Автор Тема:  Нов болен от хепатит Б  (Прочетена 8457 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен valio

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Нов болен от хепатит Б
« -: Май 11, 2013, 18:21:22 »
Здравейте,
казвам се Валентин и съм от Варна. Съвсем наскоро при медицински за чужбина ме „зарадваха” че съм болен от хроничен хепатит Б.Направих изследвания; АСАТ – 54, АЛАТ- 120, ГГТ – 55 . Направих си изследване за вирусен товар което е 3 800 000. Отидох при проф.Коцев във Терапията и той ми назначи лечение с Трансметил и Легалон. Записаха ме за биопсия за след 1 месец. Първия месец след като приемах антибиотиците АСАТ стана 95 а АЛАТ -248. Направих биопсия  и резултата е „ Хроничен хепатит Б с умерена активност- 9 по МИХА и фиброза 2. Професора препоръча да започна лечение с интерферон. Подадох документи до РЗ и чакам одобрение. Въпроса ми е ако може някой да даде съвет , тъй като днес отново изследвах АСАТ И АЛАТ и се оказа че са АСАТ- 530 и АЛАТ- 800, ГГТ- 120.,дали е нормално да се качват при положение че пия тези антибиотици, дали не ми влияят отрицателно. Притеснен съм защо се качват показателите , дали това е добре или не.Ако може някой да даде съвет ще съм ви много благодарен.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Нов болен от хепатит Б
« Отговор #1 -: Май 11, 2013, 21:36:08 »
Здравей. Както може би знаеш всички лекарства се обработват от черния дроб. Неведнъж съм чувал че лекарствата затормозяват работата на черния дроб и го обременяват. Всички алкохоли, мазни храни, токсини и лекарства са естествен враг номер 1 за черния дроб който трябва да ги обработи в кръвния поток. Предполагам, че антибиотиците който пиеш са изписани в помощ на черния дроб.

Асат и Алат може да играят и в зависимост от активността на вируса.

Късмет.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Май 11, 2013, 21:42:51 »
Легалона и Трансметила не са антибиотици, а хепатопротектори - подпомагащи функцията на черния дроб.

Неактивен valio

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Май 12, 2013, 20:08:21 »
Здравейте, 1 седмица  в Терапията ми вливат  трансметил, глюкоза и витамин Б 6, но АСАТ достигна 2400 а АЛАТ 3300. От 1 седмица ми добавиха и Lamivudine и Урзофалк. Утре ще правим отново изследвания и се надявам да са паднали.Много съм притеснен от тези резултати. Някой ако знае бих искал да попитам дали може да се покачват в резултат от биопсията. Благодаря на всички предварително

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #4 -: Май 12, 2013, 21:08:55 »
Здравей и от мен,

понякога хепатита преминава в остра фаза без видимо реална причина ( според мен биопсията не може да го причини). Изключително високите нива на ензими са показател, че вируса се е активирал и е предизвикал тази проява. Може да се дължи на това, че организмът ти се опитва да се излекува- т.нар. спонтанна сероконверсия ( имунната система надвива вируса и се самоочиства от хепатита). Надявам се да е това. Може да има и друга причина, няма как да знаем. Лекарите какво ти казват??
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен valio

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Май 21, 2013, 10:31:02 »
Здравейте, и докторите се чудят защо така се получиха нещата (типичен случай за др. Хаус) от 3 седмици съм в болницата и слава на Бог вече АСАТ и АЛАТ доста паднаха , но билирубина сега прави проблем неще да пада от 3 седмици. Решиха че трябва да ми се прочисти кръвта и това става с някаква шпула за която любезно ме осведомиха че трябва да си я платя за скромната сума от 900 лв.Някой ако е чувал за шпула за карбохемоперфузия и знае от къде мога да си я набавя по евтино ще съм ви много благодарен. Желая приятен ден на всички и кураж. :smile:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #6 -: Май 21, 2013, 22:00:32 »
Не мога да коментирам дали имаш или не нужда от тази манипулация, но мога да ти дам съвет да се обадиш в аптеки Марешки, тъй като те поддържат ниски цени, или директно в аптечен склад.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен r_nina

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #7 -: Септември 02, 2013, 20:19:16 »
Здравейте на всички,
след седмица влизам за първа инжекция с пегасис. Въпроса ми е свързан с вирусния товар. Когато ми откриха хепатит Б през февруари той беше 3 850 000 след месец имах тласък на вируса и изкарах 1 месец в болница. От май месец пия Зефикс. Тогава си и направих изследване на товара и беше паднал на 283 800, в средата на юли правих пак и беше паднал на 3 500. Докторите казаха че пада заради Зефикса и искат да го пия до края на първия месец след почването на интерферона. Да Ви питам дали е добре че е паднал толкова и сега дали  с тези показатели съм подходящ за пегасис? Ако е полжително лечението то колко трябва да ми е товара на 3 месец когато се прави контролното изследване на товара?
Благодаря Ви предварително

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007