Имам запитване може ли да се пият хранителни добавки като от рода гъба реиши или гъбата на бога.
Няма доказан случай на излекувал се от хепатит C чрез използване на гъби. При т.нар. фунголечение досега във форума има един случай на неактивен носител на хепатит Б, при който с фунготерапия е постигнато изчистване на хепатит Б. Ето тук можеш да прочетеш повече за този случай:
Фунготерапията.
Така и обаче не се потвърди дали резултатите са се задържали, защото не можахме да се свържем отново с тази жена.
Пак уточнявам, че това е един-единствен случай и то за хепатит Б.
При положение, че съпруга ти има фиброза Ф3 и стандартното лечение с пегилиран интерферон гарантира излекуване в 50% от случаите, не мога да разбера защо изобщо мислите за такива методи, без дори да сте опитали това, което предлага традиционната медицина. Имай предвид, че при тази фиброза няма място за експерименти с гъби и някакви други подобни, а трябва да се действа сериозно и обмислено, защото се касае за живота на съпруга ти.
Ако съм разбрал правилно, вие сте притеснени от страничните ефекти на лечението с интерферон. Искам да уточня, че въпреки, че то определено не е леко лечение, огромен брой хора в целия свят се лекуват по този начин, без никакви сериозни последствия за тях. В нашия форум 99% от хората се лекуват по този начин. Не се плъзгайте по призмата с алтернативните лечения, а се запознайте с това, което ви очаква при лечението с пегилиран интерферон. Няма алтернативно лечение, което да може да постигне 50% успеваемост, да не говорим, че реално може да се каже, че няма доказани случаи на излекувани хора с хепатит C. При положение, че не можеш да намериш дори един човек, излекувал се с помощта на тези алтернативни методи, ти сама можеш да сметнеш какъв е процента им на успеваемост.
В момента пия Легалон от140 мл
Относно Легалона, това е т.нар. хепатопротектор - лекарство, което подпомага работата на черния дроб. То обаче не лекува. За лечението е нужен пегилиран интерферон и рибавирин.
Съветът ми е първо да се опиташ да изчетеш линковете, които сме ти пуснали, за да се ориентираш в темата. За това ще са ти нужни поне няколко дни, особено ако трябва да четеш и постовете от раздела "На лечение съм", но ще си струва.
Не забравяй, че става въпрос за здравето на съпруга ти, и няма по-правилна стъпка от това да се опитате и двамата да се информирате максимално за заболяването, начините за лечение, за това кои са добрите лекари в тази област в България. На сайта ни и във форума има огромно количество информация, отдели си време, разрови се в нея, опитай се да се ориентираш. Хепатит C е обширна тема, но времето, което ще отделиш, ще се изплати, защото след това много лесно ще разбереш кое е най-доброто решение за съпруга ти.
След като се ориентираш в темата, ако имаш въпроси, не се притеснявай да питаш.
Поздрави,
Радо