Автор Тема:  Хепатит C с Генотип 1 и Фиброза F3  (Прочетена 36555 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен irena

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 32
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Хепатит C с Генотип 1 и Фиброза F3
« Отговор #15 -: Ноември 18, 2010, 11:03:14 »
Грешката е моя не го пия аз а съпруга ми .Извинете ме.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #16 -: Ноември 18, 2010, 12:23:58 »
Имам запитване може ли да се пият хранителни добавки като от рода гъба  реиши или гъбата на бога.
Няма доказан случай на излекувал се от хепатит C чрез използване на гъби. При т.нар. фунголечение досега във форума има един случай на неактивен носител на хепатит Б, при който с фунготерапия е постигнато изчистване на хепатит Б. Ето тук можеш да прочетеш повече за този случай: Фунготерапията.
Така и обаче не се потвърди дали резултатите са се задържали, защото не можахме да се свържем отново с тази жена.
Пак уточнявам, че това е един-единствен случай и то за хепатит Б.

При положение, че съпруга ти има фиброза Ф3 и стандартното лечение с пегилиран интерферон гарантира излекуване в 50% от случаите, не мога да разбера защо изобщо мислите за такива методи, без дори да сте опитали това, което предлага традиционната медицина. Имай предвид, че при тази фиброза няма място за експерименти с гъби и някакви други подобни, а трябва да се действа сериозно и обмислено, защото се касае за живота на съпруга ти.

Ако съм разбрал правилно, вие сте притеснени от страничните ефекти на лечението с интерферон. Искам да уточня, че въпреки, че то определено не е леко лечение, огромен брой хора в целия свят се лекуват по този начин, без никакви сериозни последствия за тях. В нашия форум 99% от хората се лекуват по този начин. Не се плъзгайте по призмата с алтернативните лечения, а се запознайте с това, което ви очаква при лечението с пегилиран интерферон. Няма алтернативно лечение, което да може да постигне 50% успеваемост, да не говорим, че реално може да се каже, че няма доказани случаи на излекувани хора с хепатит C. При положение, че не можеш да намериш дори един човек, излекувал се с помощта на тези алтернативни методи, ти сама можеш да сметнеш какъв е процента им на успеваемост.

В момента пия Легалон  от140 мл
Относно Легалона, това е т.нар. хепатопротектор - лекарство, което подпомага работата на черния дроб. То обаче не лекува. За лечението е нужен пегилиран интерферон и рибавирин.

Съветът ми е първо да се опиташ да изчетеш линковете, които сме ти пуснали, за да се ориентираш в темата. За това ще са ти нужни поне няколко дни, особено ако трябва да четеш и постовете от раздела "На лечение съм", но ще си струва.
Не забравяй, че става въпрос за здравето на съпруга ти, и няма по-правилна стъпка от това да се опитате и двамата да се информирате максимално за заболяването, начините за лечение, за това кои са добрите лекари в тази област в България. На сайта ни и във форума има огромно количество информация, отдели си време, разрови се в нея, опитай се да се ориентираш. Хепатит C е обширна тема, но времето, което ще отделиш, ще се изплати, защото след това много лесно ще разбереш кое е най-доброто решение за съпруга ти.
След като се ориентираш в темата, ако имаш въпроси, не се притеснявай да питаш.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен irena

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #17 -: Ноември 18, 2010, 13:04:52 »
Благодаря ти Радо.. Наистина притесненията са ни за страничните ефекти.Много сме чели за тях и затова реших да ви задам тези въпроси относно съпруга ми защото ни е страх от последствията.Но то времето ще си покаже какви ще са те.Разбрах от тебе че няма смисъл от гъбите за което пак ти БЛАГОДАРЯ.Моя съпруг е давал на 3 12 2010 кръв в кръвна банка и не е известен нито той нито личния лекар че е носител на този хепатит С.Направиха му коронаро графия  и там даде кръв и от там разбрахме че има хепатит С. А от 2008 година до сега го лекуват за  артрозна болест, с силни болки в коленете и с пукане на ставите на краката. Има и хламидия в крафта която все още не е излекувана.Тази хламидия дали ще му попречи на лечението с интерферона.

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #18 -: Ноември 18, 2010, 15:33:37 »
Здравей и от мен, Ирена :)

другите вече са ти пуснали линкове с информация, отдели си време да ги прочетеш. Темата с хепатит С е обширна, но ще видиш как лека-полека се изясняват нещата  :girl_wink:

Ради съвсем правилно те е посъветвал за алтернативното лечение - няма смисъл от експерименти, когато традиционната медицина дава такива добри резултати. Не се плашете толкова от страничните ефекти - при някои са силни, при други едва се усещат - но като цяло са поносими. Аз приключих лечението преди 3 месеца и все още шавам  :baby3:

Неактивен irena

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #19 -: Ноември 18, 2010, 23:04:08 »
Благодаря за успокоението Цвети.Незнам дали си била със същите показатели като на моя съпруг ако ми напишеш нещо по подробно ще се радвам.Как ти протече лечението с интерферона.

• Профил
    • My Home Page

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #21 -: Ноември 18, 2010, 23:35:22 »
Има и хламидия в крафта която все още не е излекувана.Тази хламидия дали ще му попречи на лечението с интерферона.
Не знам хламидията да е противпоказна при интерфероново лечение. Може да питате лекуващия лекар.
Което ме подсеща, че все още нищо не знаем за това кой е лекуващия лекар на съпруга ти.

