Автор Тема:  Лечение на хепатит С с телапревир, пегилиран интерферон, и рибавирин  (Прочетена 30903 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте на всички,

Искам да споделя с вас информация и за моето лечение. Аз започнах терапията с Телапревир + Стандартна. Мога само много добри отзиви за Телапревира да кажа. На 3та седмица имах по-малко от 15 вируса в кръвта, а на 10 седмица вируса беше изчезнал. С почти никакви странични ефекти, освен сега в последната седмица на Телапревира получих зачервявания и сърбеж, който е много неприятен, но издържах.

Настоявайте час по-скоро за този медикамент да влезе в България. Както знаете за успешното приклучване на терапията е много важно и количеството на вируса.

Ние този вирус в кръвта си не сме си го вкарали по желание, а той ни е дошъл от белите престилки!?

Желая на всички успешно лечение!

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
    • Профил
Тройната комбинация-Телапревир + Стандартна или Боцепревир + Стандартна е новото стандартно лечение. Препоръчва се за генотип 1. Аз съм генотип 1А ИЛ28Б генотип ТТ. Това е за съжаление най-лошата комбинация.

Неактивен krassi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 20
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Чудесен е бързия положителен резултат от лечението! Какъв е бил вирусния товар преди лечението?
Как се отразява на кръвната картина? Къде се лекуваш?  :clap: :congrats:

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравей Краси,

Имам късмет, че се лекувам в бяла държава, но не знам дали в бялата държава или в България ме заразиха докторите? Натоварването ми беше малко над 100 000. Досега почти 3 месеца нямам проблеми с кръвната картина и общо взето всички показатели са около нормата.

Поздрави и успех,

Уалм

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
Най-после информация за това чакано в Бг лечение. Сподели колко месеца е лечението, каква е дозировката. Каззваш,  че няма странични ефекти, а от интерферона и рибавирина нямаш ли?

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравей Ани,
На лечение с телапревир бях 12 седмици, по 2 хапчета 3 пъти на ден. Задължително дражетата се вземат с 20 гр мазнина, която поглъщаш около 20 мин. преди хапчетата. Аз в началото ги вземах с краве масло, но взех да качвам кг, а това е лошо за стандартната терапия. После минах на зехтин(3с.л.), сусамов тахан с мед(3с.л.) или орехи(1/2 ч.ч.) това се равнява на 20 гр. мазнина. Тялото трябва да започне да се маже със зехтин или някакъв мазен крем всеки ден дори и преди да се започне лечението. Това е много важно, за да нямаш обриви и сърбеж. И понеже аз нямах странични действия, подцених тази подробност и сега се чудя с какви разтвори и кремове да се мажа, че да успокоя сърбежите. И другата важна подробност е, че не трябва да се ядат през този периодникакви цитрусови плодове
По време на лечението с телапревир се вземат задължително интерферон и рибавирин. Рибавиринът го вземах сутрин около 30 мин. след телапревира (понеже не е препоръчително да се вземат заедно).
В момента продължавам терапията с интерферон и рибавирин. На 24-та седмица имам нов контролен преглед и тогава ще ми кажат за продължителността на терапията. Целта на това тройно лечение е и да се съкрати продължителността на терапията, както и увеличава шанса на излекуване при пациенти с генотип 1. При мен е по-сложно, както вече казах в началото, аз съм генотип 1а на вируса и съм носител на ген ТТ. Но пък вирусното ми натоварване не беше голямо и нямам увреден черен дроб. Това беше и причината, да изчакам около половин година за телапревир. А странични ефекти с интерферон и рибавирин нямам,освен умора и сърцебиене при качване на стълби.
За това горещо препоръчвам, ако предстои влизането на това лекарство в Бг. и който може да чака, да започне терапията с телапревира.
За боцепревира знам, че го вкл. 4 седмици след започване на стандартна терапия, но при него четох, че шансовете са малко по-малки.
Искрено се надявам, МЗ по най-бързия начин да внесе тези две лекарства, които в някои държави се водят вече като стандартна терапия.
Поздрави,
Уалм

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
A преди това лекуван ли си с интерферон без третия медикамент или направо те лекуват за първи път с трите медикамента.Там по каса ли ти се отпускат тези медикаменти.Чака ли се като в бг много време за да ти се отпуснат.

