Автор Тема:  Здравейте от Португалия  (Прочетена 9198 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен celica

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте от Португалия
« -: Януари 29, 2011, 01:30:20 »
Моят съпруг има хроничен хепатит Ц. Заразил се е по времето,когато е е употребявал наркотици(преди 20год). От 11 год. е чист в това отношение,но замени една дрога с друга-пие много,пие по 1 бутилка уиски на ден. Страхувам се,че ако продължава така,ще се разболее от цироза. Незнам как да го накарам да откаже пиенето. Той сам разбира проблема,но няма воля да спре. Някой знае ли дали има лекарства,които подтискат желанието за алкохол? Или някаква алтернативна медицина?  Моля,помогнете,ако имате информация!!!
« Последна редакция: Януари 29, 2011, 09:01:04 от Радослав Русинов »

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Zdraveite ot Portugal
« Отговор #1 -: Януари 29, 2011, 08:51:41 »
Здравей,
аз само не разбрах,какво в момента повече те тревожи-алкохолния му проблем или хепатита.В смисъл,лекувал ли е хепатита  мъжа ти?
20г. са доса дълъг период,а и с тая една бутилка дето опуква на ден не само,че не си помага,ама и страшно бързо и сигурно си вреди.Ако на теб не ти вярва,защо не го накараш да влезне във форума той,или в сайта и да почете малко.
Чудодейно лекарство няма,сам трябва да се   справи с проблема си.Трябва доста трезво да седне и да помисли каква вреда нанася на здравето си.Аз на твое място бих го накарала да се включи тук и да чете.

Поздрави,
Теди

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Re: Здравейте от Португалия
« Отговор #2 -: Януари 29, 2011, 09:06:58 »
Единствения начин е силната воля и желание да пребори проблема. Не се ли пребори сам никой друг няма да го направи вместо него. Околните могат само да го подкрепят в трудното начинание и да правят лечението по поносимо. Ако не мисли за себе си, то да си даде сметка какво причинява на тези, които го обичат и държат на него.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vandal

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 147
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #3 -: Януари 29, 2011, 09:53:05 »
здравей....ами тя и моята история не е много по-разли4на...всекви химиии си бутах в тялото, и един вирус между другото...в един момент реших да заместя химиите с алкохол...и така доста време...знаех 4е имам хепатит, но ми бе абсолютно все тая...
доста нихилисти4но подхождах към живота...

какво се слу4и...незнам то4но...омръзна ми, намерих някакъв смисъл да се преборя с това...

ще ти кажа съвсем 4естно какво мисля...лекарство, нещо си или каквото и да е, което да потиска желанието за алкохол няма да помогнат...
съпруга ти сам трябва да направи избор...да намери някаква при4ина да спре да се налива...или нещо си...
може би ако си намери хоби, което да го удовлетвори, ще прекарва по малко време в пиене...

то е като с цигарите...или сам ги спираш или не...

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #4 -: Януари 29, 2011, 15:02:19 »

Здравей,аз немога да разбера лекувал се е и има релапс след лечението така ли? Защото това си побликувала в профила. Кога се е лекувал? В португалия или в БГ е било лечението ?При кой специалист? Кога получи релапса? А пиече ли по време на лечението? Каква беше биопсията преди лечението? Много върпроси ама разкажи малко повечко...А колкото до алкохола,незнам сигурно трябва дасе върне към силите които са го накарали да спре наркотиците.....

Поздрави,
Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
« Отговор #5 -: Януари 29, 2011, 15:25:22 »
Да наистина, напиши повече как е протекло лечението. Да не би да се е отчаял след релапса?
Разбирасе, това не трябва да го тласка към алкохола, но решението взема той.  :medicine:

Неактивен celica

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Януари 31, 2011, 00:03:10 »
Здравейте на всички,които ми писаха,благодаря за вниманието! Първо да кажа,че мъжът ми е португалец и не може той да влезе във форума. Аз съм с него от 5 год.,и всичко това-наркотиците,хепатита и после лечението е станало преди да се познаваме.  Незнам как се е лекувал и извинявам се за грешката,която съм допуснала в профила-няма релапс. Това,което знам е,че има хроничен хепатит Ц и затова чета всичко по темата. Всички статии и материали започват с това- да се спре алкохолът. Затова се тревожа-диагноза хепатит Ц не е смъртна присъда,но хепатит+алкохол=цироза на черния дроб. Той разбира проблема,но реагира по различен начин-има периоди,когато пие "само" по половин бутилка на ден(боже,как се радвам на това,представяте ли си...),а после наново-"какво пък,и така,и така ще се мре..."  Моля ви да останете съпричастни към мен във форума! Сами разбирате,че тук в Португалия няма с кого да споделя! Всякаква информация или споделен личен опит ще ми е от полза!!!

