор Чернев е, че непречи (за него е ясно, той пък трудно приема новостите), в Токуда са твърди привърженици на проследяването (не ми е чудно нали е частна болница). Преди да взема решение за моето лечение, първо се консултирах с френски хепатолог после в Токуда минах и през Чернев и накрая при Антонов, имено той се оказа в час с всички световни тенденции и неотричаше всичко защото той си има негово мнение, за него проследяването се налага единствено ако има подозрения в не доброто психическо състояние на пациента, когато го попитах ако той лекува е франция как би постъпил, той явно ме разбра а и знаеше, че съм минал през доста специалисти и спря да увърта, каза- ПСР, кръвни изследвания, ехография и незабавно лечение, след всичките ми обиколки неговото мнение съвпадна напълно с френското.
Дани преди дето ми се дразнеше, че неслушам съвети, това не е вярно, чета и изслушвам всички, и за един кратък период разбрах какво е най-добре за нас от здравословна гледна точка а не според здравната каса, ако тя се лекува в Токуда, проследяване ще има, при Чернев с фиброза 2 няма да се следи с по малка ще се следи, в Рилски ако покаже здрав разум и отговорно отношение към болестта, по време на изследванията, проследяване няма да има. А иначе в Рилски дори да си плаща лечението видят ли малко неадекватност в постъпките, изчакват, дори една от лекарките ми каза, когато бях за първа инжекция, че ако не ми я били поставили с това ми нетърпение и прибързаност (да не стоя 3 дни в болница за първа инжекция) биха препоръчали изчакване.
Според мен, всеки лекар интерпретира проследяването по различен начин, едни го правят за пари други вярват в смисъла му (да не се окаже хепатита остър и случайно да се самоизчисти пациента, та здравната каса да се набута напразно), трети пък вярват, че единственото правилно решение е най-доброто за пациента, за това препоръчвам на всички Антонов
Това е мое мнение от наблюденията ми върху лекарите и болниците в които съм бил, не се заяждам с никои просто си изказах мнението
Само да допиша, че лошите ми впечатленията за Токуда са от Чавушан за която ми е трудно да напиша, че е лекар