Автор Тема:  Стартирах лечение на Хепатит Б с Виреад (Тенофовир)  (Прочетена 37112 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте,приятели.Доста четох из форума и реших да Ви напиша за моята история и да бъда полезен на хора,на които им предстои лечение.Всичко започна през 2007 година,когато тогавашната ми приятелка беше приета в болница с остър Хепатит Б.Естествено си направих изследване и резултатът беше положителен.Знаете колко ужасно е да чуеш диагнозата и незнам дали аз съм заразил нея или тя мен,но в момента няма и значение,тогавашната ми приятелка изгради траен имунитет (както обикновено се получава при остър хепатит Б),но моят остана хроничен за съжаление.По това време нямах никаква информация за болестта и се питах а сега накъде?Естествено първо при личния лекар,който не ми даде кой знае какви надежди и по-лошото не знаеше на къде да ме насочи,но все пак ми даде направление за гастроентеролог.Оттам се започна сагата.Оказа се,че дори един гастроентеролог,който има добро име за професионалист в областта си също не беше достатъчно компетентен,защото в продължение на три години ми правеше само ехография на черен дроб като не виждаше някакъв проблем в черния дроб и чак към третата година около 2010 година отсъди "трябва да започна лечение" и то с хепатопротектори от рода на легалон,трансметил и карсил...Ензимите Алат и Асат по това време бяха много близки до нормите,като само алат беше леко завишен.Дори при един от прегледите въпросната гастроентерложка ми каза,че вече "не съм заразен" без необходимите за това изследвания като ПСР или тест за антитела,което разбира се не беше вярно,но ме подведе за известно време...Беше ми споменавала за чернодробна биопсия и за лечение,но според нея никой не би ми направил биопсия с такива ниски нива на ензимите...отново грешка,поради която загубих три ценни години..Единственото хубаво нещо,което направи макар и късно беше да ме насочи към МБАЛ "СВ.Иван Рислки" в софия при доц.Антонов макар и късно..Пиша това за тези ,които имат положителен резултат и се чудят какво да правят преди да е станало късно като в моя случай,а това което трябва да се направи е да се пуснат необходимите изследвания (ПСР,БИОПСИЯ..) и всички останали,които позволяват да бъде назначено лечение възможно най-рано в компетентна болница като Иван Рилски в София.В крайна сметка постъпих в болницата ноември 2010 година около три години и половина след като знаех за положителния си резултат.Нправиха ми биопсия,която гласеше А2Ф0 (липса на фиброза,но с възпаление),алат и асат близки до нормите (което не означава,че няма увреждане) и ПСР 3 500 000 000 (3 млрд и 500 млн ) копия на милилитър.Доста сериозно вирусно натоварване..Може би ако се бях явил по-рано за биопсия и ПСР щях да имам по-малко вирусно натоварване и шанс за лечение с интерферон,който дава по-голям шанс за напълно изчистване на вируса въпреки страничните ефекти на лекарството..От 2010 до 2013 изминаха още три години без лечение освен с хепатопротектори,очаквайки (аз и проф.Антонов) вирусното натоварване да спадне,но то си стоеше в рамките 2млрд -3 млрд копия (моят случай е подобен на този на Силвана Лесидренска от форума,чийто пост изчетох отгоре до долу и го препоръчвам на всички с хроничен Хепатит Б).В крайна сметка започнахме лечение с нуклеоз(т)иден аналог Виреад (Тенофовир дизопроксил) април месец 2013 година с високо вирусно натоварване и алат 56,асат 28,ггт 35,леко високо кръвно налягане и малка белтъчна загуба в урината (последните две продължавам да следя)!Следващото посещение в болницата ще е юли месец 2013,когато ще стане ясен имунния отговор на лекарството и ще Ви напиша резултатите.Пожелавам на всички съфорумници здрав дух и положителни мисли и успех в лечението на коварната болест!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
 :flowers: благодаря ти за пожеланията,дано и при теб ПСР пада надолу,защото е доста висок,важното е да се лекуваме и съм сигурна,че ще има резултат  :smile: :smile: :smile:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
 Е такова вирусно натоварване вече не бях чувал.  Три и половина милиарда копия.   :shocked1: :shocked1:

Нека разиграем нещо, че ми стана интересно.

Както знаем един вирус на Хепатит Б или Ц е с около големина 60 нано метра.

Нанометърът (означава се nm) е единица за дължина, производна на единицата метър. 1 нанометър е
  равен на една милиардна част от метъра.

Както знаем литъра  L и неговата производна милилитър mL са единици за обем:

1 L = 1000 mL.

1mL е обем който може да го представим като куб с размери 1 х 1 х 1 см. Това приблизително е като зарче за игра.

1см = 10 000 000 nm

Това означава, че в 1 см дължина може да поберем 10 000 000  / 60 nm = 166 667 копия вирус.

Представяме си, че имаме подредени 166 667  войници в една абсолютно права линия с дължина 1см.

Както знаем лицето на площта на куб или правоъгълник е = на произведението от двете му страни А и Б.

Сега за да запълним куба по площ просто умнощаваме едната му страна от 1 см с другата му страна от 1см.

Или с други думи умножаваме скапания вирус:

166 667 х 166 667 = 27 милиарда 777 милиона 888 хиляди и 889 броя копия.

Целта на занятието беше колко е максималния брой копия вирус който може да съществува в 1 mL кръв.