Поздрави,
Радо

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #22 -: Ноември 18, 2010, 23:39:13 »
Ирена,
независимо от началните показатели лечението протича трудно, но не е непоносимо.
Както вече казах, ние тука се държим - няма прекъснал заради непоносими странични ефекти.
Потребителката Анита изкара цялото си лечение вкъщи и през половината от времето повръщаше.
Моят съпруг пък имаше болки навсякъде, но не спря да работи и има точно един болничен лист -  от последното си влизане за изследвания след края на лечението.
При всеки е различно.
Няма как да ви кажем какво ще бъде при вас - ще трябва да си го преживеете лично, но със сигурност ще го понесете.
Наистина е време да почетете.

Дани
Hang in there.

Неактивен irena

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #23 -: Ноември 19, 2010, 13:40:46 »
Здравей Радо.Лекуващата лекарка е Д-Р Симонова но моя съпруг не не споменавал за тази хламидия защото прегледа е бил кратък и не е ставало на въпрос за нея.

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #24 -: Ноември 20, 2010, 09:03:57 »
Здравей Ирена,добре дошла сред нас!

Хубаво е ,че си загрижена за здравето на мъжа си,но вярвам ,че за да се стигне до подаден в касата протокол,е имало поне 3-4 срещи и поне 1 престой във болницата!И лекуващата да не знае за хламидията?Малко е несериозно!Това са отношения между лекар и пациент,и пациента е този ,който трябва да информира лекаря си!

Смятам, че всяко лечение има своята тежест и странични ефекти,това което предстои на мъжа ти не прави изключение,затова чети форума и сайта,за да се информираш!

Поздрави,Тедибон

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #25 -: Ноември 21, 2010, 07:04:31 »
Здравей Ирена! /хубаво име, адашки сме  :wink3:/

Аз съм със същите резултати както съпруга ти Активност 2, Фиброза 3, хепатит С 1б.

Както се вижда от лентичката в подписа ми, приключих лечението си /или поне си бих последната 48ма инжекция/ преди 2 дни. Остават ми още 5 дни хапчета и съм готова. Е, оживях, и на работа ходех и две деца гледах, и съм на 10 000км. от България, т.е няма абсолютно никой на който да разчитам за помощ от каквото и да е естество, освен съпруга ми, и на училище ходех първите 6 месеца от лечението. Лечението си има своите странични ефекти, но всеки организъм ги показва и приема по различен начин. Едно е ясно- съпруга ти ще е изморен и изнервен през този период. Ако работи тежка физическа работа, определено ще му е трудно да продължи, но ако работата не го напряга прекалено много физически - ще се справи. Просто няма да има сили за нищо допълнително.

Виждам Ради ти е пуснал доста линкове с потребители преминали/минаващи през лечението.
Ето и моите две теми преди да започна лечението:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2357.0;all

И темата ми по време на лечението:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2414.0

Изобщо, порзгледай и попрочети темите от тези раздели - нещата които са написани там ще ти отговорят на доста въпроси.

М/у другото моя съпруг също имаше хепатит С - генотип 3 - лекуваше се в Бг във ВМА. Първоначално лекуващ лекар му беше д-р Симонова, след това му стана д-р Стоянова - и двете са много симпатични и добри лекарки. Може да им се доверите. И на него му откриха Хепатита при кръводаряване преди 4г. Само където на нас никой не ни беше казал - нито на него, нито на личната му лекарка цели 2 години.  2004г януари месец дава кръв, и чак 2006г юни месец като оиде пак да дарява кръв за негов близък, му казаха, че 2 години преди това са открили антитела на Хеп. С в кръвтта му и не е годен за кръводарител.  И от там вече се завъртя колелото, та вече 4 години се върти при нас. 

Съжалявам да прочета, че това все още се случва! Бях останала с впечатлението, че вече се е приел Закон с който са длъжни да съобщават на личната лекарка, ако се открие хепатит в кръвтта на кръводарителя.

Сега, за разлика от преди 4 години, има толкова много информация на български и за болестта и за лечението, че с малко повечко четене, човек може да се информира за всичко. А ние сме тук да се подкрепяме и даваме кураж, когато на човек му стане почти невъзможно да продължава да се бори. Смисъл има!

Поздрави!

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #26 -: Ноември 21, 2010, 21:30:05 »
Здравей от и от мен!
Аз се лекувах с пегинтрон и ребетол. Видях, че Ради е постал моята тема от лечението. Може би аз съм единствената, която го изкара много тежко и почти през цялото време на легло. През цялото време бях в болнични. Хубавото е, че след края всичко се забравя и се чувствам прекрасно.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #27 -: Ноември 22, 2010, 22:47:00 »
Здравей Радо.Лекуващата лекарка е Д-Р Симонова но моя съпруг не не споменавал за тази хламидия защото прегледа е бил кратък и не е ставало на въпрос за нея.
Здравей, Ирена,
Д-р Симонова беше моята лекуваща лекарка и аз мога да кажа само добри думи за нея. Тя е много добър специалист, а школата на доц. Кацаров е много силна.

Следващият път като сте на преглед при нея, я питайте и за хламидията.

Поздрави,
Радо

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #28 -: Януари 25, 2011, 15:08:56 »
Днес ни се обадиха чè е дошел портокола.  Одобрен е супруга ми. Отпуснати са му лекарствата от тук на татък моля да ни кажете какво слвдва Утре трябва да отиде в здражната каса да си го вземе.

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #29 -: Януари 25, 2011, 16:55:32 »
Честито :clap:
Отивате в ЗК,след това при личната за рецепти,поръчвате в аптеката....
И да не забравите "изкуствената дупка"2-3 седмици.Леко начало :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007