Автор Тема:  Хайде и аз тук :)  (Прочетена 127574 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хайде и аз тук :)
« Отговор #135 -: Май 29, 2013, 20:59:48 »
ios57 благодаря ти  :girl_in_love:

Ралка де да знам, лекуващата спомена че като ме обсъдят ще решат дали да спирам още сега или да си изкарам 6-те месеца. Хич незнам каква е практиката в такива случаи.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #136 -: Май 29, 2013, 21:59:28 »
Алис, чак сега ти виждам поста, мила, затова късно се включвам. Много съжалявам за този лош късмет. Дано ти позволят да се продължиш още малко лечението. Ти с каква фиброза беше, че не се сещам? Колкото и несправедливо да ни се вижда изискването за спад на товара, това е положението. Но аз се надявам лекарите да намерят решение, все пак не са някакви безгръбначни, които да налагат прекъсване на терапията при всеки проблем. Ако си с по-ниска фиброза, може да изчакаш новата терапия, но пак казвам, наистина не се сещам за историята. Колко е стар хепатитът при теб и колко е фиброзата.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #137 -: Май 29, 2013, 22:15:07 »
Лорей,знаеш ли за някой на лечение с висок вирусен товар като нашия,около 5 000 000 и нагоре,който на трети месец от лечението да е на нула или с 5 000 примерно, защото явно ние с висок товар нямаме шанс за лечение ,просто е невъзможно за 3 месеца от 5 000 000 да стане 5 000
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #138 -: Май 29, 2013, 22:22:55 »
Лорейче А1, Ф1 съм. Имам стеатоза 30%. Казаха че хепатита го имам поне от 5 години ама неможело да се твърди със сигурност. Пък аз си нямам идея как съм се заразила  :sad3:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #139 -: Май 29, 2013, 22:37:04 »
Лорей,знаеш ли за някой на лечение с висок вирусен товар като нашия,около 5 000 000 и нагоре,който на трети месец от лечението да е на нула или с 5 000 примерно, защото явно ние с висок товар нямаме шанс за лечение ,просто е невъзможно за 3 месеца от 5 000 000 да стане 5 000

Алис  много съжалявам за тези гадни новини. Какво мога да кажа освен горе главата. Битката продължава.

Аз малко не съм съгласен, че големия стартов вирус има някакво огромно значение за изхода от биткара и ПСР на 3м.

Доколкото съм запознат колкото по бърз е Вирусологичния Отговор на имунната систета толкова шанса за излекуване е по голям. Именно затова ни вземат ПСР на 1м.

Според мен по важно за изхода е силата на имунната система, тоя интерлевкин 28  който ни правят и увреждането на черния дроб. Дефакто ми се струва, че е генно предразположение успеваемостта или нещо което още не е открито от медицината.

При хепатит С например при първа зараза с вируса около 20% от хората го убиват и имунната им система успяват да го убият още в остра фаза на заразяването. Именно това учените не са открили още: защо от 10 души двама успяват да убият вируса на хепатит С.

Ако на имунно и генно ниво открият какво различава един такъв човек  с такъв който не успява да Убие вируса и той хронифицира то тогава : Медицината ще открие лечението на хепатит С.

Чел съм статии с различни изследвания на групи. Например 20 човека оздравели сами след зараза и 20 човека който не са успели. Все още не могат да открият кое е онова малко ключе което различава едната група от другата.

Така, че си мисля че успеваемостта се крие някъде другаде но не и в Стартовия ПСР.

Съжалявам отново Алис за лошите новини- дано да ти продължат лечението или поне като съвет от моя страна се помолиш да си продължиш лекарствата и евентуално на 6м. ти сама да си платиш ПСР и на база на него вече да преценят да продължат ли за още 6м. лечението или не.

Късмет и бодър дух. Иво.
« Последна редакция: Май 29, 2013, 23:03:09 от preslav1980 »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3207
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #140 -: Май 29, 2013, 22:43:23 »
Здравей Алис,

съжалявам за лошия резултат, но пък от друга страна си с А1Ф1, така че имаш достатъчно време за да изчакаш на спокойствие безинтерфероновите комбинации, които идват в следващите 2-3-4 години.
По отношение спиране на лечението- ако пациентът не даде очаквания отговор на 1/3 месец, има резон да се спре лечението, защото е повече от видно, че при него шансът за успех е нулев. Ако резултатите показват, че няма отговор, има логика да се спрат лекарства, които така или иначе са токсични, избягват се странични ефекти и потенциални усложнения.
Ако, когато аз се лекувах първия път, някой беше обърнал внимание, че не давам отговор, и ми бяха спрели лечението още на трети месец, със сигурност щях да съм му благодарна, защото останалите 8 месеца хич не бяха леки.