Окончателно намираме това число чрез максимално изпълване на обема на куба или:

27 милиарда 777 милиона 888 хиляди и 889 броя копия  Х 166 667 =

4 квадрилиона 629 трилиона 657 милиарда 407 милиона 462 хиляди 963 броя копия.

Ето и в по прегледен вариант : 4 629 657 407 462 963 , максимален брой копия вирус на Хепатит В в 1 mL кръв.

Това разбира се е идеален вариант. Предполага се, че не е възможно защото няма да има никакво място за тромбоцити, левкоцити, червени кръвни телца и вся красота на кръвната картина.

С две думи да не се притесняваме от копията а да сме силни и с воля да ги трепем.

Успех на всички и горе главата. С сила към прогрес.

Иво.  :smile: :smile: :smile:

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
 :smile: браво,много интересно обяснение,ще трепем вируса ,къде ще ходим  :fight: :fight: :fight:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей Рони,

от всичко, което прочетох, това, което ме зарадва най-много е А1Ф0. Прекрасен имунен толеранс на твоята защитна система, имайки в предвид милиардите, които си нароил :) Хубавото е, че вече си при проф. Антонов ( както и половин България според последните ми наблюдения ), още по-хубавото е че си на лечение с Виреад, който както знаем, е медикаментът  с главно М, боецът на първа линия, така че скоро ще имаш отрицателен ПСР :)

С какъв ''е'' статус си?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря за подкрепата на Ралката,Преслав и на теб Силве.Относно статуса на "е" антигена,то той е HBeAg +(положителен),а anti-HBeAg -(отрицателен).Именно затова,Силве смятам,че случаите ни са почти идентични,защото в началото на лечението ти и ти си била с полжителен "е" антиген,а сега си го негативирала.Ще ми бъде интересно да поддържаме връзка и да следя отблизо какво се случва с лечението ти (имайки предвид,че си доста по-напред в лечението) и ти пожелавам както на теб,така и на себе си и на всички с хронични хепатити да успеем да изградим антитела и да изчистим вируса напълно,Поздрави!

Неактивен daneva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 25
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Статус: Хепатит В + хепатит С
Z,dravei Ivo, straxoten si ,nyma6e kade da pro4eta podobno iz4eslenie,6e ti bada blagodarna ako mi otgovori6 , xepatit c go yhi6ojix do 6 mes. oba4e b ne , toes dva meseca nazad be6e <2000 ,<327,sega e :9500:897, za kakvo stava vapros, izpisaxami baraklude 0.5 mg. na den ,vsa6nost 6e bada blagodarna na vseki koito mi otgovori, blagodary vi.

Здравей, Иво!
Страхотен си!
Нямаше къде да прочета подобно изчисление.Ще ти бъда благодарна, ако ми отговориш.
Хепатит С унищожих до 6 мес., обаче хеп.Б- не. Т.е преди два месеца беше по-малко от 2000 коп., сега е 9 500 коп./надявам се редакцията ми да е коректна :pardon: - Ванчето/
За какво става въпрос?
Изписаха ми Бараклуд.
Всъщност ще съм благодарна на всеки, който ми отговори.
Благодаря ви!
« Последна редакция: Юли 10, 2013, 14:27:29 от Vancheto »

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте,отново.Минаха три месеца от старта на лечението и ПСР-ът ми е готов.На старта на лечението вирусният товар беше 2 100 000 000 (2млрд. и 100 млн) копия на милилитър а в момента е 304 000 копия на милилитър.По мои изчисления вирусът е намалял около 6907 пъти за три месеца.Може да споделите колко пъти е намалял вирусът при вас след третия месец,за да направим някакво сравнение,но мисля ,че виреад действа доста добре засега.Очаквам ПСР след шест месеца от старта на лечението и си пожелавам "не се открива".Пожелавам го и на Вас.Поздрави!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
    • Профил
 :clap: браво бе,и аз се надявам след 2 месеца същия резултат,все така продължавай  :smile:

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте,отново.Минаха шест месеца от старта на лечението и ПСР-ът ми е готов.На старта на лечението вирусният товар беше 2 100 000 000 (2млрд. и 100 млн) копия на милилитър, на третия месец 304 000 копия на милилитър, а на шести месец вирусният товар е 12 370 копия на милилитър.Битката продължава.Поздрави.

Неактивен silvia

• Немедицинско лице
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
 :clap:Браво на тебе.Даваи в същия дух и дано накрая е 000000000,успех ти желая. :bravo2:

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Нещата изглеждат доста добре :clap:
Пожелавам ти късмет в тоталното изтребване :doubleup:
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
    • Профил
Девет месеца след старта на лечението с Виред,вирусното натоварване е 1966 копия на милилитър.Стартовото беше 2 100 000 000 (2млрд. и 100 млн) копия на милилитър, на третия месец 304 000 копия на милилитър, а на шести месец вирусният товар е 12 370 копия на милилитър.HbeAg + AntiHbeAg - .Битката продължава."Keep walkin'"

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей,

а как са другите показатели-чернодробни ензими, биохимия?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравей,Алат и Асат почти не са мърдали от установяването на хепатита до днес  като се движат в границите за Асат 25-33 и за Алат 42-73,като съответно последните стойности са 23 за Асат и 42 за Алат,ГГТ 28 - общо взето всичко в норма.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007