Я и аз да се включа, че не съм писал отдавна, ама това изказване, че било поредната дискриминация леко ме жегна. Та принципно съм с 2 ръце за, наркоманите да се лекуват (и от зависимостта, и от хепатита) но мисля, че решението за метадоново зависимите да не се лекуват, е съвсем логично и правилно, в нашата бедна българска действителност. Човек който не е спрял метадона, въобще не е гаранция, че няма да се върне към дрогата, то дори и при спрелите, се случва. Та значи, трябва да се лиши от лечение един човек, за който хепатита е пълна случайност, а и доста вероятно да е натресен, от същата тази здравна система, а да лекуваме човек който си го е причинил сам, а и е осъзнавал, че вероятно ще се случи (навсякъде се тръби, от край време за общите игли, хепатит, спин и тнт). Не казвам, че тези хора нетрябва да се лекуват, да убеден съм че е нужно, а и щом са имали волята да преборят дрогата (макар и с метадон, който според мен е за мекушавите), те наистина заслужават втори шанс. Но, немисля, че е редно да се лекуват хора, при които не е напълно сигурно, че са се отказали, и ако се окаже, че не, пак да лепнат хепатит, а от друга страна аз да си плащам лечението а тях да ги лекуват по няколко пъти с моите пари (и то не заради рецидив, а заради повторно заразяване, поради …). Теди не визирам брат ти, говоря от това дето съм видял, и мисля, че срок от 6 месеца е малак, трябва да го направят между 2 и 5 години от спиране на всякаква дрога, защото едва тогава може да се даде някаква гаранция за спиране. То в форума има случаи на хора които са чакали лечение по 2 г, а 6 месеца било много, абе май проблема не е във времето, а в истинското спиране на наркотиците
Да допълня, че съм наясно, защото имам близък, който беше 15 г на хероин, много пъти дрънкаше, че го спирал или ще го спира, никога не му вярвах ама един ден ми звъна и ми каза, че иска да се лекува и да влезе в болница да му помогнат за епстиненцията, аз му открих лекар (това беше доктор Василев от психиатрията на военна болница, сега май е консултант в центъра по наркомании), та както беше 15 г на хероин, лежа 20 дни в болница, излезе и нямаше вече никакви физически болки, та така вече 8 г (видях, че е възможно, за това отричам метадона) . Той е художник, и се оказа, че няма нито спин, нито хепатит, въпреки дрогата, та скоро ми викаше, как е възможно той да няма а аз да имам, като е взимал наркотици а моя опит с тях е няколко дръпвания от трева (ама късмет)