Неактивен celica

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Януари 31, 2011, 01:09:15 »
tedi, аз сега като чета 1-вата си публикация разбирам,че е много объркана и неясна. Аз самата бях малко нервна при регистрирането си,защото за първи път говоря за проблема с някого извън семейството. Сега ще  поясня- той незнае кога се е заразил,но хепатитът е открит и лекуван през 2000г. Тогава е спрял и дрогата.После започва да води нормален живот 2-3год. и после започва да чувства,че му липсва някакъв"допинг",така да се каже,и от бира на бира,от уиски на уиски се стигна до тук...Последното му изследване е от октомври 2010г. и пише-антитела на хепатит ц >10.0. И за сравнение-Позитиво>1.00  негативо<0.90. Значи 10 пъти над нормалното,така го разбирам аз. Като гледам в България какви изследвания правят,тука май не си дават много зор. Докторката каза,че трябва да води здравословен начин на живот,да си пие лекарствата за черния дроб и това е .

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #8 -: Януари 31, 2011, 06:16:16 »
Едно уточнение относно антителата. Те остават завинаги положителни дори и след успешно лечение. За успешно лечение може да се говори ако поне две години след края на лечението изследването за вирусен товар (ПСР)  е отрицателно.
На него правено ли е такова изследване след края на лечението?

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #9 -: Януари 31, 2011, 10:36:07 »
Здрасти,не знам до колко е читав доктора ви,но както Анита е споменала,теста за антитела винаги ще дава положителен резултат,щом се е сблъсквал с вируса.За това това изследване е безмислено да се пуска.Важен за сега е ПСР,за да покаже успешно ли е било лечението,върнал ли се е вируса,а ако да/естествено не ви ги пожелавам/ до колко е агресивен.
За алкохола,не знам кво да те посъветвам,освен всеки ден да му набиваш в главата,че сигурно и бързо отива към кофти ситуация.Но знам,че ако той сам не пожелае да спре,няма начин да му въздействаш.Няма ли там сбирки на АА?Поне е някво начало.

Успех,
Теди

Неактивен celica

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Януари 31, 2011, 22:34:45 »
Здравей,Теди! Искам да те питам нещо-и в твоя профил,и в други виждам,че е написано "хроничен хепатит Ц- излекуван успешно".Какво означава това? Че вече в кръвта ти го няма вируса и нито си носител,нито нищо? Защото тук на мъжа ми са казали,че хроничният хепатит ц не се лекува-просто си "спи" в кръвта и това е.И че няма повод за притеснение,просто да спре да пие и така ще си го "носи".Ще ми обясниш ли за какво става дума? Тук повече не го изследват така подробно,както вие пишете .Само за антитела,казват,4е са в допустими граници и това е. :oops:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2011, 07:16:29 »
Това, което пишеш е абсурдно. Има европейска директива по която се лекува хепатита и в Португалия не би трябвало да е по различно. Тези, които се лекуват в други страни в Европа се лекуват както и ние в БГ. Антителата изобщо не могат да бъдат индикатор дали вируса спи или не. Общо взето това понятие се ползва за хепатит Б, но не и за С.  Настоявайте за изследване за вирусното натоварване. Ако вируса не се засича може да се каже, че се е излекувал.

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2011, 09:30:32 »
Здравей,
Анитка вече ти е отговорила,че вас антителата вече не ви вълнуват.От това,което прави или по-скоро не прави лекуващия ГО лекар ,оставам с впечатлението,че не струва,и не е наясно кви исзледвания да назначи.Сменете го!Потърсете си някои,който е наясно с хепатитите.
Изследването,което ви вълнува,и което ще покаже в какво положение е вируса е ПСР/както вече писахме/,това трябва да е целта ви,за сега.
Аз  преминах лечението,6м. след лечението ми теста/ПСРа/ показа че вируса не се открива, и се водя успешно излекувана.Но,принципно вируса може да се завърне.За  това през даден период 1г.-1,5г. е препоръчително да се прави този тест.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2011, 12:12:17 »
Здравей, celica  :smile:
първо прочети това http://www.hepactive.org/content/faq/HCV_Alcohol_09
после http://www.hepactive.org/content/faq/HCV_Testpos_Basic
и всичко останало от Хепатит С: Лист факти
ако имаш въпроси след като изчетеш всичко, насреща сме  :chat:
Ааааа , да .....и да си смените лекаря  :doc:

Неактивен celica

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Февруари 01, 2011, 23:38:12 »
Здравейте,момичета,благодаря ви за обясненията, на Vancheto-за линковете! Това за лекаря,че не струва,вече и аз го разбрах,но нямаме избор.Живеем в малко курортно градче,където дори родилен дом няма,а какво да говорим за някакви добри специалисти. Има един Здравен център-нещо като нашата Бърза помощ. Той там ходи веднъж годишно за кръвни изследвания,и си мислим,че е добре.Значи толкова пропиляно време! Аз ще потърся тук в областния град за клиники и дано да го покрива здравната му осигуровка,че иначе не ми се мисли!До скоро!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007