Автор Тема:  Имам нужда от малко разяснения и съвет!  (Прочетена 13689 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Имам нужда от малко разяснения и съвет!
« Отговор #15 -: Януари 26, 2008, 04:18:34 »
Здравей, Ирка!
Най-сетне пак се появи. Може би около преди 2 месеца те търсих на Ай-Си-Кю-то, но ти така и не ми отвърна. Това както и да е. Незнам защо, но аз пък предположих, че може би сте заминали и незнам защо си помислих, че сте заминали именно за Щатите. Може и да си го споменавала някъде и за това.
Е, радвам се да те видя отново сред нас. Дилемата пред, която сте изправени, наистина е доста сложна. Аз бих те посъветвала да се информирате относно това, дали не е възможно по някакъв начин да си получавате лекарствата в Щатите, а там да си плащате единствено за анализите, които са необходими по време на лечението. Ако няма някое споразумение между двете държави относно подобни казуси, търсете други начини да си получавате лекарствата, въпреки че сега с този строг контрол по летищата, едва ли ще бъде възможно. Все пак поинтересувайте се, дали няма някакви възможности мъжът ти, да проведе лечението си в Щатите с лекарства получени от Здравната Каса в България. Все пак вие продължавате да си плащате осигуровките и имате право да си ги получите (лекарствата имам предвид). Важно е да се информирате за възможностите. Свържете се с посолството в САЩ и попитайте за такъв вариант. Знам, че по тези институции не са особено отзивчиви, но знае ли човек, може да попаднете и на някой свестен чиновник.
Това е от мен за сега. Желая ви най-искрено успех и горе главата, щом сте я докарали до тук, ще се справите. Исках да комуникираме относно хепатита на съпруга ти, който ако не ме лъже вече паметта беше 1б, какъвто е и моя. Бих искала да обменяме информация относно резултатите от анализите, протичането на лечението и други подобни теми.
Ще чакам отговор, ако ти е удобно, разбира се!
Поздрави и успех в новото ходене по мъките.

П.П. Дано само да не е ходене по мъките. Дано всичко се уреди бързо и възможно най-благоприятно за цялото ви семейство. И най-вече, дано лечението премине и приключи успешно и без много да се усети цялото това натоварване на всики вас.
Успех, късмет и здраве най-вече.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Имам нужда от малко разяснения и съвет!
« Отговор #16 -: Януари 26, 2008, 20:12:44 »
Здравейте пак!

nevron , може би си писала точно в периода в който току що бяхме пристигнали тук и нямахме и-нет и компютър! Иначе няма защо да не ти отговоря!  :)

Съпруга ми е с хепатит Ц 3 тип, не е с 1б.  Аз съм с 1б. Така че неговото лечение ще е 6 месеца.

Решихме той да се върне и проведе лечението. Засега друг начин няма. Тук ще е трудно, а на него ще му е нужно спокойствие, а не напрегнатия живот който водим тук за момента. Така че другата седмица се прибира в Бг заедно с децата. Освен това от Здравната каса казаха, че лечението не може да се отложи, и ако го откаже, губи права на каквото и да е безплатно лечение от Здравната каса. Засега това не можем да си го позволим. Не съм очарована от Здравната им система тук, и предпочитам да си имам алтернатива за здравословни проблеми в лицето на България!

Благодаря на всички за отговорите и съветите! :)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007