Автор Тема:  Днес ми се обадиха, че съм одобрена за лечение!  (Прочетена 18148 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен silvipas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 100
  • Моят стимул в живота са те
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте!

Днес ми се обадиха от РЗОК и ми съобщиха благата вест, че съм одобрена за лечение.  :dance:
 Обадих се на лекуващия ме лекар д-р Цонев и той ми каза, че не е необходимо да си оставям дупка, защото ако забавят вторите ми протоколи, от болницата ще ми дадат нужните лекарства, за да продължа без прекъсване лечението си.
Иска ме на 04 март в 08:00 часа в болницата.
 Имам и едно въпросче: Денят, в който ме приемат ли ще ми сложат вечерта инжекцията, а на следващия ден ще ме изпишат ли ако всичко е наред?

Поздрави!

Силвия
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 08:45:26 от Радослав Русинов »

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Re: Днес ми се обадиха ,че съм одобрена за лечение!
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2011, 00:10:34 »
Аз лино бях 2-3 дни,не те пускат веднага...пак незнам каква е практиката в Токуда,но мисля че си има клинична пътека...пак да ме поправи някой...

Дано всичко бъде наред ,стискам палци и леко и с по-малко ДеФеКтИ лечение!

Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен silvipas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2011, 00:30:14 »
Благодаря много, Иве за пожеланията.
А за престоя се вълнувам, защото трябва да организирам гледането на децата, тъй като се падат почивни дни.
 Поздрави!

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2011, 06:45:15 »
В Токуда се преспиваше само и на другия ден те пускаха, но сега с тия клинични пътеки ми се струва, че ще те пуснат в понеделник т. е. 3 дни

Поздравления за отпуснатите лекарства! :clap:

Въпреки, че д-р Цонев те  е успокоител за лекарствата моя съвет е да не се доверяваш, защото в този форум сме свидели на масово забавяне на вторите протоколи и много хора едновременно останаха без лекарства. Тогава и болниците не успяха да помогнат на всички.  Остави си задължително поне 2 седмици и си отложи престоя в болницата поне с 2 седмици.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2011, 08:01:10 »
Поздравления.
Добре ще още утре лекарствата да са у вас. Така ще имаш поне една седмица, ако си решила да се довериш на доктор Цонев относно втория протокол.
99% е сигурно, че при забавяне ще намериш лекарства назаем. Но от личен опит ти казвам, че е много изнервящо.

Дани
Hang in there.

Неактивен silvipas

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: Днес ми се обадиха, че съм одобрена за лечение!
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2011, 14:55:33 »
Привет!

Взех си протоколите днес и отидох при личната си лекарка ,за да ми напише рецептите. Е,честно да ви кажа нервите ми разби. Не можело да ми ги напише  за 28 дни и това си е. Да ,ама аз си знам моето и настоявах ,че не е права и така малко повече от час. Казах й да си прочете наредбата ,която й дава тази възможност и като остана без лекарства тя ли ще ми ги плати. В крайна сметка си тръгнах с две рецепти за Пегасис  и Копегус за по 28 дни. 
Оставих ги в аптеката да ми ги обработват. Това е от мен засега.
Хубав ден на всички и когато знаете, че сте прави не се отказвайте от борбата!

Силвия

Неактивен Rumi_

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2011, 16:26:53 »
Е, браво Силви,
Започваш и ти. :fight2: :witch: Реши си сама, но наистина е за предпочитане да оставиш поне десетина дни дупка. Но щом имаш уговорка вече, дано да няма проблем.
 Успешно лечение ти желая! :congrats: :bravo2:

Неактивен silvipas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2011, 18:01:18 »
Здравей ,Руми!

И на мен ми се искаше да имам по-голяма дупка ,но докторът настоява да не отлагам във времето първата инжекция. Ще имам само една седмица дупка.  Дано да не сгреша, че ще се доверя на доктора.

Поздрави!

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2011, 18:23:32 »
Аз бях в същата ситуация. Взех лекарствата на 03.08.2010г и проф. Чернев каза на десети август да съм там./ т.е. дупка 7 дена/.  Наистина нямаше да ми стигнат инжекциите за вторите шест месеца, но от Александровска болница ми услужиха с необходимите. Не бой се! :congrats:

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 24, 2011, 19:55:33 »
Здрасти и Успешно лечение с възможно най малко странични ефекти,
за дупката ако можеш си остави 2 седмици , по добре да я има отколкото после да се чудиш какво да правиш.

успех
Известен с това , че не е известен !

Неактивен silvipas

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте!