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравей Ирена,

Не съм се лекувала преди и както вече писах, изчаквах да влезе новото лекарство. Понеже съм носителка на ген ТТ, в мой интерес беше да изчакам за новото лекарство. То дава също мн.добри резултати и при пациенти с релапс и не отговорили на стандартна терапия.
Тук лекуващият ти лекар ти дава рецепта и отиваш в аптеката и на опаковка плащаш 10 евро. Долу-горе за 3 месеца даваш 40 евро. Зависи от аптеките и може да почакаш ден-два за доставката. За по-сигурно инжекциите ми ги съхраняват в аптеката и всеки петък ходя да си вземам по една. Всички изследвания по време на терапията са безплатни.
И както казах тая болест ни е от белите престилки, нека Здравната каса да проверява тях, а на нас заразените без проблеми да дава лекарствата.
Желая успех на всички болни,
Уалм

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря за отговора.Но за съжаление тук в бг не е така.Ходиш по София подготвят ти документи подаваш ги в ЗК и чакаш с месеци наред и най-накрая ти ги върнат за нещо маловажно и чакаш още маса време докато докторите ти ги оправят че са сгрешили нещо в епикризата или не са написали нещо като трябва.И так те мотаят колкото си искат.За съжаление сме в БГ.

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
    • Профил
Ирена,

Според мен това е голямо разточителство на време и средства. Вероятно ЗК иска да оправдае съществуването си, но не и по този унизителен начин за болните. Във всяка държава има здравни каси, но не съм чувала другаде за такава бюрокращина. Няма нищо лошо ако се реорганизират и въведат повече ефективност в работата си в полза на болния. 

Борете се за правата си.

Уалм

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
    • Профил
И да се борим никои не ни обръща внимание.Правят си каквото си искат.Стоят си в болниците и разкарват болните както си искат.Аз ще ти разкажа на кратко как в епикризата на моя съпруг са написали че е лекуван една година,а той е лекуван 6 месеца.Върнаха му документите от ЗК да уточнят начална и крайна дата.Като занесе епикризата на лекарите и им показа какво са написали в нея ;ТЯ КАЗВА АЗ ТОВА Н СЪМ ГО ПИСАЛА;а моя и вика ами кои да не съм го писал аз.

Неактивен Rumi_

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Иренче, написали са тази неистина/1г. лечение/ в епикризата, защото преписват данни и не гледат каво точно пишат и за кой пациент става въпрос.
И при мен така се получаваше - пишат неверни неща, но винаги излизат прави. Миналата седмица русенският лекар при който ходих потвърди тези слабости. Всички знаят за подобни нарушения, наясно са. Ние обаче сме потърпевши и като че ли нямаме права. Ако ги потърсим, изкарват ни конфликтни.

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
    • Профил
Иренче,
На тая някой потърси ли й отговорност и сега в затвора ли е?
Тук на никой не му минава през ум, че трябва да плати на доктор за каквото и да е било или докторът да си позволи каквото и да е било. Като няма управия в тая корумпирана територия, търсете си хляба в чужбина. Поне за лечение няма да давате пари. Имам приятелка лекарка в Бг., която ми е споделяла, че колегите й от години не говорят за колите си, а за яхтите си.

А на Руми отг. ние сме конфликтни, защото те са корумпирани.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Доста сте крайни, колеги.
Все пак в Бг получаваме абсолютно безплатно лечение на хепатит Ц с най-модерни препарати. Вече влиза и боцепревирът.
На мой приятел, който е гражданин и адвокат в Канада, 7-ма година му отказват каквото и да било лечение за хепатит Ц. Според тях държавата и здравното им осигуряване се включва в полза на болния във фаза цироза или рак на черния дроб. От Мами знаете, че в Южна Африка държавата също не поема лечението на хепатит Ц, така че не прекалявайте с оплюването на здравната ни система, а още по-малко на докторите като съсловие, което продължава да функционира със заплати под тези на хигиенистите в Западна Европа, при тежки условия на средата и въпреки това не по-назад и откъм знания, и откъм практика.
Не вадете общи изводи от отделни случаи.
Мен за нищо не са ме връщали от Здравната каса - и двата пъти се произнесоха в срок; никога не съм имала проблеми с набавянето на лекарствата, с постоянното лекарско наблюдение и грижа. А като черешка на тортата ето го и този сайт и форум, пълни с научни сведения и морална подкрепа от съратници.

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
    • Профил
Драга Ели,

Изпращам ти тоя сайт да видиш как се лекуват в Канада: http://www.rttnews.com/Story.aspx?type=cn&Id=1697262&SM=1&trkv=1677869&trks=2945050

А за Южна Африка попитай тези, които са ходили там.

Радвам се за теб и дай Боже всеки му в Бг!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007