Автор Тема:  И още един от вас...  (Прочетена 32189 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 82
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И още един от вас...
« Отговор #15 -: Юни 17, 2012, 21:09:14 »
Благодаря за бързите отговори!
До сега аз съм с впечатлението, че с Д-р Цонев ще се движи целият процес напред. Чух се с личната за да разбера дали може да ми пусне някаква бележка за кръвните изследвания, които трябва да направя сега и от реакцията й (не особено любезна..) разбирам, че трябвало да й занеса всички документи и тя щяла да ми изписва интерферона :sad3: Може и да е така, но д-р Цонев не ми е казвал нищо такова. Утре ще се чуя с него за да разбера, защото нещо се обърках...

При вас как е вървяла тази процедура? Задължително винаги ли всичко минава през личния лекар или има и други варианти?

Поздрави!

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #16 -: Юни 17, 2012, 21:29:47 »
Да, като се получат одобрените протоколи от ЗК, се отива при личния лекар и той изписва лекарствата и ги вписва в рецептурната книжка. Нея ти трябва да си вземеш и завериш отново при личния лекар, когато ти се обадят от ЗК, че си одобрен. Интерферона ти се изписва на 28 ден, а рибавирина на 33 ден. Това е общо взето като за начало.

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #17 -: Юни 17, 2012, 22:19:36 »
Благодаря ти, Руми!
Стискам палци и желая успех на всички да изчистите гадината от кръвта си колкото може по-скоро

Аз ще разказвам как вървят нещата... За сега чакам резултатите от ПЦР за да окомплектовам документите за ЗК.. Би трябвало към 28 юни да излязат..

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Юли 05, 2012, 19:20:55 »
Здравейте пак от мен

при мен има нови развития, които мога да спомена :smile: Излезе ми ПСР-а: 293,000 ИУ/мл, генотип 1 :sad3: Ще се борим в продължение на година, но какво пък :fight:

За да си помогна на началната оценка за успешност на лечението си направих и ИЛ28Б, но още нямам резултат. Възможните резултати са СС, СТ и ТТ. Ако съм СС е доста вероятен успешен резултат от лечението. Ако съм СТ съм по средата и ако съм ТТ съм от най-тегавия тип. От това, което изчетох за този тест по чуждите форуми съм с впечатлението, че масово хората, които пишат са тип СТ, което не помага особено за ранната преценка дали лечението ще е успешно. Освен това има и немалко експерти, които нямат особена вяра на този тест... Да видим.

По повод отговора на Руми по-горе:
Да, като се получат одобрените протоколи от ЗК, се отива при личния лекар и той изписва лекарствата и ги вписва в рецептурната книжка. Нея ти трябва да си вземеш и завериш отново при личния лекар, когато ти се обадят от ЗК, че си одобрен. Интерферона ти се изписва на 28 ден, а рибавирина на 33 ден. Това е общо взето като за начало.

ЗК не приемат документи без здравна книжка - вероятно е някаква нова разпоредба :angry3: Така че, тези които тепърва ще подавате документи в ЗК, извадете ли рецептурна книжка от личния лекар преди да отидете в касата. В противен случай изобщо няма да ви погледнат документите... Аз днес подадох, сега стоя и чакам :chat:

Стискам палци на всички за бързо оздравяване!!! :smile:

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #19 -: Юли 05, 2012, 19:50:35 »
Здравей отново,

сега ти остава да поизчакаш около два месеца и да започнеш битката. Хубавото е, че поне горещините ще минат и на есен ти ще си на стартова позиция. Успех!

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #20 -: Юли 05, 2012, 20:14:15 »
Исках да те питам ти къде / в коя лаборатория/  направи  ИЛ28Б  изследването и на каква цена?

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #21 -: Юли 05, 2012, 20:35:57 »
Исках да те питам ти къде / в коя лаборатория/  направи  ИЛ28Б  изследването и на каква цена?

Др Цонев от Токуда ми го предложи - то не е задължително, касата не го търси, но може да помогне да се ориентира човек. Направих го в Св.Иван Рилски някаква специализирана лаборатория, мисля по имунология... Като намеря бумажката ще кажа точно как се казва лабораторията, но е там, на втория етаж.. Цената е 150 лева. Резултатът ми ще се забави заради това, че сега е сезон на отпуски, обещаха ми до 20 юли да го имам.

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Юли 05, 2012, 20:39:04 »
Здравей отново,

сега ти остава да поизчакаш около два месеца и да започнеш битката. Хубавото е, че поне горещините ще минат и на есен ти ще си на стартова позиция. Успех!

Да! Тези горещини са убийствени!
Благодаря ти, дано да е успешно и лечението!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #23 -: Юли 07, 2012, 08:10:08 »
По повод отговора на Руми по-горе:

ЗК не приемат документи без здравна книжка - вероятно е някаква нова разпоредба :angry3: Така че, тези които тепърва ще подавате документи в ЗК, извадете ли рецептурна книжка от личния лекар преди да отидете в касата. В противен случай изобщо няма да ви погледнат документите...
Това много отдавна е така, още при подаването на документите в РЗОК, трябва да имаш заверена рецептурна книжка от личния лекар. Записали сме го и в статията, която описва цялата процедура:
Цитат
Как да се лекувам? Системата за лечение на хронични вирусни хепатити в България
...
7. Списък на документите, които са необходими при кандидатстване за лечение:
...
7.6. Задължително е при подаването на документите в РЗОК пациента да представи заверена „Рецептурна книжка на хронично болния”. Рецептурната книжка може да се закупи от аптека и се заверява от личния лекар. Рецептурната книжка остава при пациента след подаване на документите.
Книжката, освен от личния лекар, трябва да се завери от ЗОК по район на личния лекар и след това тя се подава с пълния комплект документи в съответната РЗОК според местожителството. Тези т.нар. ЗОК по район обикновено са в големите поликлиники заедно с кабинетите на личните лекари.
...

