Здравейте Лорей и Руми!
МНОГО ви благодаря за коментарите!
Лорей, да здравноосигурен съм от както се помня и съм внесъл в тази наша здравноосигурителна система съвсем немалко пари! Това е единственото ми съображение да съм склонен да изчакам бюрократичните им процедури - поне да съм видял и аз някаква файда от вноските си

Руми,
за съжаление и аз нямам референтните стойности а само резултатите

Това, което ми казваш звучи супер и представлява сериозен мотиватор да се заема сериозно с лечението. Да, имам и стеатоза (то остана ли нещо на черния дроб дето да го нямам

). Мисля, че ако разкажа какъв беше режимът на хранене и двигателният ми режим до преди месец картинката ще стане по-ясна... Общо взето, хранене късно вечер, непосредствено преди лягане, мазно, пържено, пикантно, сладко... На 100 метра да трябва да отида, паля колата, много цигари... Горе-долу, това е. А! Нещо важно! Алкохол не пия поне от десетина години, освен рядко (на 3 месеца веднъж) чаша вино. Не че съм прекалявал и преди това, но беше по-често от сега.
Досещах се, че имам хепатит С от доста години (преди около 25 години намериха на моя приятелка при кръводаряване), но не взимах мерки защото се чувствам в чудесно здраве, а бюрокрацията свързана с лечението ме ужасяваше - просто нямах време и мотивация за това.
Както и да е. Дошло е време да се действа по въпроса! Давам си сметка, че с напредване на времето процесите ще се развиват все по-бързо в отрицателна посока, ако не взема мерки. Ще направя каквото може пък да става каквото ще, нали така

И все пак, с вяра в положителния изход