В петък ме върнаха от Токуда. Моят доктор не се е съобразил ,че се почивни дни и си остана само разкарването ми. От регистратурата ме информираха, че е казал да отида в понеделник за прием. Опитах се да се свържа с него през тези два дни и да се уточним, но уви. И сега не знам какво да правя. Да ходя ли в понеделник или не. Притеснявам се ,защото личната каза ,че направлението за хоспитализация е валидно 7 дни ,а то е пуснато на 28 февруари.  А тя дори не е сигурна дали го е пуснала с правилния код.  :scream: Ако някой е наясно за валидността на такова направление и какъв код се пише , моля да ме информира,защото вече нервички не ми останаха.
Поздрави !
 Силвия
 П.С.  Леко съм настинала, проблем ли е при първа инжекция ?

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Силви

Ето какво копирах от сайта на Министерство на здравеопазването  http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=462&categoryid=1829&home=true

Как да получа достъп до лечебните заведения за болнична помощ?

Лекарите и зъболекарите от лечебните заведения за извънболнична помощ насочват с „Направление за хоспитализация" (бл. МЗ-НЗОК № 7) пациентите към избраното от тях лечебно заведение за болнична помощ на територията на цялата страна. Необходимо е болницата (или диспансерът) да са сключили договор с РЗОК, независимо дали се субсидират от Републиканския или от общинските бюджети.
Първичният медицински документ „Направление за хоспитализация" (бл. МЗ-НЗОК № 7) има срок на валидност 30 дни до прегледа в диагностично-консултативния блок на лечебното заведение - изпълнител на болнична помощ.

Ети и линк към информацията за клинична пътека 35, която е нашата пътека. Има и кодове по МКБ-10, ако това те притеснява. http://www.doctorbg.com/page.php?id=1906

Все пак продължавай да опитваш да се свържеш с доктора си заради тази настинка. Доколкото си спомням, не си от София и да се разхождаш напред-назад, ако няма да те приемат, не си струва. Можеш да звъннеш и в Токуда да ги питаш за валидността на направлението.

Личната ти лекарка ми прилича на много объркан по отношение на наредбите човек. Вече е късно да я сменяш, но ако не искаш да се разтакавате и размотавате за рецепти и направления за изследвания през цялото ти лечение, ще е добра идея да отиваш при нея с точни изисквания и предварително подготвена.
За какви срокове ти издаде рецептите за лекарствата твоята лекарка?
Дани
« Последна редакция: Март 06, 2011, 09:01:29 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
Силвия,личната ти е баси и тъпото парче!И невръстния ми син знае,че направлението за хоспитализация/талон 7/важи 30 дни от датата на издаване.Явно винаги трябва да си подготвена и с повишено внимание.И тоя Цонев също бих го нахранила,щото е редно да се обади и да предупреди,че се отлага хоспитализацията!Това,че си зависима от него по някъв начин не му дава право да те разиграва.

За настинката-те ще преценят,принципно трябва да си здрава,дано до тогава се оправиш.Когато те приемат ти се пускат кръвни изследвания,ако всичко е наред ти праскат интерферона и вечерта си там за наблюдение,и ако на следващия ден всичко е ОК. си заминаваш по живо-по здраво.Поне при мен бе така.

Дани,по горе Силвия пише,че след 1часови кандърми се е преборила с личната по въпроса с датата на изписването на рецептите.Аз разбрах,че Пегасиса е за 28дни,а Копегуса за 31дни.

Поздрави,
Теди
« Последна редакция: Март 06, 2011, 16:01:59 от tedi »

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Дани,по горе Силвия пише,че след 1часови кандърми се е преборила с личната по въпроса с датата на изписването на рецептите.Аз разбрах,че Пегасиса е за 28дни,а Копегуса за 31дни.

А, да, не съм внимавала. Раничко беше пък и доста се подразних от безхаберието и некомпетентността.
Това само потвърждава подозрението ми, че на Силви ще й се наложи да поеме управлението на лечението си (поне относно документацията) изцяло в свои ръце.

Дани
Hang in there.

Неактивен silvipas

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте!

Благодаря ви и на двете.Много ми помогнахте. Личната лекарка е малко трудно да е сменя - сестра е на съпруга ми. За компетентността й няма да коментирам - то се вижда колко е наясно с документацията. За жалост и способностите й като лекар са такива.
 Копегуса ми го изписа за 28 дни. По протокол са ми назначени 180 таблетки месечно. Аз ще взимам 168 т. за 28 дни и накрая на лечението няма да ми стигнат 72 т., но ако ми намалят дозата всичко ще е ок.
 Днес пак ще звъня на Цонев. Дано се свържа ,че нещо почнах да се изнервям.

Поздрави!            :flowers: :flowers: :flowers:

Силвия

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007