Автор Тема:  и аз се присъединявам към вас  (Прочетена 210021 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: и аз се присъединявам към вас
« Отговор #60 -: Юли 24, 2013, 18:09:54 »
значи има надежда да се излекувам

:fight2: бъди сигурна че ще се излекуваш,а недей да говориш за някаква мъглява надежда!!!
Така и по-леко ще премине лечението,а и съм сигурен че резултатите се влияят от вътрешната нагласа и настроение!
Не съм компетентен за влиянието на мозъка върху заболяванията - но съм сигурен че са в заимна зависимост!
Желая ти по-поносимо протичане на лечението,а за резултата съм сигурен че ще е добър!
УСПЕХ!!!!!!!!!!!!
« Последна редакция: Юли 24, 2013, 23:37:11 от пепи »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #61 -: Юли 24, 2013, 20:35:00 »
Имаш шансове, естествено! Не допускай съмнение нито за миг. Честито начало и попътен вятър  :bravo2:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #62 -: Юли 25, 2013, 18:46:22 »
 :flowers: Пепи,Лорей,много ви благодаря за позитивизма  :smile: температура все още нямам,но главоболието е с пълна сила от днес, но аз няма да се дам лесно  :laugh: днес в Русе е ужасно горещо и беше доста тежък деня,май се преуморих да готвя,чистя,пазарувам и т. н. и сега вече ще си почивам ,пък и е минал само месец от операцията ми и това допълнително ме натоварва  :wacko: иначе следващата инжекция ще пробвам да си я бия сама,тя е тип писалка и сестрата в болницата ми показа как става,много е лесно  :smile:пожелавам ви леки странични ефекти в тия жеги и много усмивки  :biggrin:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #63 -: Юли 25, 2013, 22:12:46 »
я да попитам едновременно с лечението лекуващия ми изписа да пия легалон от 140 мг 3 пъти на ден ,правилно ли е като се вече съм на лечение да се тъпча и с тях
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #64 -: Юли 26, 2013, 07:17:22 »
И на мен ми е изписан легалон, нормално е :)

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 82
    • Профил
« Отговор #65 -: Юли 26, 2013, 22:34:35 »
И на мен ми е изписан легалон, нормално е :)

Тук често се коментира въпросът за взимане на хепатопротектори (вкл. легалон) по време на лечение с интерферон и рибавирин като НЕ желателно. Образно казано легалонът помага на дроба да се чисти, но по време на лечението НЕ искаме да се чистим от рибавирина тъй като разчитаме на него да трепе вируса ни..  :fight2: Това изглежда е мнението на повечето от добрите хепатолози.. Не знам доколко легалонът може да повлияе отрицателно на лечението, но няма да навреди, ако обсъдите този въпрос с лекуващия си лекар. :wink3:

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #66 -: Юли 27, 2013, 08:52:05 »
Аз пък друго се чудя. Защо чистене на дроба да е проблем? Вируса не е в дроба, а в кръвта. Хепапротекторите до колкото знам действат добре на чернодробните ензими. Обикновенно ги вкарват в някакви по-нормални граници. Което пък от друга страна няма връзка с вируса. Така че не ми е ясно, обясни моля какво е това чистене на дроба което пък влияе на вируса???
На мен Легалона ми го е предписал проф. Антонов, той се води от добрите хепатолози.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #67 -: Юли 27, 2013, 09:59:32 »
 :smile: и аз мисля,че легалон и карзил помагат на дроба да работи по лесно,но ако бъркам и някой знае повече за това,да пише 

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #68 -: Юли 27, 2013, 11:52:38 »
Аз мога да кажа как аз разбирам тези процеси без да съм лекар и без да налагам мнение.. Описанието е съвсем опростено..

Да, и вирусът и лекарствата са в кръвта. Една от основните функции на черния дроб е пречистването на организма (кръвта) от токсини. Най-общо казано, токсините са вещества, които са нежелани/чужди за органиизма ни и той (чрез черния дроб) се мобилизира да ги преработи и изхвърли. Така, подобрявайки функцията на черния дроб (видно от влизането на чернодробните ензими в норма) подобряваме способността му да пречиства организма. Така ускоряваме и преработването и изхвърлянето на химикалите, които вкарваме в организма си по време на лечението и в частност, на рибавирина. А целта при това лечение е да задържим колкото може по-дълго лекарствата в организма си за да действат на вируса.

За това не се препоръчва приемане на хепатопротектори по време на лечение на хроничен хепатит. Но и всеки отделен случай има своите специфики и специалистите най-добре знаят кога на кое да наблегнат. Трябва да има и ситуации, когато вземането на легалон по време на лечение с рибавирин е напълно оправдано.

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #69 -: Юли 27, 2013, 15:30:47 »
Според мен си представяме нещата доста лаишки. Ако беше така както твърдиш, нямаше най-добрият непатолог да предписва непапротектори.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #70 -: Юли 27, 2013, 21:19:32 »
 :smile: май ще трябва да попитаме и другите дали са пили легалон по време на лечение

Неактивен ivan86

• Немедицинско лице
  • Публикации: 210
    • Профил
« Отговор #71 -: Юли 27, 2013, 22:18:40 »
Ралка ас не взимам никакъв хепапротектор, и съм на мнение че не трябва да се взима, защото моите ензими бяха високи преди лечението и сега започват да влизат в норма,но пак ти си решаваш

Неактивен Brattyboy

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #72 -: Юли 28, 2013, 07:24:13 »
И моите ензими влезнаха в норма още месец - месец и половина след започване на лечението, без да пия хепатопротектор. Целта на лечението е да утрепе причинителя за нарушаване работата на дроба и от там да се подобри функцията му без да трябват други лекарства. Хепатопротекторите действат само докато ги взимаме.

Дори да забравим лаишкото ми обяснение по-горе, ако бях пил легалон по време на лечението все още щях да се чудя дали той е смъкнал ензимите или лечението. Ако е било лечението (което е случаят при повечето хора поне в този форум), тогава за какво да си давам парите и да гълтам и легалон?

Щом Антонов ти го е изписал значи е имал причина да го направи. Но това още не означава, че е "обичайно" и приложимо за всеки друг..

Успех с лечението! :smile:

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #73 -: Юли 31, 2013, 14:05:27 »
да ви се похваля,снощи сама си поставих инжекцията  :dance: :dance: :dance: изобщо не е трудно,само щраквам и готово, улеснили са ни хората  :laugh:,иначе температура не вдигам,но всичко ме боли и съм като ударена от чук,главата ме цепи и нямам сили за нищо,но няма да се дам лесно ще трепим вируса  :carate: апетита ми хич го няма,но хапвам насила по малко ,другата седмица ще си правя изследвания,дано са наред  :smile: дано при вас всичко е наред ,изпращам ви много усмивки  :smile: :smile: :smile:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #74 -: Юли 31, 2013, 14:53:21 »
 :angry3: уфффффффффффф,това с главата ми беше най-тормозещо и гадно и продължи дори два месеца след като свърши лечението,но хубавото е че не нася непоправими щети :mocking:
А иначе за успокоение може да се каже че щом боли главата - значи има вътре какво да боли,празните нищо не усещат!
И безсилието е неприятно - но също се свиква!
А бе както казват: "службата/в случая лечението/ е тежка,но за сметка на това - продължителна" :pardon:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007