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Юли 07, 2012, 14:18:39 »

Това много отдавна е така, още при подаването на документите в РЗОК, трябва да имаш заверена рецептурна книжка от личния лекар. Записали сме го и в статията, която описва цялата процедура:
Цитат
Как да се лекувам? Системата за лечение на хронични вирусни хепатити в България
...
7. Списък на документите, които са необходими при кандидатстване за лечение:
...
7.6. <...>
Книжката, освен от личния лекар, трябва да се завери от ЗОК по район на личния лекар и след това тя се подава с пълния комплект документи в съответната РЗОК според местожителството. Тези т.нар. ЗОК по район обикновено са в големите поликлиники заедно с кабинетите на личните лекари.
...

Поздрави,
Радо

Аз не бях чел тази статия, за това препратката ми беше към по-горен пост. Но сега като поглеждам цитата от статията, ми прави впечатление това за заверката на рецептурната книжка в РЗОК по местожителство. Личната лекарка ми е близка и я бях помолил да издаде книжката и да я завери в офиса на ЗК, който е на горния етаж на поликлиниката. Не ни се получи :sad3: Тези в поликлиниката (18-та поликлиника в Сухата Река) категорично отказаха да я заверят без да имало печат от НЗОК върху документите ми. А НЗОК пък ме върнаха за рецептурна книжка и никакъв печат никъде не сложиха - параграф 22. Бях се подготвил да се разправям с тези от НЗОК, но слава богу не се наложи. Коментарът им беше, че точно така трябвало - книжката само да има печатите на личния лекар, те я заверяват, не офисът им в поликлиниката (а наистина предния ден като ме върнаха ми казаха да е заверена от РЗОК). Така и направиха: приеха документите ми и завериха рецептурната книжка. Нямам представа дали това беше проява на своеволие от страна на ЗК или така е правилно..

П.П.: Може би не използвам правилно НЗОК и РЗОК. НЗОК казвам на тези на ул.Енос, където подаваме документи, а РЗОК на тези в поликлиниката - извинявам се, ако това е неточно.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #25 -: Юли 07, 2012, 22:51:56 »
Малко изпуснах нещата кое какво е и аз. Също и не разбрах, казваш, че в статията има грешна информация, която да се оправи, или потвърждаваш, че тя е правилна и е актуална?
Относно съкращенията, те са три различни: НЗОК, РЗОК, и ЗОК. С НЗОК никой не работи освен самите РЗОК. Ти си подаваш документите в РЗОК - София, която е на ул. "Енос". Централата на НЗОК е на ул. "Кричим" и ти не работиш директно с нея, защото тя не работи директно с пациенти. А ЗОК си е вече нещо съвсем отделно, това са тези центрове в поликлиниките.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Юли 07, 2012, 23:42:57 »
Малко изпуснах нещата кое какво е и аз. Също и не разбрах, казваш, че в статията има грешна информация, която да се оправи, или потвърждаваш, че тя е правилна и е актуална?

Благодаря ти за пояснението за касите.
И аз не знам кое е правилното. Това, което казвам е, че в моя случай ми приеха документите с рецептурна книжка, която НЕ беше заверена от никаква ЗОК. Единствено с печатите на личната лекарка беше. ЗОК, които са в поликлиниката отказаха да направят каквато и да било заверка на рецептурната книжка. Заверката я направиха там, където приеха документите ми - в РЗОК на ул. Енос.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #27 -: Юли 08, 2012, 13:26:15 »
Рецептурните книжки се полълват от личния лекар и се заверяват само в РЗОК.

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Юли 15, 2012, 12:54:43 »
Рецептурните книжки се полълват от личния лекар и се заверяват само в РЗОК.

Хммм... Предполагам, че при това положение статията трябва да се актуализира :write:

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #29 -: Юли 25, 2012, 21:18:39 »
Здравейте,

излезна резултатът за ИЛ28Б - както предполагах С/Т. Иначе казано, можеше да е и по-добре, но пък...можеше и да е по-зле :smile: Може би е коректно да се каже, че съм в изходна позиция с прогнозата за успеха от интерфероновото лечение. Но липсата на лоши новини (поне не е Т/Т) си е направо повод за празнуване, така че... :dance:

Руми, изследването го направих в лабораторията по порфирии и молекулярна диагностика на чернодробни заболявания в Св. Иван Рилски (Д-р Анета Иванова). Тук има доста писано за тази лаборатория, а интервюто на Радо с Д-р А. Иванова ми беше доста полезно и ограмотяващо :wink3:
Благодаря, Радо за чудесната инициатива с тези интервюта :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007