Автор Тема:  Лечение на остър хепатит B - има или няма ?  (Прочетена 4683 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен _Jessy_

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
 Здравейте отново на всички!
Седя, продължавам да чета вече няколко дни форума и стотици други сайтове на БГ и на английски, и можеби защото си напълних главата с прекалено много информация за прекалено кратко време, започнах да се обърквам. Въпроса ми е - има ли някакво лечение, да го нарека "директно" на острия хепатит Б, което ще му попречи евентуално да стане хроничен?

Ивилина.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лечение - има или няма ?
« Отговор #1 -: Януари 20, 2008, 05:18:28 »
Иве, от толкова четене наистина ли не можа да си отговориш на този въпрос?
Значи, острият хепатит Б се лекува. След това остава на човек да се надява той (хепатита) да не хронифицира. Това е! 100% можеш да бъдеш сигурна, че не е хронифицирал, чрез изследване след 6-тия месец след прекарването му. Ако шак нещо не ти е ясно или аз не съм ти дала достатъчно изчерпателно обяснение, не се притеснявай пак да попиташ.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Лечение - има или няма ?
« Отговор #2 -: Януари 21, 2008, 00:24:26 »
Здравейте отново на всички!
Седя, продължавам да чета вече няколко дни форума и стотици други сайтове на БГ и на английски, и можеби защото си напълних главата с прекалено много информация за прекалено кратко време, започнах да се обърквам. Въпроса ми е - има ли някакво лечение, да го нарека "директно" на острия хепатит Б, което ще му попречи евентуално да стане хроничен?

Отговорът е НЕ! Същината на "лечението" се състои в стабилизирането на пациента и наблюдението му. Има и случаи за жалост когато нищо не може да се направи при остра реакция и завършва фатално. Но това става много рядко.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007