Не знаем какво ни чака утре, но нека не губим надежда, и нека помним, че всяко нещо е урок и опит. Така че горе главата Алис :)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #141 -: Май 30, 2013, 12:27:27 »
Благодаря ви за милите думи  :flowers:
Сега говорих с лекарката, професора казал да си продължа до шестия месец и тогава ще направим пак ПСР. Но почти било сигурно че няма да успея да го изчистя. След това ще се мисли какво да правим. Тройната терапия с Телапревир или Боцепревир не се поемала от ЗК и трябвало да съм в експериментална група за да се лекувам така.

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #142 -: Май 30, 2013, 13:55:05 »
Алис,
В Белите държави със Здравна каса на мястото си, при твоя случай лекуват до година и половина със стандартната терапия. Въпреки, че и тя не е вече стандартна, а за стандартна се счита тройната-с Телапревир или Боцепревир с продължителност на лечение до 1 година.
Тъй като този хепатит ни идва основно от белите престилки, крайно време е Здр. каса да включи третия препарат и да не се крие зад фирмените експерименти, които са се доказали преди години. 
На този фон, бедна ми е фантазията да си представя, кога ще дойде безинтерфероновото лечение у нас.
Така че, стистай зъби и настоявай за продължително лечение. Ще успееш!

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #143 -: Май 30, 2013, 14:30:12 »
Walmsley  аз бях останала с впечатлението че тройната терапия си се прилага в такива случаи. Явно както всичко останало в нашата мила родина нещата идват с голямо закъснение. Абе карам си шестте месеца пък после ще се консултирам с Ели да започавам да набивам разни алтернативни неща докато ми предложат някакво друго лечение.

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #144 -: Май 30, 2013, 15:19:07 »
Много съжалявам за резултата. Съжалявам че най-вероятно ще трябва да спреш терапията. Аз започнах моето лечение с 8 000 000 IU/ml Фиброза 2,  на третия месец с намалени на 1/2 дози резултата беше по памет ще го кажа около 1900 IU/ml  с отвратителни кръвни показатели . Изкарах цялото лечение успешно. Няма връзка високия товар с крайния изход на лечението.

Желая ти много сили и да знаеш борбата продължава. Според мен може да изчакаш навлизащата безинтерферонова терапия.

Поздрави,
Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #145 -: Май 30, 2013, 15:37:17 »
Много съжалявам за резултата. Съжалявам че най-вероятно ще трябва да спреш терапията. Аз започнах моето лечение с 8 000 000 IU/ml Фиброза 2,  на третия месец с намалени на 1/2 дози резултата беше по памет ще го кажа около 1900 IU/ml  с отвратителни кръвни показатели . Изкарах цялото лечение успешно. Няма връзка високия товар с крайния изход на лечението.

Желая ти много сили и да знаеш борбата продължава. Според мен може да изчакаш навлизащата безинтерферонова терапия.

Поздрави,
Ивето

Ивка радвам се че писа, ето значи имало и хора с висок вирусен товар. Значи все пак е възможно да падне толкова много.  Аз се надявам по-скоро да ме включат на тройната терапия, че безинтерфероновата терапия според мен ще се появи след поне 5 години.

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #146 -: Май 30, 2013, 15:42:47 »
И защо толкова бързаш аз като започнах лечение бях на 29г,а се предполагаше, че имам хепатита от бебе!!!

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #147 -: Май 30, 2013, 16:17:11 »
Ами искам да го разкарам колкото се може по-бързо. Не съм първа младост и имам и допълнителни заболявания. Искам да махна тази гадост колкото се може по-бързо от мен.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #148 -: Май 30, 2013, 19:04:07 »
А1 Ф1 нищо не е, може да се изчака, така че не се притеснявай. Аз като започнах бях с чисто новичък хепатит и съответно А 1 Ф 0. Обаче така ме беше хванало шбето, че тежко не тежко - исках да си започна лечението, така и така бях в майчинство. Е, в последствие се оказа, че идея съм си нямала колко тежко е всъщност. Затова горе главата. Всяко зло-за добро. Ще си изкараш на лечение колкото ти определят, товарът на гадината ще спадне още, а ти няма да си толкова скапана като свършиш. Лично аз на никого не препоръчвам стандартната терапия, ако може да чака, а ти определено си с ниска фиброза. Като свършиш, Ели ще ти даде съвет за алтернативно лечение, което да ти подпомогне дробчето. Така че - споко.
Рали, на въпросът ти - явно е възможно да се свали до такава степен, щом са сложили подобно изискване. Не помня на всички товарът, но ето Ивка твърди, че при нея се е полчило.
« Последна редакция: Май 30, 2013, 20:01:34 от Лорей »
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #149 -: Май 30, 2013, 19:45:30 »
 :wink3: :flowers: има надежда значи, Алисе,радвам се ,че ще продължиш 6 месеца лечението,защото вирусния товар ще падне още повече и това е добре за черния дроб  :wink3:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007